Διέγραψαν τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Μίχαλο από τη ΝΔ για «φιλο-ΣΥΡΙΖΑϊσμό»

tsipras_michalos

«Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν "Δούρειοι Ίπποι"» αναφέρει η Πειραιώς στην απόφαση διαγραφής του - Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ετέθη εκτός κόμματος για τη συνεχή στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση 

Η συνεχής στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος τον οδήγησε εκτός Νέας Δημοκρατίας.

Οι πρόσφατες επαινετικές δηλώσεις του τόσο για τη συμφωνία των Πρεσπών όσο και τις αποφάσεις του τελευταίου Eurogroup ήρθαν ως επιστέγασμα προηγούμενων τοποθετήσεων του κ. Μίχαλου υπέρ των κυβερνητικών θέσεων και κατά των απόψεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν γαλάζιοι επιτελείς ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ λειτουργούσε εδώ και καιρό ως «Δούρειος ίππος» της κυβέρνησης, ενώ το τελευταίο διάστημα δημοσιεύσεις σε φιλοκυβερνητικά μέσα τον έφεραν να βρίσκεται στο επίκεντρο προσπαθειών για την ίδρυση νέου κομματικού φορέα με στόχο να υπονομευθεί η πορεία της ΝΔ προς την εκλογική νίκη και την αυτοδυναμία.

Σε αυτό το πλαίσιο συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ και αποφάσισε τη διαγραφή του.

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:

«Με βάση τις διατάξεις του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπουν ως αυτονόητη την τήρηση και το σεβασμό στις αρχές, τις αξίες και τις βασικές θέσεις της παράταξης, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, εκτός κόμματος.

Την απόφαση έλαβε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε το απόγευμα.

Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν "Δούρειοι Ίπποι"».Αυγενάκης: Στη ΝΔ δεν χωρούν «Δούρειοι Ίπποι»

Τη διαγραφή του κ. Μίχαλου σχολίασε και ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο twitter, ενώ προανήγγειλε συζήτηση με όλα τα στελέχη των Επιμελητηρίων μελών της ΝΔ, την επόμενη εβδομάδα.

«Με βάση τον καταστατικά αυτονόητο σεβασμό στις αρχές, τις αξίες &τις βασικές θέσεις της ΝΔ,ο κ. Μίχαλος τέθηκε από σήμερα εκτός κόμματος. Στη ΝΔ δεν χωρούν"Δούρειοι Ίπποι".Την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσουμε πολλά σε συνάντηση με όλα τα στελέχη των Επιμελητηρίων μελών της Παράταξης».
Μίχαλος: «Αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική» απόφαση

Σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ασκεί ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, κάνοντας λόγο για αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση.

Αναλυτικά όπως αναφέρει:

«Πρώτα απ όλα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι στην Π.Ε. της ΝΔ συμμετέχω εξ οφίτσιο, καθώς το καταστατικό του κόμματος προβλέπει τη συμμετοχή στην ΠΕ του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Δεύτερον, θα πρέπει να διαμηνύσω προς πάσα κατεύθυνση ότι οι πολιτικές μου απόψεις είναι γνωστές, καθώς ανέκαθεν ήμουν και εξακολουθώ να είμαι οπαδός του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Η κίνηση του προέδρου της ΝΔ να με διαγράψει αποτελεί προφανέστατα μια αψυχολόγητη απόφαση και καταδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη ΝΔ σε μια βαθιά εσωστρέφεια και δεν ανέχεται τις διαφορετικές απόψεις.

Η αιτιολογία που μου δόθηκε τηλεφωνικά για τη διαγραφή μου είναι πως έχω διαπράξει μεγάλα "ατοπήματα" όπως:

1. Έκρινα θετικά με δηλώσεις μου ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια!
2. Δήλωσα σε συνεντεύξεις μου ότι πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου είναι η πολιτική σταθερότητα και ως εκ τούτου η αποφυγή μακροχρόνιων προεκλογικών περιόδων και πρόωρων εκλογών!
3. Τάχθηκα υπέρ μιας λύσης στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, όπως άλλωστε ήταν και η αρχική θέση της ΝΔ, πριν ο κ. Μητσοτάκης αλλάξει απόψεις.
4. Συμμετέχω στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ακόμη και αυτό θεωρείται μείζον ατόπημα από τον κ. Μητσοτάκη!
5. Και το κυριότερο, "κατηγορούμαι" από τον πρόεδρο της ΝΔ και τους περί αυτόν ότι έχω συναντήσεις και επαφές με υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίες άλλωστε και είναι άκρως επιβεβλημένες, καθώς τα Επιμελητήρια είναι οι θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης για οικονομικά θέματα και όχι κομματικά όργανα κανενός!

Εν πολλοίς, ο κ. Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του έχουν μπερδευτεί για το τι είναι ο επιμελητηριακός θεσμός και ποιους εκπροσωπεί. Επί 12 συναπτά έτη είμαι εκλεγμένος πρόεδρος του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας, του ΕΒΕΑ, που εκπροσωπεί πάνω από 100.000 επιχειρήσεις και για δεύτερη θητεία πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, που εκπροσωπεί πάνω από 800.000 επιχειρήσεις.

Με την αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση και διαδικασία της διαγραφής μου αυτός που θίγεται είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που προφανώς θεωρεί ότι όποιος εκφράζει διαφορετικές απόψεις από αυτόν είναι και εχθρός του.

Του συνιστώ λοιπόν ψυχραιμία.

ΣΧΟΛΙΑ (145)

Βαλεντίνη

Μπράβο Κυριάκο , κοψε κεφάλια . Δρόμο όλες οι λέρες απο το κόμμα..Σχολιαστές μή σπαταλατε χρόνο με Αγυριγους και Ποπες . Είναι τελειωμενοι και θα κτυπιουνται σαν τα θηρια , μέχρι να ξεψυχήσουν...

123

Καλα της κάνανε της μουσιτσας

Jiannis

Πώς να πάει μπροστά αυτή η ριμάδα η χώρα όταν απαντάνε εδώ μέσα πολίτες πρόβατα που διαβάζουν μόνον τον τίτλο ενός άρθρου

Chris13

Αυτοί θα χάσουν από μόνοι τους πάλι

Kekela

Me ton adiproedro ti tha gini?

Επιτελους

Καποιοι που αντιπροσψπευουν το τιποτα να πανε σπιτια τους.Οχι να πατανε σε δυο βαρκες.Σιγα ο ιδεολογος που θα μας λειψει.

spr

Xίλια μπράβο στον Μητσοτάκη !!!

Πρώτα η λογική..

Ο πρόεδρος ενός επιμελητηρίου εκλέγεται από τα μέλη του και είναι υποχρεωμένος να συνεργάζεται με τον εκάστοτε υπουργό ανάπτυξης ανεξαρτήτως από ποιο πολιτικό χώρο προέρχεται. Τα μέλη ενός επιμελητηρίου ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνει ο πρόεδρος της Ν.Δημοκρατίας. Και κανένας πρόεδρος δεν είναι ιδιοκτησία του κόματος που τον στηρίζει αλλά της πλειοψηφίας των μελών του επιμελητηρίου, ο δε κύριος Μίχαλος εκτός από πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου είναι και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων που εκλέχτηκε από τους Προέδρους της πλειοψηφίας όλων των Επιμελητηρίων της Ελλάδος.

IRON

πότε έγινε ο Παππάς υπουργός ανάπτυξης και από πότε θεσμικές επαφές γίνονται μυστικά ?

Τσακάλι

Κούλη όπως βλέπεις ο όρος Μακεδονία για την ονομασία των Σκοπίων δεν περνάει με τίποτα στην ελληνική κοινωνία, έχε το στο μυαλό σου. Του Μίχαλου καλά του έκανες, εύγε!

Ίωνας 1890

Στο καλό και να μην μας γράφεις.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vernardakis

Ο υπουργός Επικρατείας γράφει στο twitter, λίγα λεπτά μετά την είδηση που μεταθέτει την τελική συμφωνία  για την περικοπή των συντάξεων στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου: «Για μια ακόμη φορά διαψεύδονται οι Κασσάνδρες, οι μεμψίμοιροι και οι υποκριτές»

6
gavroglou_voutsis_filis_polytechneio

Στον περίβολο του Πολυτεχνείου κατέθεσαν στεφάνι βουλευτές αφού δεν τους επετράπη να προσεγγίσουν το μνημείο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου

11
filis-new-s

«Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην κοινωνία όπου δεν υπάρχουν μαζικές εκδηλώσεις κατά της κυβέρνησης, μια ομάδα αυτοπακολούμενων πρωτοπόρων σε πολλά εισαγωγικά θέλησαν να μετατρέψουν το ενωτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου σε μια αντικυβερνητική οπερέτα» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

20
CHR1

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλουν "φασιστικές" πρακτικές πριν λίγα χρόνια ήταν από την άλλη μεριά της Πατησίων υπερασπιζόμενοι το "δικαίωμα" τους να απαγορέψουν τη δική μας είσοδο στο χώρο», αναφέρει ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής

1