Αποχαρακτηρίστηκαν απόρρητα έγγραφα για το Σκοπιανό - Θα τα φέρει ο Κοτζιάς στη Βουλή;

Αποχαρακτηρίστηκαν απόρρητα έγγραφα για το Σκοπιανό - Θα τα φέρει ο Κοτζιάς στη Βουλή;

Τσίπρας στο Twitter: «Εμπόριο πατριωτισμού και πατριδοκαπηλίας στην παράταξη της Αριστεράς δεν θα κάνετε κ. Μητσοτάκη» - Ο υπουργός Εξωτερικών απειλούσε επί μέρες τη ΝΔ με αποχαρακτηρισμό εγγράφων για τους χειρισμούς στο Σκοπιανό κατά το παρελθόν - Αναμένεται να τα αναγνώσει ενώπιον των βουλευτών κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας

main_kotzias_vouli
Το 'πε και το 'κανε, καθώς φαίνεται, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα, σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, «απειλούσε» τη Νέα Δημοκρατία ότι θα καταθέσει στη Βουλή ντοκουμέντα, τα οποία αποκαλύπτουν πώς χειρίστηκε στο παρελθόν το Σκοπιανό ζήτημα, το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών, ήδη, έπειτα από αίτημα του Νίκου Κοτζιά, αποχαρακτηρίστηκαν μία σειρά από απόρρητα έγγραφα για το Σκοπιανό, τα οποία ο κ. Κοτζιάς σκοπεύει πλέον να φέρει στη Βουλή, κατά τη διαδικασία της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

Νωρίτερα μάλιστα, στη Βουλή, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε σχετικά: «Παρακολουθώ τον υπουργό Εξωτερικών να περιφέρεται στα κανάλια και να απειλεί με δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων. Είναι η γνωστή στη γενιά μας λογική της Στάζι. Άλλωστε, εσείς κύριε Κοτζιά, έχετε εμπειρία από τη συνεργασία σας με το αλήστου μνήμης καθεστώς Χόνεκερ. Σας προκαλώ, λοιπόν, τώρα να τα καταθέσετε όλα στα πρακτικά της Βουλής. Όλα όμως! Και μια και κάνετε τον κόπο, ας καταθέσετε και τους φακέλους των δικών σας συνομιλιών, κύριε υπουργέ. Εκτός κι αν έχετε κάτι να κρύψετε».

Τα περί κατάθεσης στοιχείων εις βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπονόησε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, ο οποίος έδωσε το στίγμα της κυβερνητικής στρατηγικής, απειλώντας ανοιχτά: «Θα μιλήσουμε με ονόματα και με διευθύνσεις. Όλα θα τα πούμε. Δεν πρόκειται να γλιτώσετε».

Είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, μετά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας: «Κύριε Μητσοτάκη, η πρόταση δυσπιστίας, λοιπόν, που καταθέτετε σήμερα στην κυβέρνησή μου, είναι καλοδεχούμενη. Την καλωσορίζω. Είναι ένα πολύ σημαντικό δώρο που μου κάνετε αυτήν την κρίσιμη στιγμή».

Και συνέχισε ο πρωθυπουργός: «Είναι μιας πρώτης τάξεως, θα έλεγα, ευκαιρία, ώστε αυτές τις δύο μέρες να μιλήσουμε με ονόματα και με διευθύνσεις για το ποιος έδωσε τι και πότε, για το ποιος κέρδισε και ποιος έδωσε σε αυτήν τη μεγάλη ιστορία που μας ταλανίζει εδώ και 26 χρόνια, αλλά και λίγο περισσότερα, γιατί από τη δεκαετία του ‘70 έχουν γίνει παραχωρήσεις και λάθη για να βρεθούμε σήμερα σε αυτήν τη θέση. Θα τα πούμε, λοιπόν, όλα με ονόματα και με διευθύνσεις για το ποιος κέρδισε και το ποιος έχασε, ποιος κερδίζει και ποιος χάνει, ποιος φέρνει πίσω την ιστορία της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας και τα σύμβολά της και ποιος κάποτε παρέδιδε ακόμα και το όνομα "Μακεδονία" για εσωτερική χρήση. Όλα θα τα πούμε. Δεν πρόκειται να γλιτώσετε. Διότι εμπόριο πατριωτισμού και πατριδοκαπηλίας στην παράταξη της Αριστεράς δεν θα κάνετε εσείς εδώ, κύριε Μητσοτάκη».

Κλείσιμο
Σήμερα, μάλιστα, ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας ένα μέρος της χθεσινής ομιλίας του, έγραψε στο Twitter: «Εμπόριο πατριωτισμού και πατριδοκαπηλίας στην παράταξη της Αριστεράς δεν θα κάνετε κ. Μητσοτάκη». Η φράση αυτή, που ειπώθηκε στη χθεσινή παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Βουλή, συνοδεύεται από σύντομο βίντεο, μαζί με άλλα σχετικά αποσπάσματα της εν λόγω τοποθέτησής του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης