Μπακογιάννη: Η υποκρισία του κ. Τσίπρα περισσεύει

ntora


Έφτασε να παρουσιάσει την πολιτική του σαν φυσική συνέχεια της δικής μας, τόνισε η βουλευτής της ΝΔ

Ουδείς δικαιούται να μένει σιωπηλός, ανέφερε από το βήμα της Βουλής η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι θα έπρεπε να είχε δοθεί λύση στο ονοματολογικό των Σκοπίων από το ‘90. “ Ο πρωθυπουργός μας είπε ότι υπηρετεί την εθνική γραμμή. Παρουσιάστηκε ως η φυσική συνέχεια της πολιτικής μας. Έφτασε να επικαλεστεί τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Η υποκρισία του πρωθυπουργού περισσεύει”, ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

Είπε ότι η κυβέρνηση είδε το τυρί και δεν είδε τη φάκα: επαίρεται ότι κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αντίθετα το ιδεολόγημα της Μακεδονίας του Ίλιντεν η κυβέρνηση το νομιμοποιεί με αυτή τη συμφωνία. “Αν δεν υπήρχε το Βουκουρέστι, δεν θα μπορούσε σήμερα ο κ. Κοτζιάς να διαπραγματευτεί τίποτα”, ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

Ανέφερε ότι πανηγυρίζετε μια κακή συμφωνία, παρουσιάζετε τα εύκολα, δύσκολα. “ Άπαξ και υπογραφεί η συμφωνία, παράγει έννομα αποτελέσματα και καμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί αύριο ούτε να την αρνηθεί, ούτε να μην την υποστηρίξει”, δήλωσε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε “όσο ταχύτερα απελευθερωθεί η χώρα από εσάς, τόσο ταχύτερα θα βρούμε τον δρόμο για το αύριο. Βαθύτατα πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε μια καλύτερη συμφωνία και θα την κάνει την προσπάθεια αυτή η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, αφού έχει απαλλάξει τη χώρα από το καρκίνωμα της διχόνοιας και της δημαγωγίας”.

Στόχος μας ήταν και είναι μια συμφωνία που θα απαντά οριστικά στη θεωρία του Στάλιν και του Τίτο που αφορά τον Μακεδονισμό στα Βαλκάνια και απορρέει από τη θεωρία του Ίλιντεν, είπε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι ο κίνδυνος είναι η λογική της Μεγάλης Μακεδονίας, δηλαδή της εξόδου στο Αιγαίο. Βρήκαμε λυσσώδη αντίδραση από τον Γκρουέφσκι

Η κυρία Μπακογιάννη συνέχισε “εμμείναμε, όχι γιατί θέλαμε να πάρουμε την ταυτότητα και τη γλώσσα τους, αλλά γιατί θέλαμε να καταγραφεί η πραγματικότητα. Στην ιθαγένεια, όμως, η πάγια ελληνική θέση, τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγες μέρες, ήταν ότι έπρεπε να καταγραφούν ως «πολίτες της τάδε χώρας». Η ιθαγένεια έπρεπε να εκφράζει όλες τις εθνοτικές ομάδες Γλώσσα: ο χαρακτηρισμός έπρεπε να συνδέεται με την ονομασία του κράτους”.

“Πάνε να υπογράψουν μακεδονική γλώσσα, με τα Σκόπια να έχουν ψηφίσει και αλβανική γλώσσα”, είπε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι τη μάχη τη δίναμε για λόγους ουσίας. Εσείς τη χαρίσατε, έχοντας αποδεχθεί και την ονομασία του Ίλιντεν και αυτό είναι το πρόβλημα σε μια συγκυρία που πράγματι ήταν η καλύτερη δυνατή. Πάντα διεκδικούσαν ταυτότητα και γλώσσα, επί Γκρουέφσκι κορυφώθηκε ο αλυτρωτισμός και γι’ αυτό και εγκαταλείφθηκε”.

"Παρακολουθώ τον Υπουργό Εξωτερικών να περιφέρεται στα κανάλια και να απειλεί με δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων.
Είναι η γνωστή στη γενιά μας λογική της Στάζι. Άλλωστε εσείς κύριε Κοτζιά, έχετε εμπειρία από τη συνεργασία σας με το αλήστου μνήμης καθεστώς Χόνεκερ.

Σας προκαλώ, λοιπόν, τώρα να τα καταθέσετε όλα στα πρακτικά της Βουλής. Όλα όμως! Και μια και κάνετε τον κόπο, ας καταθέσετε και τους φακέλους των δικών σας συνομιλιών κύριε Υπουργέ. Εκτός κι αν έχετε κάτι να κρύψετε."

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Επίκουρος

Λάθος του σοβαρού και έμπειρου Κώστα Μητσοτάκη η προτίμηση σύνθετης ονομασίας .Το ακολούθησε και η κόρη του,χαμηλού πολιτικού κριτηρίου γαρ (ηλίθιες δηλώσεις για φούφουτους),ευτυχώς ο Κυριάκος φαίνεται να το υποψιάζεται .Θα δείξει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4689867

Στο στόχαστρο του και πάλι ο Κοτζιάς με υπαινιγμούς για παράνομες συναλλαγές: «Την λύση αυτή την θέλουν οι κυβερνήσεις της παγκοσμιοποίησης και των ιδρυμάτων Σόρος- Είναι το μεγαλύτερο λαθος που έκανε αυτή τη κυβέρνηση - Αποτελεί όνειδος για την πατρίδα μας» ανέφερε μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας

7
2528028

Κλιμακώνει τον πόλεμο κατά της υπουργού Τουρισμού ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ - Μετά τις λεκτικές επιθέσεις κατέθεσε τώρα  ερώτηση στη Βουλή και ζητά την διαβίβαση όλων των στοιχείων για τις δαπάνες τουριστικής προβολής της χώρας στο εξωτερικό

30