Μπακογιάννη: Η υποκρισία του κ. Τσίπρα περισσεύει

Μπακογιάννη: Η υποκρισία του κ. Τσίπρα περισσεύει


Έφτασε να παρουσιάσει την πολιτική του σαν φυσική συνέχεια της δικής μας, τόνισε η βουλευτής της ΝΔ

ntora
Ουδείς δικαιούται να μένει σιωπηλός, ανέφερε από το βήμα της Βουλής η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι θα έπρεπε να είχε δοθεί λύση στο ονοματολογικό των Σκοπίων από το ‘90. “ Ο πρωθυπουργός μας είπε ότι υπηρετεί την εθνική γραμμή. Παρουσιάστηκε ως η φυσική συνέχεια της πολιτικής μας. Έφτασε να επικαλεστεί τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Η υποκρισία του πρωθυπουργού περισσεύει”, ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

Είπε ότι η κυβέρνηση είδε το τυρί και δεν είδε τη φάκα: επαίρεται ότι κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αντίθετα το ιδεολόγημα της Μακεδονίας του Ίλιντεν η κυβέρνηση το νομιμοποιεί με αυτή τη συμφωνία. “Αν δεν υπήρχε το Βουκουρέστι, δεν θα μπορούσε σήμερα ο κ. Κοτζιάς να διαπραγματευτεί τίποτα”, ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

Ανέφερε ότι πανηγυρίζετε μια κακή συμφωνία, παρουσιάζετε τα εύκολα, δύσκολα. “ Άπαξ και υπογραφεί η συμφωνία, παράγει έννομα αποτελέσματα και καμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί αύριο ούτε να την αρνηθεί, ούτε να μην την υποστηρίξει”, δήλωσε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε “όσο ταχύτερα απελευθερωθεί η χώρα από εσάς, τόσο ταχύτερα θα βρούμε τον δρόμο για το αύριο. Βαθύτατα πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε μια καλύτερη συμφωνία και θα την κάνει την προσπάθεια αυτή η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, αφού έχει απαλλάξει τη χώρα από το καρκίνωμα της διχόνοιας και της δημαγωγίας”.

Στόχος μας ήταν και είναι μια συμφωνία που θα απαντά οριστικά στη θεωρία του Στάλιν και του Τίτο που αφορά τον Μακεδονισμό στα Βαλκάνια και απορρέει από τη θεωρία του Ίλιντεν, είπε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι ο κίνδυνος είναι η λογική της Μεγάλης Μακεδονίας, δηλαδή της εξόδου στο Αιγαίο. Βρήκαμε λυσσώδη αντίδραση από τον Γκρουέφσκι

Η κυρία Μπακογιάννη συνέχισε “εμμείναμε, όχι γιατί θέλαμε να πάρουμε την ταυτότητα και τη γλώσσα τους, αλλά γιατί θέλαμε να καταγραφεί η πραγματικότητα. Στην ιθαγένεια, όμως, η πάγια ελληνική θέση, τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγες μέρες, ήταν ότι έπρεπε να καταγραφούν ως «πολίτες της τάδε χώρας». Η ιθαγένεια έπρεπε να εκφράζει όλες τις εθνοτικές ομάδες Γλώσσα: ο χαρακτηρισμός έπρεπε να συνδέεται με την ονομασία του κράτους”.

“Πάνε να υπογράψουν μακεδονική γλώσσα, με τα Σκόπια να έχουν ψηφίσει και αλβανική γλώσσα”, είπε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι τη μάχη τη δίναμε για λόγους ουσίας. Εσείς τη χαρίσατε, έχοντας αποδεχθεί και την ονομασία του Ίλιντεν και αυτό είναι το πρόβλημα σε μια συγκυρία που πράγματι ήταν η καλύτερη δυνατή. Πάντα διεκδικούσαν ταυτότητα και γλώσσα, επί Γκρουέφσκι κορυφώθηκε ο αλυτρωτισμός και γι’ αυτό και εγκαταλείφθηκε”.

Κλείσιμο
"Παρακολουθώ τον Υπουργό Εξωτερικών να περιφέρεται στα κανάλια και να απειλεί με δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων.
Είναι η γνωστή στη γενιά μας λογική της Στάζι. Άλλωστε εσείς κύριε Κοτζιά, έχετε εμπειρία από τη συνεργασία σας με το αλήστου μνήμης καθεστώς Χόνεκερ.

Σας προκαλώ, λοιπόν, τώρα να τα καταθέσετε όλα στα πρακτικά της Βουλής. Όλα όμως! Και μια και κάνετε τον κόπο, ας καταθέσετε και τους φακέλους των δικών σας συνομιλιών κύριε Υπουργέ. Εκτός κι αν έχετε κάτι να κρύψετε."
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης