Σκοπιανό: Ο Τσίπρας ενημερώνει Παυλόπουλο και πολιτικούς αρχηγούς

syskepsi-arxigon01-mesa

Το Σαββατοκύριακο οι συναντήσεις λένε κυβερνητικές πηγές μετά τις συζητήσεις που είχε με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό στη Σόφια

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς για το Σκοπιανό προτίθεται να έχει ο Αλέξης Τσίπρας , σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι συναντήσεις θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η κυβέρνηση δεν υποχωρεί η κυβέρνηση από τις «κόκκινες» γραμμές της αναφορικά με την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ.

«Erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία», τονίζουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν πως «η υλοποίηση της συνταγματικής αναθεώρησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ - ΝΑΤΟ)».

Τον Ιούνιο στοχεύουν Τσίπρας-Ζάεφ

Η προχθεσινή εκτίμηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι «απέχουμε ακόμη αρκετά από την κατάληξη των διαπραγματεύσεων και την σύναψη συμφωνίας» δεν ήταν -όπως αποδείχθηκε- διόλου τυχαία. Για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις και πρόοδο έκανε λόγο και ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της συνόδου ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων. Τόνισε, ωστόσο, πως «υπάρχει ακόμα πολύ δρόμος να διανύσουν οι δύο πλευρές για να υπάρξει οριστική συμφωνία».

Δεν χωράει αμφιβολία ότι η Αθήνα παίζει σκληρό πόκερ, γνωρίζοντας ότι ο χρόνος είναι με το μέρος της. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να στείλει σαφές μήνυμα ότι η εθνική θέση απαιτεί αλλαγή στο Σύνταγμα της γείτονος και βέβαια erga omnes. «Σε αυτές τις διαπραγματεύσεις ή συμφωνείς σε όλα ή δε συμφωνείς σε τίποτα. Δεν μπορείς σε κανένα σημειο να πεις ότι έχουμε συμφωνήσει στα μισά. Αυτά που μένουν εάν δεν κλείσουν δεν υπάρχει συμφωνία», είπε, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το μπαλάκι βρίσκεται πλέον στο γήπεδο των Σκοπίων.

Διπλωματική πηγή εξηγεί ότι παρά τις αβρότητες και την αισιοδοξία, η Αθήνα ούτε λίγο ούτε πολύ ξεκαθάρισε στον Ζάεφ ότι αν θέλει να ανάψει το πράσινο φως για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ πρέπει να “βρέξει τα πόδια του”. «Ψάχνουμε λύσεις σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, χωρίς να αλλοιώνουμε αυτό που ονομάζουμε κόκκινες γραμμές. Ακομη και το θέμα της ονομασίας και πως θα δίνει το μήνυμα ότι διαχωρίζεται η ελληνική Μακεδονία και η ιστορία της από τη χώρα που δημιουργήθηκε πολύ αργότερα, είναι κρίσιμο. Υπάρχουν ιδέες στο τραπέζι, υπάρχουν εναλλακτικές όμως δε θα δώσω λεπτομέρειες όσο δεν έχουμε ακόμη την τελική στάση της άλλης πλευράς».

Είναι προφανές πως και ο Ζάεφ είναι σε δύσκολη θέση και προσπαθεί να αγοράσει χρόνο για να διαχειριστεί στο εσωτερικό του μέτωπο τον μεγάλο συμβιβασμό. Ο προσδιορισμός ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ είναι το πολιτικό κέρδος που θα προσπαθήσει να «πουλήσει» για να εξασφαλίσει την έγκριση της συμφωνίας από το δικό του Κοινοβούλιο. Προσπαθεί να εξασφαλίσει την ημερομηνία χωρίς να δεσμευθεί με Διεθνές Σύμφωνο για αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας, αλλά η Αθήνα αρνείται εάν δεν έχουν συμφωνηθεί τα πάντα και δεν έχουν συμπεριληφθεί στο διετούς διάρκειας Μνημόνιο Κατανόησης και Συνεργασίας. Και όλα αυτά ενώ οι διεργασίες εντείνονται ως προς τα νομικά θέματα που αφορούν και τις διαδικασίες και τον διεθνή χαρακτήρα του Συμφώνου. Από την πλευρά της Αθήνας κατέστη σαφές ότι μέσα στις επόμενες τρείς εβδομάδες ο κ. Ζάεφ πρέπει να προχωρήσει σε κινήσεις που θα εξασφαλίσουν συναίνεση στο εσωτερικό του.

Από την άλλη, ακόμα και με μέτωπα ανοιχτά, είναι σαφές ότι Αθήνα και Σκόπια εργάζονται πλέον ξεκάθαρα με ορίζοντα τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο. Κι ενώ μέχρι χθες το Gorna Makedonija φαινόταν να είναι η επικρατέστερη ονομασία για τα Σκόπια, τα δεδομένα άλλαξαν μετά την ολονύχτια συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ στη Σόφια και στο τραπέζι βρίσκεται με τις ίδιες σχεδόν πιθανότητες και το Nova Macedonija όνομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα είναι το μικρότερο πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις. Το μεγαλύτερο είναι πως ο Ζάεφ θα περάσει τη συμφωνία στο εσωτερικό του. Εμπόδιο δεν είναι μόνο η αντιπολίτευση του εθνικιστικού VMRO. Είναι και η δέσμευσή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, το οποίο, μάλιστα, υποτίθεται ότι θα προηγείτο από την υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ (35)

Μη μασάτε

Το όνομα Μακεδονία του Ίλιντεν, οι ξένοι θα το λένε απλώς Μακεδονία. Τί δεν καταλαβαίνετε. Σχεδιάκι είναι για να την φαν γλυκά-γλυκά οι Έλληνες την ονομασία!

κα

Έτσι μπράβο εθνάρχη Τσίπρα. Ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και στη Βουλή γρήγορα πριν εντείνουν κι άλλο τις πιέσεις στην ΠΓΔ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ οι Ρώσοι και οι Τούρκοι που επιθυμούν, αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων, εμφύλιες συρράξεις και νέες προσφυγικες ροές. Οσον αφορά στην ψηφοφορία, 180 ψήφους κι όποιο κόμμα - "εξουσίας" - τολμάει, ας ψηφίσει όχι!

Εμ, ξέχασες να πεις για τους Έλληνες όμως!

Όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Και ο Τσίπρας είναι πολύ βιαστικός.

Μην πέφτετε στην παγίδα !

Γυρίστε του την πλάτη , αφήστε τον μόνο του !! Αλλωστε κανένας δεν έχει δικαίωμα ή εξουσιοδότηση να διαπραγματεύεται τέτοια σοβαρά θέματα ερήμην του Ελληνικού Λαού ! Μόνο με δημοψήφισμα , για να εκφράσει ο λαός την θέλησή του , αλλιώς ότι και να αποφασιστεί θα αμφισβητηθεί , γιατί θα είναι αντισυνταγματικό !

ΕΛΛΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ-ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-----------ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ------- ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ----------- ΠΡΟΔΟΤΗ--------------------------- Ο ΛΟΓΑΣ ΚΟΥΛΗΣ Ο ΜΑΛΘΑΚΟΣ --- ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ---Οτσιπρας ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ( ΜΥΤΙΚΗΝΗ -ΛΕΣΒΟΣ--ΣΑΛΙΩΝΕΙ ΦΑΚΕΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΚΟΛΗΤΟ---- ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ-----κ.α.) ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΑΡΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΑΚΙ-ΤΣΙΡΑΚΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ -----ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΛΟΓΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ--- και λ οι ΛΟΙΠΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ----- ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΥΝΟ-ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ---------ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΙΚΑ ΤΩΝ ----ΠΛΟΥΣΙΩΝ-ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ------ TSIPRAS Ο ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ- Ο ΨΕΥΤΑΡΑΣ- Ο ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΣ, Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ--------- , ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ , ΕΝΑΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ-ΑΘΕΟΣ ΠΟΥΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΛΕΣΒΟΣ -ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΗΣΙ---- ΕΝΑΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ...--------

Γιω

Η εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία και της ελληνικής ιστορίας είναι προδοσία .

πετρος

κανουν συμβουλιο για τοσο σοβαρο(εθνικο) θεμα κι αφηνουν εξω το τριτο κομμα; ποιος ειναι προδοτης και ποιος πατριωτης;

Άλλος

Οι ιδέες των ναζιστών είναι γνωστές και οδήγησαν στη διχοτόμηση της Κύπρου..

Μεχμετ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΡΟΤΩΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΤΗΝ ΑΡΤΑ ΝΑ ΛΥΣΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΠΡΟΤΥΠΟΥΡΓΚΟ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ

ΚΙΝΔΥΝΟΣ -ΘΑΝΑΤΟΣ

«Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας» (Ilindenska Republika Makedonija) είναι το νέο όνομα το οποίο πρότειναν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί για να «δελεάσουν» την Αθήνα με μια πρόταση που κρύβει έναν μεγάλο κίνδυνο Το Ίλιντεν έχει μεγάλο ιστορικό συμβολισμό καθώς η εξέγερση του Ίλιντεν στις αρχές του 20ου αιώνα είχε ως απώτερο στόχο τη δημιουργία αυτόνομης «Μακεδονίας», στην οποία θα περιλαμβάνονταν και ελληνικά εδάφη!​ Βέβαια πρόκειται για άλλη μια σκοπιανή πονηριά. Καθώς έτσι θα δώσει στην περιοχή τους το καθεστώς «μέρους της Μακεδονίας» άρα θα υπάρχει και η «υπόλοιπη». Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η εξέγερση του Ίλιντεν εορτάζεται στα Σκόπια ως «εθνική επέτειος». Ακόμα και να το σκέφτονται στην Αθήνα είναι το λιγότερο αφελές... Πάντως η πρόταση αυτή δείχνει πως στα Σκόπια συνεχίζουν ακάθεκτοι τις «βαλκανικές πονηριές» και δεν πρέπει να υπολογίζουν ιδιαίτερα την νοημοσύνη των Αθηνών.

Άλλος

Μάλλον σου διαφεύγει ότι η επανάσταση του Ιλιντεν ξεκίνησε από Βούλγαρους... Οι άνθρωποι αυτοί τιμούνται σαν ήρωες και στη Βουλγαρία.. Αμάν πια... Ότι και να προταθεί, θα βγουν κάποιοι έξυπνοι να πουνε όχι... Εμένα μου αρέσει αυτό το όνομα γιατί διαχωρίζει σαφώς το κράτος τους, από το Ελληνικό κομμάτι που έχει τη δικιά του Ελληνική ιστορία..

ΑΡΓΗΣΕΣ ΜΟΝΟΝ 5 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ!

Τώρα το θυμήθηκες; Έχεις να φας μαύρο στισ εκλογές που δε θα ξέρεις πού να κρυφτείς την επομένην των εκλογών. Ηλίθιε!

GR

Ψαχνει για συνενοχους ο προδοτης....

ρρ.........

ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΤΑ!!!!!!!!!ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΑΙ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

32423432

Ο καθαρισμός του οικοπέδου που είχαν αποτεθεί τόνοι καύσιμης ύλης μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από ένα μήνα χωρίς κόστος για το δημόσιο - Νέος χωρoταξικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη του Ματιού μέσα στον επόμενο χρόνο

16
oikopedo-1

Θα επισκεφθεί την τοποθεσία όπου, μέχρι πριν έναν μήνα, βρίσκονταν 20.000 τόνοι καμένα υλικά – Η καύσιμη ύλη άρχισε να απομακρύνεται με πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης και η μεταφορά έγινε δωρεάν κατόπιν συνεννόησης με εταιρείες

2
mitsot34

Στο τρίπτυχο  επενδύσεις-ασφάλεια-σταθερότητα επενδύει στον πρώτο κύκλο των ευρωπαϊκών του επαφών ο πρωθυπουργός - Πρώτος στόχος να επανασυστήσει την Ελλάδα  ως χώρα με αυτοπεποίθηση που συμμετέχει στις μεγάλες ευρωπαϊκές συζητήσεις - «Θέλω να αλλάξω το αφήγημα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», είπε 

15
erdogan220

«Αν κάποιοι δεν έχουν παραδειγματιστεί από τα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν, θα ήθελα να γίνει γνωστό ότι δεν θα διστάσουμε να τους δώσουμε τις αναγκαίες απαντήσεις», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που είχε με τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ

29
mitsomacron-0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είμαστε μια χώρα με αυτοπεποίθηση που μετέχει στις μεγάλες ευρωπαϊκές συζητήσεις - «Υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, η Ευρώπη δεν πρόκειται να αφήσει απροστάτευτη την Κύπρο».

6
olomeleia_11

Το νομοσχέδιο επανακαθορίζει το θεσμικό πλαίσιο για την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα – Οι δημόσιοι φορείς ορίζουν υπεύθυνο προστασίας δεδομένων – Δείτε τι άλλο προβλέπει