Υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια και η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια και η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγόρησε όσους βουλευτές αντιδρούν και προσανατολίζονται στην καταψήφιση για «περισσή υποκρισία»

FOFI_genn_091
Την στήριξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην ρύθμιση που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς εξέφρασε η κυρία Εφη Χριστοφιλοπούλου προστρέχοντας παράλληλα στην επιθετική ρητορική κατά των συναδέλφων της – και από το δικό της κόμμα – που εκφράζουν ισχυρούς προβληματισμούς για την αναγκαιότητα της διάταξης.

Η εισηγήτρια της ΔΗΣΥ κατηγόρησε όσους βουλευτές αντιδρούν και προσανατολίζονται στην καταψήφιση για «περισσή υποκρισία» καθώς όπως υποστήριξε, με την ισχύουσα νομοθεσία μπορεί μεμονωμένο πρόσωπο να γίνει ανάδοχος γονέας ή να υιοθετήσει ανεξάρτητα από την σεξουαλική του ταυτότητα.

«Προς όσους από εμάς μιλούν για θέματα ωριμότητας της κοινωνίας να θυμίσω τον πολιτικό γάμο και άλλα που συντάραξαν την κοινωνία αλλά σήμερα είναι κεκτημένο» είπε αρχικά η κυρία Χριστοφιλοπούλου για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Περισσεύει η υποκρισία όταν ξεχνάμε ότι σήμερα οποιοσδήποτε έλληνας μεμονωμένα θα μπορεί να υιοθετήσει ή γίνει ανάδοχος γονέας χωρίς διακρίσεις θρησκευτικές ή σεξουαλικές. Βλέπουμε θετικά τις αλλαγές του άρθρου 8 και το υπερψηφίζουμε».

Να σημειωθεί ότι από την ΔΗΣΥ οι Ανδρέας Λοβέρδος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Μιχάλης Τζελέπης και Βασίλης Κεγκέρογλου αναμένεται να διαφοροποιηθούν από την γραμμή του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι και από τον ΣΥΡΙΖΑ «υιοθετήθηκε» σκληρή ρητορική κατά όσων διαφωνούν με την επίμαχη ρύθμιση, με στελέχη των «53» να χαρακτηρίζουν τους διαφωνούντες συντρόφους τους «χριστιανοταλιμπάν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης