Τώρα οι Τούρκοι γκριζάρουν νησιά με μια δήλωση και με την ανοχή της Αθήνας!

simaia_main01
Μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση για την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου δημιουργείται από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε την ελληνική σημαία από ακατοίκητο νησί του Αιγαίου. Δίνοντας μια διαφορετική απόχρωση, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι την ελληνική σημαία κατέβασαν Τούρκοι κομάντος.

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται ότι σημειώθηκε τέτοιο περιστατικό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού δεν γνωρίζουν το παραμικρό για παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο αφορά την ουσία του ισχυρισμού των Τούρκων ότι κατέβασαν ελληνική σημαία από νησίδα την οποία δεν μπήκαν καν στον κόπο να κατονομάσουν επισήμως, αν και με διαρροές σε Μέσα Ενημέρωσης όπως η Hurriyet αναφέρουν ότι πρόκειται για τον Μικρό Ανθρωποφάγο στο σύμπλεγμα των Φούρνων.

Επί της ουσίας:
- Είτε οι δηλώσεις Γιλντιρίμ και Τσαβούσογλου είναι αληθινές και οι Τούρκοι υπέστειλαν την ελληνική σημαία,
- Είτε η τουρκική κυβέρνηση λέει ψέματα άρα δεν υπήρξε επιχειρησιακή διάσταση στο ζήτημα, δηλαδή δεν υπήρξαν κομάντος ή ακτοφυλακή που δήθεν κατέβασαν την ελληνική σημαία.

Για την ελληνική πλευρά όμως και οι δύο εκδοχές της υπόθεσης «υποστολή ελληνικής σημαίας από νησίδα στο Αιγαίο» είναι προβληματικές.

Για ποιο λόγο;
Διότι καταλήγουμε να γκριζάρουμε μια περιοχή εντός της ελληνικής επικράτειας ακόμη και έπειτα από μια απλή δήλωση της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας! Κι αυτό πού; Όχι σε μια περιοχή όπως τα Ίμια που βρίσκονται μια ανάσα από τις τουρκικές ακτές αλλά στους Φούρνους που σίγουρα απέχουν πολύ από τα ανατολικότερα σύνορα της χώρας και αν μη τι άλλο είναι πιο κοντά στο Κεντρικό Αιγαίο παρά στην Τουρκία...

Επιπλέον, στην περίπτωση των Ιμίων το 1996 χρειάστηκε επιχειρησιακή αντιπαράθεση Ελλάδας-Τουρκίας οι οποίες έφτασαν στα πρόθυρα του πολέμου για να καταφέρουν οι Τούρκοι να γκριζάρουν τις βραχονησίδες στα Δωδεκάνησα.

Στην περίπτωση της νησίδας Μικρός Ανθρωποφάγος, που βρίσκεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων, δηλαδή στο Κεντρικό Αιγαίο, χρειάστηκε απλώς μια δήλωση του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας. Ούτε καν βίντεο με την τουρκική ακτοφυλακή ή τους Τούρκους κομάντος να κατεβάζουν -αν υπέστειλαν ποτέ- την ελληνική σημαία από την ελληνική νησίδα... Με μια απλή δήλωση, οι Τούρκοι έκαναν τη «δουλειά» τους και έπεισαν την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί (ή να ανεχθεί, αν το προτιμάτε) το γκριζάρισμα ελληνικού εδάφους.

Διότι τι άλλο παρά αποδοχή της τουρκικής θέσης ότι είναι αδιευκρίνιστο το νομικό καθεστώς και άρα η κυριαρχία επί της βραχονησίδας Μικρός Ανθρωποφάγος αποτελεί η ενέργεια του Λιμενικού να αποκλείσει την πρόσβαση στη βραχονησίδα στέλνοντας πλοίο να περιπολεί αποτρέποντας όσους θα ήθελαν να φτάσουν στο νησί!
Γιατί δεν μπορεί κάποιος να προσεγγίσει ελληνικό έδαφος; Μήπως επειδή η ελληνική κυβερνηση αποδέχεται σιωπηρά ότι η νήσος Μικρός Ανθρωποφάγος είναι δήθεν αμφισβητούμενης κυριαρχίας;

Αυτά επί της ουσίας. Διότι η σημερινή εικόνα από το Καστελόριζο έδειχνε τον πρωθυπουργό, δίπλα σε έναν υπάλληλο της ΕΡΤ ο οποίος κρατούσε ρεφλεκτέρ  για να φωτίζεται καλύτερα ο Αλέξης Τσίπρας, να λέει ότι η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται και δεν παζαρεύει ούτε σπιθαμή γης...

Βεβαίως, υπάρχει κι η άποψη που διατύπωσε ο Νίκος Ξυδάκης, βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι πιο περίπλοκο το ζήτημα με τους Τούρκους, από το να πάει ένας θερμόαιμος νέος ή ένας κοινοτάρχης και να αναρτά σημαίες σε μία έρημη βραχονησίδα, που δεν έχει ούτε ένα βοσκό επάνω» τόνισε ο κ. Ξυδάκης κατηγορώντας τους νέους που ανήρτησαν την ελληνική σημαία σε βραχονησίδες στο στρατιωτικό σύμπλεγμα των Τούρκων. Προφανώς και δεν μπορεί να ασκεί ο καθένας εξωτερική πολιτική. Όμως δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιηθεί η ανάρτηση της ελληνικής σημαίας σε νησιά του Κεντρικού Αιγαίου από ανθρώπους που σήμερα λένε χωρίς να ντρέπονται ότι τη σημαία στον Μικρό Ανθρωποφάγο την πήρε ο αέρας και δεν την κατέβασαν οι Τούρκοι... Κι αυτό το λένε κάποιοι από τους ανθρώπους που επί χρόνια επικρίνουν και διαπομπεύουν τον Θόδωρο Πάγκαλο επειδή είπε στους Αμερικανούς - δεν πρόκειται για δήλωση αλλά για αναφορά που περιέχεται σε διπλωματικά έγγραφα των ΗΠΑ- ότι η Ελλάδα δεν θα υποστείλει τη σημαία στα Ίμια, αλλά απλώς θα αφήσει να την πάρει ο αέρας και δεν θα την αντικαταστήσει...

ΣΧΟΛΙΑ (52)

Αν αυτά που είπε

σήμερα ο πρωθυπουργός από το Καστελόριζο τα έλεγε ο ΥΠΕΘΑ,θα τον "στολίζανε" από το πρωί μέχρι το βράδυ οι "κατευναστές" και αυτοί που θεωρούν προκλητικό να βάζει κανείς σημαία σε ελληνικό έδαφος ακριτικό.Οχι,γιατί είπε ασφαλώς κάτι ακραίο ο πρωθυπουργός σήμερα , (ο οποίος είπε πολύ σωστά αυτά που επιβάλλεται να πει),αλλά επειδή τα είπε ο πρωθυπουργός και όχι ο ΥΠΕΘΑ!

Αυτό που περιγράφεις...

Με μια λέξη λέγετε ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

Εχεις ένα πρόβλημα εσύ

με την κατανόηση των εννοιών.Καλό είναι να ανοίγεις κανένα λεξικό κάπου κάπου.....Εκτός αν θεωρείς προπαγάνδα και το λεξικό.Αντε γεια τώρα..

Αν ύψωνε

τη σημαία ένας αριστερός-ΚΚΕ τότε θα ήταν καθόλα πατριωτικό και αντιστασιακό!Δεν ισχύει για οποιονδήποτε όμως άλλον "ακομμάτιστο"ή "άλλου κόμματος". ΄Οταν οι απέναντι μας εξυβρίζουν τους προγόνους μας με τον πιο επαίσχυντο τρόπο εμείς σε αυτό καλό είναι να μην μιλάμε ή αν μιλάμε το περιεχόμενο του λόγου μας να μην έχει το 1821!Αν στις 10 προκλητικές και άθλιες δηλώσεις των απέναντι υπάρξει και μια δικιά μας ,κάπως έξω από το"κατευναστικό"χρώμα τότε τα ρίχνουμε στον ΥΠΕΘΑ και μάλιστα την ίδια ακριβώς στιγμή που τον καθυβρίζουν ωμά οι απέναντι.Οταν διαδηλώνει 1,5 εκατ.κόσμος για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ετερόκλητος όχλος!Οταν όμως διαδηλώνουν μερικές χιλιάδες για τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και την καταδίκη του για τους βομβαρδισμούς στη ΣΥΡΙΑ αλλά όχι για τον ισλαμοφασισμό και τη βαρβαρότητα και επιθετικότητα των γειτόνων μας που κρατούν ομήρους τα δυο παιδιά μας και καθημερινά προκαλούν θερμά επεισόδια , τελευταία προκαλώντας και τον θάνατο του σμηναγού και μας καθυβρίζουν από το πρωί έως το βράδυ τότε είναι "δημοκρατικοί πολίτες"που για όλα τους φταίει το άγαλμα του Τρούμαν και πιάνουν τα πριόνια......Μήπως να σταματήσει αυτό το παιχνιδάκι?Αρκετά!

ιλιρ

Ωραιο ονομα δωσατε γρεκοι στις βραχονησιδες. Ακου ανθρωποφαγοι. Ντιπ για ντιπ κανιβαλλοι ειστε.

Κατσε καλα!

Αλβανε θα φας φαπες.....

Φωνάζει ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!!!

Το πλοίο με τους προγόνους σου εξόκειλε στο νησί αυτό. Φαγώθηκαν μεταξύ τους. Ως εξ'τούτου το μετονομάσαμε έτσι. Εσένα προλάβαμε μόνο. Βγάζεις και γλώσσα τώρα??? Βλέπω όμως τωρα ανακατεύεσαι με τα πίτουρα και εσένα θα σε φάνε οι κότες!!!

@ lilir. Την κότα την λυράτη.

Όταν οι Έλληνες χτίζαμε Παρθενώνες εσύ έκλεβες κότες. Και ΞΈΧΝΑ τα περί δικής σου ιστορίας. Αν είχες επιτεύγματα στο παρελθόν θα είχες και στο παρόν. Ούτε εσύ, ούτε οι σκοπιανοί, ούτε οι τούρκοι προσφέρουν τίποτα στην ανθρωπότητα ΣΉΜΕΡΑ, γιατί ΠΟΤΈ δεν μπορούσαν να προσφέρουν κάτι χρήσιμο. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εμείς από το αρχαία χρόνια έως σήμερα προσφέρουμε και κινούμε την ανθρωπότητα. Και πρόσεχε όσο προκαλείς, τόσο μας ερεθίζεις. "Κατουράς στη θάλασσα και το τρως στο αλάτι". Αντε να καπνίσεις το πεντάφυλλο τώρα.

αα

Αναρωτιέμαι ειλικρινά, τα κολοπαιδα με τις φραπεδιές που είχαν την λαμπρή ιδέα να κάνουν εξωτερική πολιτική δεν εχουν καμία ευθύνη αν για την βλακεία τους σκοτωθούν έλληνες? Ο καθένας μπορεί να κάνει ο,τι του γουστάρει ανεύθυνα και χωρίς συνέπειες??

Εκλογές εδώ και τώρα !

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν την άποψη και το κύρος να κάνουν εξωτερική πολιτική και να υπερασπιστούν τα σύνορα μας! Ο Τσίπρας έλεγε πως η θάλασσα δεν έχει σύνορα , σε ένα λαό που κατοικεί σε νησάκια ! Ποιός τον παίρνει στα σοβαρά ; Γέμισε τη χώρα λαθρομετανάστες και ΜΚΟ ! Έβαλε να ξηλώσουν την προσευχή και τη σημαία από τα σχολεία , σε μια χώρα που απειλείται από τους φανατικούς ισλαμιστές ! Τόσο ανίκανοι! Εκλογές εδώ και τώρα !

Ιωαννης Β

Είναι τα νησάκια αυτά Ελληνικα ? Μας κατοχυρωνουν πραγματι οι διεθνεις συνθηκες ? Ετσι ισχυρίζεται η κυβερνηση . Βαλτε λοιπον παντου κανονικες σημαιες σε μονιμους σιδερενιους ιστους και ετσι δεν θα χρειαστεί να παιρνουν πρωτοβουλίες πολιτες και να στηνουν σημαιακια σε πασαλακια που θα τα παρει ο αερας και θα ψαχνόμαστε ποιος τα κατεβασε .

CR

Δεν μπορείς να έχεις σημαία σε βραχονησίδα απέναντι από την Τουρκία χωρίς να έχεις εκεί φυλάκιο να την φυλάει.

@CR

Άσε τη σημαία. Να ανέβω πάνω μπορώ αύριο ή θα με σταματήσουν σαν τα "ελληνικά" Ίμια;

Θάνος

Απο πού προκύπτει ότι οι Τούρκοι δεν κατονομάζουν επισήμως τη βραχονησίδα; Γιατί λέτε ψέματα; Ο Γιλντιρίμ στο βίντεο συλλαβίζει καθαρά το ελληνικό όνομα: "Αντρο...πο..φας". Άλλο θέμα βέβαια που λέει ψευδώς ότι βρίσκεται ανοικτά των Διδύμων(Ντιντίμ) ενώ στην πραγματικότητα βρίσκεται τουλάχιστον 100 χιλ. δυτικά των μικρασιατικών ακτών και δεν είναι δυνατό να έχει η Τουρκία ούτε κατα διάνοια την οποιαδήποτε αξίωση επ'αυτού!!! Βρήκε ευκαιρία και μας κοροϊδεύει ο τουρκαλάς, προωθώντας την προπαγάνδα του και εμείς τσιμπάμε!

Γιώργος

Δυστυχώς για την Ελλάδα έχει την χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών στην πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας της. Αυτή η συμμορία απατεώνων επειδή δεν κάνουν το σωστό και πρέπον , αλλά όλα πρόχειρα με τον δόλο της παραμονής της στην εξουσία δεν της βγαίνει τίποτα, τρέχει πίσω από τα γεγονότα και την πληρώνει η χώρα.

Μαρία

Τέτοια ρεζιλίκια μόνο με αυτή τη κυβέρνηση θα μπορούσαν να γίνουν. Είναι δυνατόν να λέτε ότι δεν θα υψώσουμε την ελληνική σημαία σε ελληνικό έδαφος για να μη προκαλέσουμε τους Τούρκους;;; Τι ραγιαδισμός είναι αυτός; Μήπως θέλετε βρε παιδιά να τους δώσουμε την Ελλάδα έτσι για χάρισμα να μη ζορίζομαστε πια! Μη μπλέξουμε και πουθενά και σε κανέναν πόλεμο, ε;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

giannis_koutsoukkis

«Το θέμα δεν είναι ο Πολάκης, είναι ο κύριος Τσίπρας που τον ανέχεται και μπορεί κιόλας να τον προτρέπει να φέρεται έτσι», ανέφερε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής 

1
hgdcfxew

Ως «γραφική φιγούρα» που απασχολεί συνεχώς τα ΜΜΕ, είτε παραβιάζοντας τους νόμους περί καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, είτε παραδεχόμενος ότι κρατούσε «διπλά βιβλία» όταν ήταν δήμαρχος, παρουσιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ τον αναπληρωτή υπουργό - Δείτε τι γράφουν Financial Times, New York Times και Reuters

12
trump-John-Sullivan-dyo

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επανέλαβε στον νέο υπουργό Εξωτερικών «την ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ για τη Συμφωνία, καθώς αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της ασφάλειας και της ευημερίας σε ολόκληρη την περιοχή»

8
nd-geniko

Δύο μεταγραφές από το Ποτάμι, μια συνεργάτης του Γιάννη Μπουτάρη, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και 11 ακόμη πρόσωπα που δεν είναι πολύ γνωστά στο εθνικό ακροατήριο που απευθύνονται οι ευρωβουλευτές αναμένεται να προστεθούν στους ήδη 7 που έχουν λάβει ήδη το γαλάζιο χρίσμα

12
pollakis_ar

Πήρε πίσω και την ηχογράφηση και τις απειλές - «Υπερηφανεύτηκε» ότι έχει καλό μνημονικό και θυμάται μέχρι και τι… ψάρια έπιανε παλιά! - «Εδά ζορίζομαι, εδά το πήρα το δάνειο» πρόσθεσε

73