Πλειστηριασμούς πάση θυσία θέλει η κυβέρνηση: Αυτεπάγγελτη η δίωξη όσων εμποδίζουν ή απειλούν

Πλειστηριασμούς πάση θυσία θέλει η κυβέρνηση: Αυτεπάγγελτη η δίωξη όσων εμποδίζουν ή απειλούν

Σήμερα ψηφίζεται η τροπολογία που στέλνει φυλακή τους αλληλέγγυους - Την ίδια ώρα στα προγράμματα των πλειστηριασμών περιλαμβάνονται ακόμα και γκαρσονιέρες

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  μετατράπηκε σε «κράτος τιμωρό» των ασθενέστερων οικονομικά πολιτών, αλλά και των λαϊκών τάξεων, που έχουν περιέλθει σε πραγματική οικονομική αδυναμία να εκπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις μετά την  ψήφιση των μνημονίων και τις τεράστιες απώλειες από τις ονειροπόλες οικονομικές προσεγγίσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη που  επιβάρυναν τις επόμενες γενναίες των Ελλήνων πολιτών με κάποια δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση ευρισκόμενη μπροστά στο αξεπέραστο τοίχος που έχουν ανυψώσει οι δανειστές μας, μετά τα μνημόνια που υπέγραψε με ελαφρά τη καρδία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατάθεσε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφίζει αντιλαϊκά μέτρα κατά των δανειοληπτών που η ίδια κυβέρνηση με τα νομοθετικά μέτρα της τους οδήγησε στον οικονομικό όλεθρο και στην αδυναμία εκπλήρωσης των δανειακών και γενικότερα οικονομικών τους υποχρεώσεων.      

Πλέον βγαίνουν στο ηλεκτρονικό σφυρί ακόμη και γκαρσονιέρες  για καθυστερούμενα  μικροποσά και όχι βίλες με πισίνες όπως θέλει στο πλαίσιο του λαϊκισμού της η κυβέρνηση να  επικαλείται.

«Η κυβερνητική καραμέλα» που ανά πάσα στιγμή προβάλλεται με την συνεργασία της απομείνασας πλειοψηφίας  (καθώς η μειοψηφία αποχώρησε), της ηγεσίας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγίου  και Δωδεκανήσου ότι οι παρεμβάσεις των περιθωριακών  και εναλλακτικών κατά την  διεξαγωγή των πλειστηριασμών
, εξυπηρετούν «επαγγελματίες» κακοπληρωτές που έχουν ακίνητα πολλών τετραγωνικών μέτρων με πισίνες στα Βόρεια προάστια, δεν μπορεί πλέον να γίνει πιστευτή.

Και  αυτό γιατί σύμφωνα με τα προγράμματα των πλειστηριασμών που αναρτώνται, καταρρίπτεται  ο κυβερνητικό μύθος ότι ματαιώνονται οι πλειστηριασμοί των «εχόντων και κατεχόντων», καθώς εκπλειστηριάζονται τα σπίτια των μη εχόντων και καταστρέφονται   από τις Κυβερνητικές ενέργειες που εκτελέστηκαν μετά από τις επιταγές των δανειστών προς την «γέσμαν» κυβέρνηση των Αθηνών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την μια πλευρά προσπαθεί να είναι αρεστή στους δανειστές  μας,  λαμβάνοντας δρακόντεια νομοθετικά μέτρα ασφαλείας για την  επιτυχή διεξαγωγή των πλειστηριασμών των ακινήτων που βαρύνονται με κόκκινα δάνεια και από την άλλη εκλιπαρεί γονυπετείς τις Τράπεζες  για την βγάλουν από το αντιλαϊκό αδιέξοδο που έχει περιέλθει, δίνοντας κάτω από το τραπέζι στην Ένωση Τραπεζών «γη και ύδωρ»

Ουσιαστικά όπως έλεγαν στον protothema.gr πολιτικοί παρατηρητές η  κυβέρνηση μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή παίζει  καθημερινά ζάρια πάνω στην πλάτη του Ελληνικού λαού, για να χαράξει την κοντόφθαλμη πολιτική της επόμενης, μόλις ημέρας.

Στο πλαίσιο αυτό των κυβερνητικών πυροτεχνημάτων επικράτησης στην εξουσία  κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή από τον κ. Κοντονή τροπολογία σε νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα. Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής προβλέπεται η φυλάκιση όσων εμποδίζουν  την διεξαγωγή των πλειστηριασμών  κατοικιών και την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων επιτίθενται  σε συμβολαιογράφους που διενεργούν πλειστηριασμούς.

Αναλυτικότερα, η  ρύθμιση κατατέθηκε σε νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα και σύμφωνα με τις συνοδευτικές εκθέσεις προβλέπει «την αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη, σε υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης».

Παράλληλα,  η ρύθμιση προβλέπει ότι  «τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση 6 ή 3 μηνών κατ'  ελάχιστο και κατά περίπτωση) όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά την διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας ή διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών». 

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, «οι ρυθμίσεις αυτές υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσον ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των Tραπεζών, αφετέρου στην εξασφάλιση της έννομης προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών».

Σύμφωνα με την  επίμαχη  νομοθετική ρύθμιση:

- Αν ο παθών είναι δημόσιος υπάλληλος και η πράξη τελέστηκε κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του ή για λόγους σχετικούς με την εκτέλεση της ή υπάλληλος του πλειστηριασμού κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης και η πράξη τελέστηκε με αφορμή τον πλειστηριασμό, η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως.

- Όποιος εισέρχεται παράνομα σε κατάστημα ή χώρο δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας ή ΝΠΔΔ ή επιχείρησης κοινής ωφέλειας ή σε χώρο που χρησιμοποιείται από υπάλληλο πλειστηριασμού κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης ή παραμένει στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας ή άλλου υπαλλήλου του πλειστηριασμού που τους χρησιμοποιεί, της οποίας τη θέληση του δηλώνει ο νόμιμος εκπρόσωπος της υπηρεσίας ή ο υπάλληλος της ή ο υπάλληλος του πλειστηριασμού, και προκαλεί έτσι διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας ή του πλειστηριασμού τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.

- Με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών τιμωρείται όποιος παράνομα εισέρχεται ή παραμένει στους προαναφερόμενους χώρους ή καταστήματα κατά το χρόνο μη διεξαγωγής της υπηρεσίας ή του πλειστηριασμού με σκοπό την παρακώλυση αυτών».

Τέλος, στην περιληπτική αναφορά του περιεχομένου της αξιολογούμενης ρύθμισης το υπουργείο Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι  με την προωθούμενη ρύθμιση «λαμβάνονται μέτρα για τη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας, μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσων ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών και την εξασφάλιση της προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών»

Δείτε την τροπολογία

Και τα επεισόδια συνεχίζονται
Πέρα από τις νομοθετικές κυβερνητικές αντιλαϊκές πρωτοβουλίες στον τομέα των πλειστηριασμών, υπήρξαν χθες νέα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, με νέους ψεκασμούς χημικών, ενώ στο στόχαστρο κυβερνητικό στόχαστρο εισήλθε και δημοσιογράφος του protothema.gr

Χθες, λίγο μετά τις 4 μ.μ. οι διαμαρτυρόμενοι έριξαν τις λαμαρίνες και προσπάθησαν να προσεγγίσουν το δικαστικό μέγαρο ενώ τους ψέκασαν με χημικά οι αστυνομικοί και τους απώθησαν. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι στο Ειρηνοδικείο Αθηνών δεν επρόκειτο να διεξαχθούν πλειστηριασμοί για ληξιπρόθεσμες δόσεις (κόκκινα δάνεια) προς Τράπεζες, το Δημόσιο, κ.λπ.
 
Κατά τα επεισόδια στο ακούγεται να λέει ο ρεπόρτερ του protothema.gr Χρήστος Χατζησπύρου λίγο πριν πέσει στο έδαφος μετά την βίαιη απώθηση από τους αστυνομικούς  «Είμαι δημοσιογράφος». Μάλιστα, ένα από τους αστυνομικούς προσπάθησε να πατήσει το κινητό  τηλέφωνο ου ρεπόρτερ του protothema.gr  για να το καταστρέψει.
Τα μέλη των κινημάτων που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς προσπάθησαν να παρακάμψουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε δημιουργηθεί από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης και από κλούβες των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές ξήλωσαν  λαμαρίνες που υπάρχουν ανάμεσα σε παρακείμενο εργοτάξιο και στο πίσω μέρος του κτιρίου του Ειρηνοδικείου προσπαθώντας να σπάσουν το πρώτο τείχος των αστυνομικών δυνάμεων. 

Οι συμπλοκές ξεκίνησαν αφού μια γυναίκα διαδηλώτρια προσπάθησε να πείσει τους αστυνομικούς που είχαν σχηματίσει ένα πρώτο μπλόκο να της επιτρέψουν να περάσει. Για να τη βοηθήσουν, οι υπόλοιποι διαδηλωτές προσέγγισαν τους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Ακολούθησε άγρια συμπλοκή, στη διάρκεια της οποίας οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλλουν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών  από την πίσω πλευρά του κτιρίου όπου είναι ένα εργοτάξιο. Οι αστυνομικοί απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και με βίαιες απωθήσεις των διαδηλωτών.
 
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Παρών στο Ειρηνοδικείο ήταν και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που έκανε στο protothema.gr το εξής σχόλιο για την τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα και στέλνει στη φυλακή όσους εμποδίζουν πλειστηριασμούς: «Με την τροπολογία αυτή η Ελλάδα γυρίζει στους πιο σκοτεινούς χρόνους. Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν μαζί με όλο το μνημονιακό μπλοκ θέλουν να γεμίσουν τις φυλακές με πολιτικούς κρατούμενους πλέον. Θέλουν να επαναφέρουν με τον χειρότερο τρόπο τις πολιτικές διώξεις και φυλακίσεις. Δεν θα τους περάσει. Οι πλειστηριασμοί που κάνουν θα ανατρέψουν αυτήν την κυβέρνηση. Αυτό το κίνημα θα δημιουργήσει νέες ελπιδοφόρες εξελίξεις για τη χώρα μας».


 
Συγκοινωνούντα δοχεία 
Στο μεταξύ στο πλαίσιο των συγκοινωνούντων δοχείων του υπουργείο Δικαιοσύνης και του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγίου  και Δωδεκανήσου το Διοικητικό Συμβούλιο του εν λόγω Συλλόγου  ανακοίνωσε   ότι αναβάλλεται η διαδικασία των  πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειάς του  με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι έχουν προγραμματισθεί για τις ακόλουθες ημερομηνίες  έως 3 Ιανουαρίου 2018. Επισημαίνεται ότι στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά.

Σύμφωνα με τον εν λόγω Συμβολαιογραφικό Σύλλογο, η   απόφαση για την αναβολή των πλειστηριασμών ελήφθη προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών και προσθέτει η ανακοίνωση  ότι  «είναι αυτονόητο ότι η διαδικασία διεξαγωγής πλειστηριασμών απαιτεί ευαίσθητους χειρισμούς από όλες τις πλευρές και κοινός στόχος αποτελεί η ομαλή και ασφαλής διεκπεραίωση τους προς το συμφέρον όλων υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την Ελληνική κοινωνία και αγορά».

Πάντως, δικηγόροι έθεταν το ερώτημα από που πηγάζει τη νομιμότητα ο επίμαχος Συμβολαιογραφικός Σύλλογος για να λαμβάνει αποφάσεις αναβολής των πλειστηριασμών.

ΣΧΟΛΙΑ (100)

Αγύριγο κεφάλι

ΣΗΜΕΡΑ:____________"Λιαργκόβας: Κίνδυνος ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ αν δεν γίνουν πλειστηριασμοί!"_______Επιλέξετε:__________Ή πλειστηριασμοί, Ή κούρεμα καταθέσεων!.._____________Μέση λύση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!..__________ Και ΑΦΗΣΤΕ τον Μιχελογιαννάκη να λέει τα περί DNA ... Γραφικά!..______Ουδέν περαιτέρω Σχόλιον!..

οι πλούσιοι σπρώχνουν τους φτωχούς..

Τα χλιδάτα Β.προάστια σπρώχνουν τα παιδιά φτωχών οικογενειών που απλώς κάνουν το καθήκον τους και βγάζουν το φτωχό τους μεροκάματο. Τα βόρεια προάστια δεν θέλουν να πληρώσουν αλλά και να μη χάσουν τις πολυτελέστατες βίλες τους με τα δάνεια που έπαιρναν αφειδώς για να κτίσουν και να αγοράσουν σε χλιδάτες και πανάκριβες περιοχές...Έτσι τους είχαν κακομάθει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια που κατέστρεψαν τη χώρα μας και τη γέμισαν με ανισότητες.

Βαρος

Συριζαιοι ουτε το 18 δεν βγαζετε

mason

Πήρα το κοινωνικό μέρισμα τι ωραίο που ήταν μιαμ μιαμ. Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί μπορεί να δώσουν ξανά μέρισμα το ΠΑΣΧΑ.

Με την ψήφο δεν παίζουν πατριώτες

Κουτοπόνηροι ελληναράδες, πιστέψατε τον κ Πινόκιο ανοιχτά σύνορα, και σας την έφερε πισώπλατα.

Μάργκαρετ θάτσερ

"Το πρόβλημα με το σοσιαλισμό είναι πως τελειώνει όταν τελειώσουν τα χρήματα των άλλων". Οπότε ξεχάστε τους πολύχρωμους σοσιαλισμούς σας με τους μπλε, πράσινους, κόκκινους, μαύρους και ροζοπαρδαλούς κόκκους που τροφοδοτούσαν όλα αυτά τα χρόνια το αλισβερίσι κράτους - ιδιοτελή ψηφοφόρου που συντηρεί την αλληλοεξάρτηση. Καλοί μου ιδιοτελείς μόνο η Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.)" σας έμεινε για να σας σώσει. Οι μαγκιές και το δήθεν με τα χρήματα των άλλων τελείωσαν ανεπιστρεπτι και ο λογαριασμός έφτασε. Όσοι ήταν συνετοί θα προχωρήσουν, οι υπόλοιποι θα ξαναγυρίσουν εκεί που βρίσκονταν.

Άγγελος

Καμιά αυτεπάγγελτη δίωξη, για τους μπαχαλάκηδες που καταστρέφουν περιουσίες καθημερινά, θα δούμε ποτέ;;, ή τα δικά σας παιδιά, όπως είπε ο Δραγασάκης, δεν τα πειράζετε.

Αλήθειες

Η αριστερα βοδια και τα σπίτια θα σας παρει και ξυλο θα φατε και θα πεινάσετε ΑΛΛΑ είσαστε τόσο βοδια που σας αξίζει.

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

"πάση θυσία" ;! Οκ. Νυν Υπέρ Πάντων ο Αγών, κι όποιος αντέξει ! Αναγκαστικά το πεδίο μάχης θα μεταφερθεί πλέον στην υπεράσπιση με κάθε κόστος της οικίας του καθενός και με όποιος κόστος για τον οποιονδήποτε.

Απλά

Σωστός.

Δημήτρης

Όποιος λυπάται γιά τους πλειστηριασμούς στους μπαταχτσήδες να πάει να τους τα πληρώσει αυτός, γιά να μην βγουν στον πλειστηριασμό. Τζάμπα μάγκες με λεφτά των συνεπών και αγρίως φορολογουμένων και οι μπαταχτσήδες ύστερα να κοροϊδεύουν, δεν περνάτε πλέον.

Σωστος

Ας βγει ο Λαφαζανης, που το παιζει τζαμπα μαγκας με τα λεφτα των αλλων, να πληρωσει αυτος τα χρεη τους. Γιατι θελουν να τα πληρωσω εγω προσωπικα; Επειδη δεν ημουν χαζος να παρω δανεια για τα παντα και ζουσα λιτα;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

1275266

Ο  εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε, επίσης, να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Ντάλτας και να αθωωθούν ο εφέτης Αθανάσιος Μουστάκας και ο επιχειρηματίας Ιωάννης Μπολέτσης, ο οποίος μέχρι πρότινος φυγοδικούσε

PAN_0147

Υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας η πρόεδρος του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Καθηγητής Αντώνιος Κουνάδης - Στόχος - Ανοίγει ο δρόμος  στον τομέα τυποποίησης και επεξεργασίας δειγμάτων, αλλά και της έρευνας