Αιχμηρή ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη για το μέρισμα και τη λοταρία

Αιχμηρή ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη για το μέρισμα και τη λοταρία

«Όμορφη μέρα η σημερινή» αλλά για λάθος λόγους, σχολιάζει στο post του ο επικεφαλής του Ποταμιού 

Αιχμηρή ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη για το μέρισμα και τη λοταρία
Με μια αιχμηρή ανάρτηση στο Facebook σχολίασε σήμερα στο Facebook την έναρξη καταβολής του μερίσματος και των ποσών που κέρδισαν οι νικητές της λοταρίας των αποδείξεων ο Σταύρος Θεοδωράκης.  

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού πλέον «οι όμορφες μέρες στην Ελλάδα καθορίζονται με τις ξαφνικές παροχές προς ένα μικρό τμήμα των πολιτών και όχι με τις σταθερές απολαβές - και τα δώρα - από την εργασία και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα».

Κλείσιμο
Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της ανάρτησης

«Άκουγα σήμερα στο ραδιόφωνο: «Όμορφη μέρα η σημερινή». Δεν ήταν η χριστουγεννιάτικη διάθεση και ο καιρός. Ήταν το μοίρασμα των κοινωνικών μερισμάτων και τα 1.000 ευρώ στους τυχερούς των αποδείξεων.

Οι όμορφες μέρες στην Ελλάδα καθορίζονται με τις ξαφνικές παροχές προς ένα μικρό τμήμα των πολιτών και όχι με τις σταθερές απολαβές - και τα δώρα - από την εργασία και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Η μαύρη αδήλωτη εργασία συνεχίζει να μεγαλώνει και οι νέες θέσεις εργασίας είναι πια των διακοσίων και των τριακοσίων ευρώ χωρίς βέβαια δώρα Χριστουγέννων και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Και τα στοιχεία για τις αποταμιεύσεις μαρτυρούν και αυτά την πορεία προς τα πίσω. Το δεύτερο τρίμηνο του ‘17, οι αποταμιεύσεις των νοικοκυριών, στην Ισπανία, στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία κυμάνθηκαν στα 6,5%, 8,3%, και 5,2% αντίστοιχα. Στην Ελλάδα πλην 10% ( -9,7% για την ακρίβεια). Τρώμε δηλαδή τα όσα υπήρχαν…

Όμορφη μέρα η σημερινή λοιπόν. Αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια και 19 βαθμούς!» 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης