Υπόθεση Σαουδική Αραβία: Καρχιμάκης κατά Παπαδημούλη για τα απόρρητα έγγραφα

Υπόθεση Σαουδική Αραβία: Καρχιμάκης κατά Παπαδημούλη για τα απόρρητα έγγραφα

Την έντονη αντίδραση του Μιχάλη Καρχιμάκη προκάλεσε tweet του Δημήτρη Παπαδημούλη για τα έγγραφα σχετικά με την πώληση βλημάτων 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας την υπόθεση με τα  έγγραφα του υπουργείου Άμυνας ανέφερε: «Μπορούν να εξηγήσουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τα γνωστά ΜΜΕ, πώς γίνεται ο Καρχιμάκης να διώκεται για κακούργημα για κατοχή απόρρητων εγγράφων, αλλά ο Λοβέρδος, που έκανε τα απόρρητα φέιγ βολάν, να είναι ήρωας της Δημοκρατίας;».
Ο κ. Καρχιμάκης σε ανακοίνωσή του απαντά επί της ουσίας στην επίκληση του κ. Παπαδημούλη και τονίζει: 
«Ουδέποτε ευρέθησαν απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ στο σπίτι μου από την έρευνα που διενεργήθηκε. Όσον αφορά τη δίωξή μου επί δήθεν εγγράφων της ΕΥΠ που δεν ανευρέθησαν και ήλθε και η ίδια η υπηρεσία εθνικής ασφαλείας της χώρας να το βεβαιώσει με πόρισμά της, ο καθένας που με γνωρίζει και τον αγώνα μου και τη διαδρομή μου, 
μπορεί να κρίνει και να κάνει τους ανάλογους συνειρμούς, γιατί αυτή η επιμονή από κάποιους εναντίον μου και κυρίως από κατευθυνόμενους ανθρώπους του υποκόσμου που διώκονται για  τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει τη διάπραξη κακουργημάτων, όπως  πλαστογραφία, ανθρωποκτονία με πρόθεση, ληστεία,εκβίαση,απάτη και παραβίαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών».

Σε ο,τι αφορά  έγγραφο του στρατού που ανευρέθηκε και αφορούσε την επιχειρησιακή κατάσταση των ελικοπτέρων της αεροπορίας στρατού και την επισήμανση  του κίνδυνου να θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα, μετά την πτώση του Σινούκ, ο κ. Καρχιμάκης επισημαίνει ότι αυτό «απεστάλη στη θυρίδα μου στη Βουλή προκειμένου να ασκήσω πολιτικό έλεγχο ως σκιώδης υπουργός Άμυνας της αντιπολίτευσης για την προστασία των ανθρωπίνων ζωών των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και όχι μόνο.

Με βάση αυτό έγινε ερώτηση στη Βουλή και απαντήθηκε εκτενώς από τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος με την απάντησή του, όχι μόνο  δεν το χαρακτήρισε απόρρητο, αλλά απάντησε εκτενώς και με πρόσθετα στοιχεία. Διότι σε ανάλογες περιπτώσεις ο υπουργός που είναι αρμόδιος για τον χαρακτηρισμό απορρήτου ή μη, όταν απαντάει στη Βουλή ισχυρίζεται σαφώς  αν θεωρεί ότι τα στοιχεία των οποίων γίνεται επίκληση και δεν απαντώνται είναι απόρρητα. Διώχτηκα δηλαδή για ουσιαστική άσκηση κοινοβουλευτικής δραστηριότητας,που ο ίδιος ο υπουργός δεν τα χαρακτήρισε απόρρητα και εδώ τα συμπεράσματα δικά σας».


ΣΧΟΛΙΑ (3)

τχ

Το λαμόγιο ο Παπαδημούλης υπέρμαχος των εθνικών συμφερόντων!!!! Ρε ουστ παλιοκρετίνε!!!

Φωτεινή

Σούτ, μη μιλάτε δυνατά, οι κλεψιές των ΚαμμενοΤσιπρέων έγιναν θέματα διακρατικών σχέσεων και εθνικής ασφάλειας. Τώρα έμαθα οτι επεξεργάζονται σχέδιο στο υπουργείο άμυνας προκειμένου να χαρακτηριστούν ως άκρως απόρρητα στοιχεία οι μάρκες των καζίνο.

Σταθης

Αυτο ακριβως συμβαινει

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

44D2FCE5-2301-212D-D3E4-7CC6E861FB6E

Κωμική και άδικη αύξηση των 30 ευρώ στον κατώτατο μισθό που προτείνει η υπουργός Εργασίας αναφέρει ο Στέφανος Μάνος και επαναφέρει την πρόταση του για μισθό 669 ευρώ και σύνταξη για όλους στα 700 ευρώ

8
AD36469C56E9505D2CE67D16E371D84D

«Η Πολιτεία μεριμνά για τη διασπορά του μακεδονικού λαού» αναφέρει στην τέταρτη τροπολογία και διευκρινίζει ότι «η ΠΓΔΜ δεν θα αναμειγνύεται στα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών και στις εσωτερικές τους υποθέσεις»

4