Ντοκουμέντα Λοβέρδου για τα βλήματα στη Σαουδική Αραβία

Ντοκουμέντα Λοβέρδου για τα βλήματα στη Σαουδική Αραβία

Οι Σαουδάραβες δήλωσαν άγνοια για τον μεσάζοντα - Η δήθεν διακρατική συμφωνία ήταν γραμμένη μόνο στα ελληνικά - Οι αξιωματικοί του Ριάντ διέψευσαν ότι είχαν επιθεωρήσει τα βλήματα που το Πεντάγωνο είχε επιδείξει στον δήθεν «αντιπρόσωπο»

Δύο έγγραφα-φωτιά τα οποία εκθέτουν την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και απογυμνώνουν τους μέχρι προχθές ισχυρισμούς του Πάνου Καμμένου ότι υπάρχει διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία,
έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με την περίεργη υπόθεση πώλησης βλημάτων από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στο Ριάντ.

Τα νέα έγγραφα που κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος δείχνουν πως στρατιωτικοί, επίσημοι εκπρόσωποι του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας επισκέφθηκαν το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της υπόθεσης, δήλωσαν άγνοια για την δραστηριότητα του ενδιάμεσου Βασίλη Παπαδόπουλου και αντι άλλων διευκρινίσεων σχεδόν εκδιώχθηκαν  από το Πεντάγωνο!

Με τη δημοσίευση του πρακτικού της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 29/8/2017 στην Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων μεταξύ των εκπροσώπων των υπουργείων των δύο χωρών η υπόθεση της πώλησης βλημάτων στους Σαουδάραβες λαμβάνει απρόβλεπτες διαστάσεις. 

Σύμφωνα με τα έγγραφα, όταν οι Σαουδάραβες ζήτησαν να δουν την υποτιθέμενη Διακρατική Συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με τον φερόμενο εκπρόσωπό τους Βασίλειο Παπαδόπουλο, η ελληνική πλευρά τους διαβίβασε τα σχετικά έγγραφα που ήταν όμως μόνο στην ελληνική γλώσσα, γεγονός που εγείρει ερωτήματα αφού μία διακρατική συμφωνία ανάμεσα σε δύο χώρες είθισται να γράφεται στις γλώσσες και των δύο συμβαλλόμενων κρατών. 

«Στη συνέχεια η υπογεγραμμένη Διακρατική Συμφωνία που επιδείχθηκε στην Σαουδαραβική πλευρά ήταν συνταγμένη μόνο στην ελληνική γλώσσα, πράγμα που παρατηρήθηκε από μέρους τους και εκφράστηκε η αδυναμία ανάγνωσης της» αναφέρεται χαρακτηριστικά στα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Λοβέρδος. Επίσης προκύπτει ότι οι Σαουδάραβες όχι μόνο δεν γνώριζαν τον φερόμενο εκπρόσωπό τους Β. Παπαδόπουλο αλλά εξήγησαν πως επιθυμούσαν την αγορά 100.000 βλημάτων αντί για 300.000 βλήματα που «ντίλαρε» ο ενδιάμεσος.

«Ο επικεφαλής της ξένης πλευράς ανέφερε πως έχει την εξουσιοδότηση να αγοράσει 100.000 βλήματα 105 χιλ. επιδεικνύοντας σχετικό πιστοποιητικό. Για τις βόμβες ανέφερε πως δεν είναι εξουσιοδοτημένος να συζητήσει την παρούσα χρονική στιγμή και η επίσκεψη του αφορά αποκλειστικά την αγορά 100.000 βλημάτων 105 χιλ. Πρόσθεσε ότι εκπροσωπεί τον αρμόδιο φορέα του Υπουργείου Άμυνας του ΒΣΑ και ότι αγνοεί την υπογραφή συμφωνίας για 300.000 βλήματα. Επιθυμεί την αγορά μέσω διακρατικής συμφωνίας 100.000 βλημάτων 105 χιλ. άμεσα αναφέροντας ότι έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση» αναφέρει το πρακτικό της σύσκεψης για να προσθέσει αμέσως μετά: «Ο Πρόεδρος  (σ.σ. ο ταξίαρχος εκπρόσωπος της ελληνικής πλευράς και επικεφαλής της σύσκεψης που την επομένη ημέρα δέχθηκε bullyingκαι απειλές από τον υπουργό Άμυνας) ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας των 105 χιλ. βλημάτων ΠΒ από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της χώρας του και επιδείχθηκε στον επικεφαλή της ξένης αντιπροσωπείας η σχετική υπογεγραμμένη συμφωνία μαζί με την εξουσιοδότηση του Έλληνα αντιπρόσωπου του ΒΣΑ. Επιπλέον αναφέρθηκε ότι γνησιότητα της εξουσιοδότησης πιστοποιήθηκε από το ΒΣΑ. Ο επικεφαλής της ξένης πλευράς είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για αυτά. Πέραν των παραπάνω, επικέντρωσε το ενδιαφέρον του, ότι ο σκοπός της παρούσας συνάντησης είναι η άμεση αγορά 100.000 βλημάτων 105 χιλ. καθόσον διαθέτει το απαιτούμενο χρηματικό αντάλλαγμα. Επισήμανε ότι το τμήμα του είναι το μόνο που μπορεί να υπογράφει σχετικές Διακρατικές Συμφωνίες, καθόσον είναι απευθείας εξουσιοδοτημένος από τον πρίγκιπα της χώρας του και έχει στη διάθεση του το απαιτούμενο ποσό. Δήλωσε πως πέραν της συγκεκριμένης αγοράς, η χώρα του επιθυμεί την περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας και για λοιπά υλικά - πυρομαχικά των Ελληνικών Ε.Δ. Στη συνέχεια η υπογεγραμμένη Διακρατική Συμφωνία που επιδείχθηκε στην Σαουδαραβική πλευρά ήταν συνταγμένη μόνο στην ελληνική γλώσσα, πράγμα που παρατηρήθηκε από μέρους τους και εκφράστηκε η αδυναμία ανάγνωσης της».

«Εμείς δεν κατηγορούμε κανέναν» επισήμανε ο κ. Λοβέρδος καταθέτοντας τα έγγραφα για να προσθέσει «όμως ο υπουργός, ο κ. Καμμένος πρέπει να πει την αλήθεια. Να αναγνωρίσει τα λάθη του και να αποκηρύξει τον μεσάζοντα.  Να μας εξηγήσει τι έχει συμβεί».

Επίσης, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε και διαβαθμισμένα έγγραφα για τα οποία ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να τηρηθεί το απόρρητο ώστε να είναι διαθέσιμα μόνο σε βουλευτές.

«Ο πρέσβης μας τον Αύγουστο 24.8.2017 στέλνει τηλεγράφημα στον υπουργό  Εξωτερικών και στον υπουργό Αμυνας» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στην νέα αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» που δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή και συνέχισε «λέει ότι έρχονται οι κανονικοί Σαουδάραβες και πως αν δεν επιθεωρήσουν τα βλήματα δεν θα δοθούν τα χρήματα.  Έρχονται οι κανονικοί Σαουδάραβες γίνεται η σύσκεψη – καταθέτω τα πρακτικά -  και τους διώχνουμε. Χάσαμε 66 εκατ ευρώ γιατί δεν εξυπηρετήθηκε ο μεσάζοντας. Παρακαλώ τον υπουργό να πει την αλήθεια με μια δήλωση. Είναι κρίμα σε αυτή την συγκυρία εμείς να συζητάμε για έναν τραγικού επιπέδου μεσάζοντα».

Διαβάστε το πρακτικό της επίσημης σύσκεψης μεταξύ των αξιωματικών της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών και των επίσημων εκπροσώπων του υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας που έγινε στις 29 Αυγούστου 2017, μία ημέρα πριν το θερμό επεισόδιο του Πάνου Καμμένου με τον ταξίαρχο Παπαδάκη: 
Διαβάστε τα emails με τα οποία οι Έλληνες στρατιωτικοί έδιωξαν τους Σαουδάραβες αξιωματικούς που είχαν έρθει Αθήνα για να ολοκληρωθεί η συμφωνία πώλησης των βλημάτων 105mm:
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (49)

Σπύρος

Ο Λοβέρδος λόγω του ότι έχει χάσει την εξουσία μιλάει πάντα με αναπόδεικτα στοιχεία και βληματωδώς. Αύριο ο Πάνος θα τους ξεφτιλίσει με τις ψεύτικες ειδήσεις που διασπείρουν.

Άλο ενα συριζοτρόλ

..αυτόματος πωλητής σανού

ΚΟΥΚΛΕΣ BARBIE

ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ, Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΑΛΙ ΚΟΥΚΛΕΣ BARBIE ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ. ΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΕΣ...

Μπετοβλακας

Λιγα τα λόγια σας για τον ΚΑΜΜΕΝΟ φασιστακια. Τα χοτ σποτ που λειτουργουν μεριμνει των φιλιππινεζων στρατιωτικων σερβιρουν στους επενδυτες φρέσκα κρουασάν και ζεστό ρόφημα. Για αυτό και μας προτιμουν καθημερινα δεκάδες μουσατοι ασυνοδευτοι

έξω από τα δόντια

ΜΟΝΟΝ 15 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΟΥΝ 476 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ 50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ. ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ Η ΡΑΚΕΝΔΥΤΗ ΤΑΞΗ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ; Tο καράβι αρχίζει και μπάζει νερά και η παραμονή στην εξουσία, όσο γλυκειά κι αν είναι, δεν βοηθάει την κατάσταση. Τα κατοστάρικα και διακοσάευρα που μοιράζει ο πρωθυπουργός, όχι μόνον θα ξεχαστούν μετά τις γιορτές αλλά θα φέρουν εκ νέου στο προσκήνιο την υπερφορολόγηση. Η φιλολογία περί ηθικής και Μαρέβας αφήνει παγερά αδιάφορο το κοινό, που έχει άλλες σκοτούρες μπροστά του. Γνωρίζει εξάλλου ότι μόνον 15 βουλευτές του Σύριζα έχουν 476 διαμερίσματα και κάπου 50 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις. Τα Εξάρχεια έχουν γίνει κόλαση για τους κατοίκους τους και το ίδιο συμβαίνει με ένα κομμάτι της Αττικής. Η λάσπη φούσκωσε και άφησε πίσω της 21 νεκρούς. Από την άλλη, το χάλι με τους τραμπούκους που το παίζουν αναρχο-προοδευτικοί έχει παραγίνει. Από την στιγμή που σουλατσάρουν ανενόχλητοι στο ελληνικό Πεντάγωνο, αυτό κάτι λέει στον κόσμο της σιωπηρής πλειοψηφίας.

alex

Καλα γενικος εισαγγελεας σε αυτη τη μπ......χωρα δεν υπαρχει να μαζεψει αυτο τον αλ....ηριο που παριστανει τον υπουργο αμυνης.

Αναποδεμος

Φιλε @ΑΝΤΙΣ,συμφωνω μαζι σου,ο Καμμενος ειχε το θρασος να πει οτι το σπιτι του Κουλη ειναι σε οφ σορ,ρε Καμμενε τοσα χρονια στην Νδ δεν ηξερες ποιος ειναι ο Κουλης?Εσυ Κουλη κ Ντορα δεν ξερατε τον Καμμενο?Απο παιδια μαζι ειστε.Στα γεραματα αλλαξατε

Κεμπελ

Ο κύριος που έστειλε Στην διαπόμπευση δεκάδες τοξικομανείς ιερόδουλες, για δήθεν μετάδοση του ιού του AIDS κάποιες αυτοκτόνησαν ,κυκλοφορεί ελεύθερος και κάνει αυτό που έκανε πάντα ψέματα ψέματα και πάλι ψέματα.

Συριζα

Συμφωνώ όλα ψέμματα είναι φοβούνται διότι ο Πάνος θα φέρει και άλλες αποκαλύψεις και θα μπουν φυλακή όλοι ο Σημίτης ο Σαμαράς ο Αβραμόπουλος ο Βενιζέλος ο Ραγκουσης η Γεννηματά ο Παπαδημος ο ΓΑΠ όλοι πιο υπουργοί υφυπουργοί άμυνας και πρωθυπουργοι και ο Ομπαμα διότι είμαστε φίλοι με τον Τραμπ Τσιπρας Καμένος ηγέτες μέχρι το 2050 και βαλε

Ρέ 365

Μπάς καί είσαι ή ιδιαιτέρα τού Καμμένου ;

365

Άλλοι σου βάλαν το χέρι στη κολοτσεπη κ σου τα πήραν όλα

ΦΑΤΕ -ΦΑΤΕ -ΦΑΤΕ ...

ΦΑΤΕ ΦΑΓΑΝΕΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ !!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης