Η Αχτσιόγλου παραδέχεται νέο χαράτσι στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών!

Η Αχτσιόγλου παραδέχεται νέο χαράτσι στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών!

Οι εισφορές θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος προσαυξημένου κατά το ύψος των εισφορών της προηγούμενης χρονιάς - Μέχρι €110 αύξηση κάθε μήνα

Την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από το 2018 για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες παραδέχτηκε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με νέα ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο - σκούπα που θα κατατεθεί στη Βουλή,
η αύξηση της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών θα προέλθει από τον νέο τρόπο υπολογισμού. Αντί οι εισφορές να υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών ή των επιτηδευματιών, θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος προσαυξημένου κατά το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.

Με το αδιανόητο σκεπτικό, που προτάθηκε από τους δανειστές, έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση Τσίπρα και θα εφαρμοστεί από το 2018 προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα των ταμείων, περίπου 1,4 εκατομμύρια ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες θα έχουν επιβάρυνση στις εισφορές τους μέχρι και 110 ευρώ κάθε μήνα!

Η αλλαγή αυτή θα οδηγήσει σε επιβαρύνσεις ασφαλισμένους με εισόδημα από 7.033 ευρώ και πάνω, οι οποίες θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο για όσους έχουν υψηλότερα εισοδήματα
.

Σχετικά με τις συντάξεις η κυρία Αχτσιόγλου τόνισε ότι τα 2/3 των συνταξιούχων δεν θα υποστούν καμία μεταβολή στις συντάξεις τους και ότι η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε μια συμφωνία μηδενικού δημοσιονομικού αποτελέσματος για την περίοδο 2019 και 2020.

Παραλάβαμε ένα ασφαλιστικό σύστημα με λεηλατημένα αποθεματικά, πλήρως ανορθολογικό, ένα σύστημα που είχε κάνει την εισφοροδιαφυγή συστατικό κομμάτι - την ήξερε, τη μέτραγε και την άφηνε εκεί που ήταν- και ταυτόχρονα παραλάβαμε μια αγορά εργασίας πλήρως απορρυθμισμένη, με την ανεργία στο 27%, επισήμανε η υπουργός Εργασίας στον Real fm, υπογραμμίζοντας: «Βλέπουμε ενιαία την αγορά εργασίας και το ασφαλιστικό σύστημα. Δουλεύουμε σε ένα συνολικό σχέδιο με στόχους: την ανάσχεση της ανεργίας, την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας. Μικτά κλιμάκια διενεργούν ελέγχους αυτό το διάστημα για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, κάτι που θα φέρει και πόρους στο ασφαλιστικό σύστημα».

Αναφερόμενη στα εργασιακά, η κυρία Αχτσιόγλου σημείωσε: «Θα νομοθετήσουμε σήμερα ότι, από τον Σεπτέμβρη του 2018 θα επανισχύσουν οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων ( η ευνοϊκότερη ρύθμιση και η επεκτασιμότητα των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας). Με αυτόν τον τρόπο, θα δοθεί ξανά η δυνατότητα στους εργαζόμενους να διεκδικούν και να υπογράφουν συμβάσεις με υψηλότερους μισθούς και καλύτερους όρους εργασίας».
 
«Το θετικό μήνυμα των γαλλικών εκλογών είναι η ήττα της ακροδεξιάς. Χρειάζεται μια ουσιαστική στροφή της κυρίαρχης πολιτικής στην Ευρώπη, χρειάζεται μια κοινωνική Ευρώπη που θα λειτουργεί με γνώμονα τις ανάγκες των λαών», σχολίασε η υπουργός Εργασίας.

Απάντηση στον Βρούτση

Ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, επιδόθηκε για μία ακόμη φορά στο αγαπημένο του σπορ, τη διαστρέβλωση αναφέρει ανακοίνωση που εξεδόθη από το Υπουργείο Εργασίας. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης: « Ο κ. Βρούτσης επικαλούμενος συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου, κάνει λόγο για «νέες εξοντωτικές εισφορές».
Προφανώς ο τομεάρχης της ΝΔ δεν μπήκε στον κόπο ούτε να ακούσει αλλά ούτε και να διαβάσει τις δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας. Υιοθετώντας ψεύτικους και παραπλανητικούς τίτλους, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους ασφαλισμένους.
Η Υπουργός Εργασίας στη συνέντευξή της δήλωσε ότι «για το 2017 δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Όποια παραμετρική αλλαγή θα αφορά το 2018, αλλά συγχρόνως θα εφαρμόζεται συνολική έκπτωση 15% στη βάση του υπολογισμού με αποτέλεσμα οι εισφορές να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα». Αυτό στη γλώσσα του κ. Βρούτση λέγεται «κυνική ομολογία περί νέων αυξήσεων».
Όσο για τα «μαγειρεμένα» παραδείγματα, τα οποία δεν περιλαμβάνουν ούτε τις εκπτώσεις που ήδη εφαρμόζονται με τον ν.4387/2016 αλλά ούτε και όσες θα ισχύσουν το 2018, δεν χρήζουν άλλου σχολιασμού. Το ίδιο ισχύει και για το νεολογισμό «μικτό καθαρό εισόδημα».
Κανείς, εξάλλου, δεν αμφισβητεί πλέον -επιβεβαιώνεται από τα επίσημα στοιχεία και έρευνες όπως αυτή της ΕΣΕΕ- ότι περίπου το 80% των αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών πληρώνουν λιγότερες εισφορές από ό,τι πλήρωναν με το προηγούμενο καθεστώς, παρά τις αντίστοιχες «κραυγές» της ΝΔ και του τομεάρχη της προ μηνών».

   

ΣΧΟΛΙΑ (152)

stp

Ενας λογικός τρόπος υπάρχει για τις εισφορές. Απλά μαθηματικά , απλή λογική. Τώρα έχουμε ένα ενιαίο ταμείο. Οι εισφορές μπαίνουν μέσα σε ένα σακί. Οι συντάξεις δίνονται ενιαίες , το ίδιο ποσοστό. Ας πιάσουν έναν δημόσιο υπάλληλο με το μεγαλύτερο μισθό, έναν υπάλληλο από τον ιδιωτικό τομέα υψηλόμισθο, και να υπολογίσουν πόσες εισφορές πληρώνουν αυτοί για να πάρουν την μεγαλύτερη σύνταξη που που θα είναι 900 ευρώ. Πόσες είναι οι εισφορές 500 1000 τον μήνα , το ίδιο να πληρώνουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Αφού την ίδια σύνταξη θα πάρουν γιατί να πληρώνει σύμφωνα με τα εισοδήματα. Αν θέλει να έχει καλύτερη σύνταξη περίθαλψη θα πάει σε μια ιδιωτική ασφαλιστική και θα έχει αν αρρωστήσει δέκα νοσοκόμες στο κρεβάτι και όχι αποκλειστική από την τσέπη του σε δημόσιο νοσοκομείο. Γιατί τα επιπλέον να τα δώσει στην Αχτσιόγλου για να κάνει κοινωνική πολιτική με ξένα λεφτά. Τώρα όσο για την καραμέλα περί του 80% των ελεύθερων επαγγελματιών πλήρωσαν λιγότερες εισφορές , μην το λέτε γιατί δείχνει την ανικανότητά σας . Γιατί δεν μπορείτε να πιάσετε την φοροδιαφυγή, γιατί όλοι αυτοί δήλωναν εισοδήματα φτώχιας, και με αυτά τα εισοδήματα υπολογίσατε τις εισφορές. Δεν ισοφαρίζεις την χασούρα αυξάνοντας τις εισφορές , που στο τέλος θα επιβαρυνθούν λίγοι αυτοί που πλήρωναν αυτοί που θα πληρώνουν γιατί δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν. Πέστε όλη την αλήθεια. Αυτοί που πλήρωσαν χαμηλές εισφορές λόγω λάθους υπολογισμού ρωτήστε τους , ή πέστε τους με αυτές τις εισφορές τι σύνταξη θα πάρουν, να μην πω τι θα πάρουν και κοπεί από το ΠΘ. Έχω ακούσει επαγγελματίες να λένε πως σκέφτονται να αυξήσουν τα εισοδήματα που δηλώνουν για να πάρουν αξιοπρεπή σύνταξη. Αυτό θέλετε να γίνει, πέστε το. Πιάστε την φοροδιαφυγή την ανασφάλιστη εργασία και μετά τα υπόλοιπα. Εδώ φθάσαμε στο σημείο , σε εργαζόμενους όσοι ακόμη είναι ασφαλισμένοι, να πληρώνουν οι ίδιοι τις εισφορές, να μην παίρνουν δώρα επιδόματα, να μην έχουν ωράριο και εσείς ασχολείστε με μακακίες.

stp

Ο κουμουνισμός όπως είχε εφαρμοστεί απέτυχε. Όταν όλα είναι κρατικά , δεν αποδίδει, δεν έχει χρήμα, και επί πλέον δημιουργεί τεμπέληδες. Αυτοί εδώ τον έχουν εξελίξει. Σου λένε θα διατηρήσουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά θα δουλεύουν για μας . Θα τους βάλουμε φόρους μεγάλες εισφορές, θα πληρώνουν το κοινωνικό τιμολόγιο στην ΔΕΗ , για να έχουν χρήματα για επιδόματα σε τυφλούς βιαστές , σε τσιγγάνους , σε δήθεν άνεργους Αλβανούς, Πακιστανούς, τους εγκληματίες του Στρατοπέδου Καποτά @ ρωτήστε να μάθετε από την εποχή με τον σεισμό που εγκαταστάθηκαν εκεί δεν έχουν φύγει, είναι άβατο, δεν μπαίνει μέσα ούτε αστυνομικός, ούτε της ΔΕΗ για να κάνει έλεγχο , δεν πληρώνει κανένας ρεύμα σχεδόν 16 χρόνια τώρα @ θα τους χαρίζουν το ρεύμα, θα τους έχουν δωρεάν περίθαλψη, κοινωνικές παροχές και όλα αυτά από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους συνταξιούχους που δούλεψαν για να πάρουν καλή σύνταξη. Ο συνταξιούχος δεν μπορεί να αντιδράσει , το ίδιο και ο επαγγελματίας, τι θα κάνει, αν το κλείσει θα πεινάσει, το παλεύει μπας και αλλάξει κάτι. Αυτη είναι η σημερινή κατάσταση, το είπαν μάλιστα , καλύτερα το κατοστάρικο στον Καμένο παρά στον εγγονό. Και το περίεργο είναι πως εδώ έχουμε τα δύο άκρα που συμμάχησαν για αυτό το σκοπό. Νυν υπέρ πάντων η καρέκλα που δεν πρόκειται να την ξαναδούν. Και μην μου πείτε πως οι ΑΝΕΛ δεν είναι φασίστες , ας μην ξεχνάμε πως ξεκίνησε ο Πάνος , στο ίδιο κλάμπ με Βορίδη, Άδωνη , Καρατζαφέρη και Μιχαλολιάκο ήταν και είναι.

Λε

Ετσι θα ερθει η αναπτυξη οταν βαζει αυξηση ασφαλιστικων εισφορων και φορους ποσο θα αντεξει ο ιδιωτικος τομεας και οι αγροτικες επιχειρησεις οταν δεν υπαρχει σταθερο εισοδημα και χαμηλος τζιρος στη αγορα

Θανάσης

Κάνε κορίτσι μου ο, τι θέλεις στο υπουργείο σου, εγώ πάντως σε αγαπάω πολύ. Αδυναμίες είναι αυτές προς τις όμορφες...

Συντρόφισσα

Κτίζουμε το σοσιαλισμό λέμε. Ζήτω η επανάσταση συντρόφια (Ο σύντροφος Ανδρέας "τον έκτιζε" με χρήματα Ευρωπαίων καπιταλιστών, εσείς να τα ξεχάσετε. Τελείωσαν τα εξωτερικά κορόιδα, "βολευτείτε" με τα εσωτερικά κορόιδα).

Νικος

μη φοβαστε, θα τα κρινουν οι δικαστες αντισυνταγματικα, χαχαχαχαχχα,που μονη τους εγνοια ειναι να μην πέσουν κατω από 2.500 ευρω καθαρα το μηνα οι πρωτοδικες και 4.000 οι εφετες...ο μισθουλης τους να πεφτει και η συνενοχη τους και πριν το 2010(γιατι προφανως πολλοι δεν εκαναν καλα την δουλεια τους,βλ.Ελεγκτικο Συνεδριο) στην καταντια της χωρας, ελευθεροι και ωραιοι όπως οι βεβηλοι πολιτικοι. ΒΒουλευτες, δημόσια κομματοσκυλα, δικαστες και μεγαλοι ομιλοι θα κανουν αξιοπρεπη και ανετη ζωη..οι υπολοιποι τον παίξατε και χασατε

george

άντε το πρώτο βήμα για να φορολογείτε και ο δημόσιος υπάλληλος για της εισφορές του κράτους ( εμείς τα πληρώνουμε ), αλλα και από αυτά που παρακρατούνται από αυτούς. . Το σωστό ειναι να θεωρουνται εισοδημα αφού όλοι 3 και λίγο μας λένε ότι τους κάνουν κρατήσεις και τα λεφτά ειναι δικά τους δουλεμένα,.

εφαρα

βαλε χαρατσια κοριτσαρα μου. βαλε ο τι γουσταρεις, φτιαξε μας

ΤΗΟΜΑΣ

Αφου δεν πληρωνει ο ελευθερος επαγγελματιας τις εισφορες του αναγκαζεται η κυβερνησει να αξησει τις εισφορες. ΜΕΤΑ για ολα φταινε οι Δημοσιοι υπαλληλοι.Δυστυχως δεν ειμαστε πατριωτες.

george

άντε το πρώτο βήμα για να φορολογείτε και ο δημόσιος υπάλληλος για της εισφορές του κράτους ( εμείς τα πληρώνουμε ), αλλα και από αυτά που παρακρατούνται από αυτούς. . Το σωστό ειναι να θεωρούνται εισοδημα αφού όλοι 3 και λίγο μας λένε ότι τους κάνουν κρατήσεις και τα λεφτά ειναι δικά τους δουλεμένα,.

Takis

Ο δάκος και η μουχρίτσα..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

syriza-grafeia

Απάντηση του κυβερνώνοντος κόμματος στην ανακοίνωση της ΝΔ για τις αιτιάσεις Τσίπρα ότι υπεύθυνο για την επίθεση κατά Μπουτάρη είναι «ένα συμπαγές, σκοτεινό τμήμα  της ΝΔ»

0000lae21

Το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη χαιρέτισε την επιτυχία του προέδρου της Βενεζουέλας, «παρά τον απερίγραπτο και αδίστακτο πόλεμο που είχε εξαπολύσει η ιμπεριαλιστική Δύση στην Μπολιβαριανή Επανάσταση»

zoran_zaev_arthro

«Η Ελλάδα παίρνει ένα νέο όνομα, χρονικό σημείο αναφοράς και συνταγματικές αλλαγές» επιχειρηματολογεί ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ - Η νέα πρόταση περιλαμβάνει την αναγνώριση του «μακεδονικού έθνους και της γλώσσας», τονίζει ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ

8
0000the21

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να βγάλουμε τη βία από την ελληνική κοινωνία και σ' αυτή την πράξη πρέπει με σοβαρότητα να 'σκύψουν' όλες οι πολιτικές δυνάμεις», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

1
kin_alla_0009

Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει πως «ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να εμφανίσει στους υπουργούς του ένα γενικό πλαίσιο του σχεδίου που έχει καταθέσει στις Βρυξέλλες αλλά κρατούσε μυστικό από την ιδία του την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό»