Έως και 110 ευρώ το μήνα αυξημένες οι εισφορές για εκατομμύρια ασφαλισμένους

Έως και 110 ευρώ το μήνα αυξημένες οι εισφορές για εκατομμύρια ασφαλισμένους

Οι θεσμοί συζητούν την πρόταση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί μια μεταβατική περίοδος ενός έτους, όπου θα δίνεται έκπτωση 15% για το 2018 για όλους τους ασφαλισμένους

Νέα επιβάρυνση στις εισφορές
1,4 εκατ. ασφαλισμένων ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές από το 2018.

Υπό την πίεση του ΔΝΤ, η κυβέρνηση δέχτηκε την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς διαπιστώθηκε μηνιαίο έλλειμμα στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης 45 εκατ. ευρώ. Έτσι οι ασφαλιστικές εισφορές δεν θα υπολογίζονται επί του καθαρού εισοδήματος, αλλά επί του μεικτού. Δηλαδή θα υπολογίζονται στο εισόδημα μετά τις δαπάνες, αλλά πριν την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών του προηγούμενου έτους.

Η αλλαγή αυτή θα οδηγήσει σε επιβαρύνεις ασφαλισμένους με εισόδημα από 7.033 ευρώ και πάνω, οι οποίες θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο για όσους έχουν υψηλότερα εισοδήματα.

Ωστόσο οι θεσμοί συζητούν την πρόταση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί μια μεταβατική περίοδος ενός έτους, όπου θα δίνεται έκπτωση 15% για το 2018 για όλους τους ασφαλισμένους. Από το 2019 δεν θα υπάρχει καμία έκπτωση.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού επιβαρύνει έως και 110 ευρώ τη μηνιαία εισφορά των επαγγελματιών. Η αύξηση δεν επηρεάζει την κατώτατη εισφορά των 168 ευρώ.

Για παράδειγμα:

-Δικηγόρος με καθαρό φορολογητέο εισόδημα το 2016 στις 11.500 ευρώ και προ φόρου εισόδημα στις 14.000 ευρώ με βάση την ισχύουσα σήμερα νομοθεσία καταβάλλει μηνιαίες εισφορές 301 ευρώ.

Με τη νέα βάση υπολογισμού των εισφορών στο ακαθάριστο ετήσιο εισόδημα, οι εισφορές του θα αυξηθούν στα 349 ευρώ το μήνα, επιπλέον 48 ευρώ. Αύξηση 14%.

-Μηχανικός με καθαρό φορολογητέο εισόδημα το 2016 στις 16.000 ευρώ και προ φόρου εισόδημα στις 20.000 ευρώ με βάση την ισχύουσα σήμερα νομοθεσία καταβάλλει μηνιαίες εισφορές 383 ευρώ. Με το νέο τρόπο υπολογισμού οι εισφορές του θα αυξηθούν στα 454 ευρώ/ μήνα, επιπλέον 71 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (35)

XA XA XA

Μ*ΝΟΠΑΝΑ εξαθλιωσατε τους παντες και τα παντα ΣυριζοΠασοκοΝεοδημοκρατες, γιδια. Η δικαιοσυνη, το συμβουλειο της επικρατειας που ειναι? Ολα αυτα ειναι Συνταγματικα? Βοδια

FOROKILLER

ΓΙΑ ΤΟ 2016 ΜΕ ΕΣΟΔΑ 22237 ΠΛΗΡΩΣΑ 1)ΦΠΑ 4410+2)ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 2770+3)ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΟΑΕ 3916=ΣΥΝΟΛΟ 11096(49,89%).ΜΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ 11141 ΥΠΟΛΟΙΠΟ. ΑΠΟ ΤΟ 2018 ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 67,5% ΔΗΛ.ΘΑ ΜΟΥ ΜΕΝΟΥΝ 7227. ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΩ ΝΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ. Υ.Σ.ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΩ ΤΥΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑ.ΑΝ ΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΑΙΔΩΣ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΕΣ Η ΑΝΕΥ ΓΡΑΒΑΤΑΣ ΣΤΑ ΛΑΙΚΑ ΣΥΣΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΤΕ ΣΥΡΙΖΟΑΝΑΛ ΡΥΖΟΓΑΛΟ.

Γκο

Μην μπερδευστε παιδια Εισφορες πληρωνουνε μονο στον ιδιωτικο τομεα στο δημοσιο τα ποσα δεν ειναι φοροι ειναι μειωση κοστους καντε την ασκηση και το διαπιστωνετε

ΕΓΩ

Τι θα πει καθαρό φορολογητέο εισόδημα 16000 και προ φόρου εισόδημα 20000????????? Ο φόρος εισοδήματος υπολογίζεται με βάση το καθαρό φορολογητέο εισόδημα. Μήπως οι εισφορές θα υπολογίζονται στο ποσό που μένει αν αφαιρεθεί ο φόρος εισοδήματος. Αυτό το ποσό (δηλ. μετά την αφαίρεση του φόρου) δεν ονομάζεται "καθαρό φορολογητέο εισόδημα".

Μπαταχτσηδες τελος!!!

Οποίος πήρε δάνειο για να αγοράσει σπίτι να το πληρωσει. Όποιος πήρε δάνειο για κατανάλωση να το πληρωσει. Όποιος ήθελε να το παίξει επιχειρηματίας να το πληρώσει. Όποιος δεν μπορεί να πληρώσει να του γίνει κατάσχεση. Αρκετά πληρώνουμε τους μπαταχτσήδες!!!

ΝΙΚ

Πληρώστε Έλληνες, οι Πακιστανοί έχουν απο τρεις γυναίκες ο καθένας και χρειάζονται το 400 κοσαρι που πλουσιοπάροχα τους χαρίζει απο τον προϋπολογισμό ο Αλέξης Τσίπρας. Σημ: μην ακούτε οτι τα χρήματα ειναι ευρωπαϊκά ειναι ψέμα, τα ευρωπαϊκά τα διαχειρίζονται οι ΜΚΟ γιατι δεν έχουν εμπιστοσύνη στους λωποδύτες που κυβερνούν.

Λούλης

30.000 ευρώ (κατά κεφαλήν χρέος) χρωστάς μπαταχτσή. Άντε τράβα να παράγεις και να τα πληρώσεις και μετά ασχολείσου με τους αλλοδαπούς. Χαραμοφάη

dp

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ" ΠΟΥ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΧΥΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ 45ΡΗΔΩΝ. ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥΣ. ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΣΥ ΕΛΕΥΘΕΡΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ. ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΠΟΤΕ. ΚΑΙ ΒΛΕΠΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΝ 45ΑΡΗ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ 1000 ΚΑΙ 1500 ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΟΓΔΟΝΤΑ ΤΟΥ. ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 47 ΕΤΩΝ ΤΟ 2005. Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΣ ΗΤΑΝ 1100 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ. ΟΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΜΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΩΣ ΤΟ 2010 1400 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΤΑ 1000 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ). ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ : ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ? ΠΟΣΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ? ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ 1000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΑΛΗΜΟΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ. ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΥΤΟ? ΓΙΑΤΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΒΙΟ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ? ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΑ 67 ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟΥ ΖΩΗΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ 10-15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΞΙΜΟΥΜ. ΕΝΑΣ 45ΑΡΗΣ ΜΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ. ΠΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ? ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ Η ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ?

Ολοι οι Έλληνες..ζητήστε ...ισονομία...!

Αν και αυτη τη φορά οι Έλληνες, απο οποιο κόμμα και αν ειναι, δεχθουμε τα μέτρα. χωρίς να απαιτήσουν αντιστοιχες μειώσεις 19% -μεσοσταθμικά 9%- στους μισθούς και τις συντάξεις των πολιτικών και βουλευτών..και τις ίδιες εισφορές... περιλαμβανομένου και του πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας, θα ειμαστε άξιοι της τύχης μας. Αυτο θα πρεπει να απαιτεί όλος ο κόσμος γιατι αυτο απαιτεί και το Σύνταγμα: ΙΣΟΝΟΜΙΑ Άραγε, θα βρεθεί καποιος ή κάποιοι να ζητήσουν και να πάλαιψουνε γι αυτο;

Nikos

Συμφωνώ!

2020 η χώρα κλείνει.

Όπως αρχίζει και διαφαίνεται, πρόθεση των δανειστών και του ΣΕΒ, είναι η εγκαθίδρυση δυο παράλληλων φορολογικών συστημάτων. Το ένα εξ' αυτών θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους (αυταπασχολούμενους, εργατουπάλληλους) με φόρο εισοδήματος κατώτερου συντελεστή 22%, εισφορά "αλληλεγγύης", τέλος επιτηδεύματος κατα περίσταση και βέβαια ΕΝΦΙΑ (δηλαδή ενοίκιο για το σπίτι μας και οτι ακίνητο αποκτήσαμε με το φορολογημένο εισόδημα παλαιοτέρων ετών). Το δεύτερο θα επιφέρει στο όνομα της ασφάλισης επιβάρυνση απο 27.538.1% που στην μεν περίπτωση των αυταπασχολούμενων θα βαρύνει τους ίδιους, στην δε περίπτωση των εργατουπαλλήλων θα βαρύνει τους ίδιους και τον εργοδότη με τον εργοδότη στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων να μεταφέρει το κόστος στον εργαζόμενο μέσω μονομερούς μείωσης της αμοιβής του τελευταίου. Και στις δυο περιπτώσεις, οι φόροι θα υπολογίζονται επι των πάσης φύσεως αμοιβών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη οτι το 60% περίπου του δηλωθέντος εισοδήματος του περασμένου χρόνου αποροφήθηκε απο τα δυο παράλληλα φορολογικά συστήματα! Συμπέρασμα: Η Ελλάδα κλείνει με χρονικό ορίζοντα ο έτος 2020. Η διαδικασία ελεγχόμενης πτώχευσης με αποκλειστικό θύμα τον Ελληνικό λαό φτάνει στο τέλος της. Καμία γαλλογερμανική τράπεζα ή ξένο hedge fund δεν έχασε σεντ, καθώς το βάρος της χρεωκοπίας ανέλαβε εξολοκλήρου ο ελληνικός λαός πληρώνοντάς το με φτώχεια, περικοπές, ανεργία, φτωχοποίηση. Όμως, είναι πλεον ξεκάθαρο πως προσεχώς η αυλαία πέφτει. Καμία οικονομική δραστηριότητα, καμία επιχείρηση δεν μπορεί να αναπτυχθεί με φορολογικό βάρος 6070%!!! Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να κάνει προκοπή ή να επιβιώσει με 6070% φόρο πάνω στο φόρο. Στραγγίζουν και τα τελευταία αποθέματα που έμειναν εγλωβισμένα στις τράπεζες λόγο capital controls (τα οποία μεθοδεύτηκαν απο τον κ Τσίπρα και τον κ. Βαρουβάκη ώντας μνημονιακός σχεδιασμός) και το μαγαζί κλείνει. Για να παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος του Δρ Σόιμπλε επιβάλλονται μέτρα που θα προκαλέσουν αγανάκτηση και οργή στους πολίτες, που εν μέσω εθνικο-λαικιστικών ιαχών θα απαιτήσουν προσεχώς την έξοδο της χώρας απο την ΕΕ και το Ευρώ. Ποτέ δεν υπήρξε καμία διαπραγματευση. Υπήρξε μεθόδευση αφαίρεσης πλούτου απο τους πολίτες αυτού του τόπου και εκπαραθύρωσης απο το σαθρό οικοδόμημα της ΕΕ. Αυτό σε συνεργασία με την ντόπια οικονομική ελιτ που αφελέστατα θεώρησε πως θα την βγάλει καθαρή θυσιάζοντας τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα.

Αγαπητέ

Να μια ανάλυση που τουλάχιστο αξίζει να διαβαστεί κανείς...

Λούλης

Ναι. Ενοίκιο στο δικό σου σπίτι δεν θέλεις να πληρώνεις, όμως δανεικά θέλεις από τους άλλους λαούς για να έχεις δουλειά και να συντηρείς αυτό το δικό σου σπίτι. Ωραία πάντως η ανάλυσή σου, δε λέω.

Γ

ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΡΑΓΜΑ....ΤΟ 90% ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΗ ΝΔ.....ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΣ Κ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΤΑ ΜΜΕ ΕΠΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΝΟΜΙΖΕΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.....

Που το περίεργο;

Εσύ βγάζεις 14000 το χρόνο και σου ζητούν 1 και εγώ 40000 και μου ζητούν 30000. Η απόλυτη δικαιοσύνη δηλαδή.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης