Σκληρό πόκερ για το Κυπριακό: Δεν αποκλείεται και συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Σκληρό πόκερ για το Κυπριακό: Δεν αποκλείεται και συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι το απόγευμα ή το βράδυ θα γίνουν ανακοινώσεις από τον ΟΗΕ

Σκληρό πόκερ για το Κυπριακό: Δεν αποκλείεται και συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν
Προσπάθεια να παρουσιάσουν την Ελλάδα, ως το πρόβλημα της στασιμότητας των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού στο Mont Pelerin της Ελβετίας, καταβάλλουν τουρκικά και τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Αξιόπιστες πηγές ανέφεραν στο protothema.gr
ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με τη Κυπριακή Κυβέρνηση στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας μετά τη λύση του Κυπριακού. Παρασκηνιακά γίνεται μια διαβούλευση μεταξύ Αθηνών και Άγκυρας ώστε να υπάρξει συμφωνία και η πολυμερής διάσκεψη που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί να έχει απλώς διαδικαστικό χαρακτήρα.
Κλείσιμο

Αυτό που αναμένεται να γίνει σήμερα στην Ελβετία, είναι να καταλήξουν σε συμφωνία για τα κριτήρια της εδαφικής πτυχής του Κυπριακού οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί και να καταθέσουν χάρτες. Αν συμβεί αυτό θα οριστεί και ημερομηνία πραγματοποίησης της πολυμερούς διάσκεψης στην οποία θα συζητηθούν και θα συμφωνηθούν τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων

Η προγραμματισμένη συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί το πρωί καθυστέρησε καθώς γίνονταν πολυεπίπεδες διαβουλεύσεις με συμμετοχή Ελληνοκυπρίων Τουρκοκυπρίων, Ελλάδας, Τουρκίας και ΟΗΕ 

Από τα αποτελέσματα της διαβούλευσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα εξαρτηθεί εν πολλοίς η κατάληξη των διαπραγματεύσεων στο Mont Pelerin. Δεν αποκλείεται ακόμα και συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν ώστε η συμφωνία να γίνει στο υψηλότερο επίπεδο. 

Σήμερα το πρωί ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ , Έσπερ Μπαρθ Έιντε, είχε χωριστές συναντήσεις με τον Μουσταφά Ακιντζί και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. 

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι όλα θα τελειώσουν σήμερα και ως εκ τούτου το απόγευμα ή το βράδυ θα γίνουν ανακοινώσεις από τον ΟΗΕ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης