Διαγραφή-κόλαφος απο ΤΕΕ για Τσίπρα, Βούτση, Φωτίου, Σπίρτζη, Φάμελλο, Φλαμπουράρη

Διαγραφή-κόλαφος απο ΤΕΕ για Τσίπρα, Βούτση, Φωτίου, Σπίρτζη, Φάμελλο, Φλαμπουράρη

«Οι βουλευτές-μηχανικοί που τυχόν ψηφίσουν το ασφαλιστικό θα παραπεμθούν στο πειθαρχικό με εισήγηση διαγραφής» τονίζεται σε ανακοίνωσή του - Ιατρικοί Σύλλογοι, Οικονομικό επιμελητήριο και Δικηγορικοί Σύλλογοι στο ίδιο μήκος κύματος

Διαγραφή-κόλαφος απο ΤΕΕ για Τσίπρα, Βούτση, Φωτίου, Σπίρτζη, Φάμελλο, Φλαμπουράρη
Με διαγραφές βουλευτών, που είναι μέλη του ΤΕΕ, προειδοποιεί το Τεχνικό Επιμελητήριο και φυσικά εξαίρεση δεν θα μπορούσε να είναι ούτε ο πρωθυπουργός.

Με βάση απόφαση της διοικούσας επιτροπής, το ΤΕΕ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και καλεί τα μέλη - βουλευτές να μη το ψηφίσουν διότι διαφορετικά θα έρθουν αντιμέτωποι με κυρώσεις. Να σημειώσουμε ότι μέλος  είναι και ο πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας, ο
Αλέκος Φλαμπουράρης
Κλείσιμο
, ο Χρήστος Σπίρτζης
.

Θα ανακοινώσει μάλιστα με δημόσια καταχώρηση τα ονόματα όσων βουλευτών το ψηφίσουν και υπενθυμίζει σε όσα μέλη του βουλευτές το ψηφίσουν, τον κώδικα δεοντολογίας του ΤΕΕ, καθώς και ότι η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο για διαγραφή τους από μέλη του ΤΕΕ.

Μάλιστα, Δικηγορικοί και Ιατρικοί σύλλογοι της χώρας προσανατολίζονται τώρα και αυτοί να ακολουθήσουν το δρόμο του ΤΕΕ. Να παραπέμψουν δηλαδή με το ερώτημα της διαγραφής στα πειθαρχικά τους συμβούλια όλους τους βουλευτές-μέλη τους που θα ψηφίσουν το Ασσφαλιστικό.  Ενδεικτική είναι η απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη να ανακοινώνει ότι η στάση των 12 βουλευτών μελών του συλλόγου θα εξεταστεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ερχόμενης Πέμπτης. Για όσους έχουν ψηφίσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα γίνει εισήγηση να παραπεμφθούν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο όπου θα εξεταστεί το ενδεχόμενο της διαγραφής τους.

Σημειώνεται ότι στη Βουλή συνολικά υπάρχουν 20 γιατροί-μέλη του Κοινοβουλίου, εκ των οποίων οι 12 ειναι μέλη του ΙΣΑ.

Στην ίδια γραμμή αποφάσισε να κινηθεί και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος με τον πρόεδρό του Κωνσταντίνο Κόλλια να δέχεται εισηγήσεις διαγραφής των 15 οικονομολόγων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αν ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πηγές, πάντως, έγινε προσπάθεια εκ των έσω και με πολιτική παρέμβαση να αναβληθεί η ψήφιση της απόφασης της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ για τον επόμενο μήνα.

Η λίστα των βουλευτών-μηχανικών που είναι μέλη του ΤΕΕ, σύμφωνα με το Επιμελητήριο και με αλφαβητική σειρά έχει ως εξής:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ  ΠΜ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ  ΠΜ
ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ  ΑΜ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ  ΑΜ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ  Μ ΗΥ
ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ  Μ ΗΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ  ΠΜ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ  ΗΜ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ  ΠΜ
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ ΧΜ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ  ΜΜ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ  ΗΜ
ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ  ΠΜ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΟΣ  ΧΜ
ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ  ΠΜ
ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ  ΑΜ

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΤΕΕ έχει ως εξής:

Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ τονίζει ότι:

-Είναι ένα νομοσχέδιο αντισυνταγματικό και κοινωνικά ανάλγητο
-Γίνεται κλοπή των αποθεματικών του ταμείου των Μηχανικών
-Έχει γίνει μεθόδευση της Κυβέρνησης ακόμη και στη διαδικασία ψήφισης
-Δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας πραγματικός και ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος
-Δεν έχει γίνει δεκτό κανένα αίτημα, κανενός συλλογικού φορέα. Οι όποιες αλλαγές είναι μόνο προς το δυσμενέστερο - και μάλιστα με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής
-Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη.

Η ΔΕ ΤΕΕ ζητά τη διακοπή της διαδικασίας ψήφισης και την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Το ΤΕΕ θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται.
Οι βουλευτές μηχανικοί θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μηχανικών. Η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης