Η Κουντουρά «νίπτει τας χείρας της» για την αποχώρηση της Ryanair

Η Κουντουρά «νίπτει τας χείρας της» για την αποχώρηση της Ryanair

...Μαρία Αντουανέτα την χαρακτήρισε ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας - Τι απαντά η υπουργός Τουρισμού

Η Κουντουρά «νίπτει τας χείρας της» για την αποχώρηση της Ryanair
Στα υπουργεία Οικονομικών και Mεταφορών παραπέμπει η Ελενα Κουντουρά τη Ryanair, απαντώντας στον εμπορικό της διευθυντή κ. Ντέιβιντ Ο' Μπράιεν, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα» ανέφερε ότι η ιρλανδική εταιρεία low cost προτίθεται να τερματίσει νωρίτερα το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων στη χώρα μας, μετά τα νέα φορολογικά βάρη στο τουριστικό προϊόν και την παραδειγματική αγνόηση των προτάσεων της εταιρείας από το 2014 και μετά.

Ειδικότερα, όπως διευκρινίζει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού είναι γνωστό το αίτημα που έχουν θέσει στις εκάστοτε κυβερνήσεις κατ' επανάληψη όλα τα προηγούμενα χρόνια και από τις αρχές του 2014 επισταμένως, να μην πληρώνει η εν λόγω εταιρεία το Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίων ύψους 12 ευρώ ανά επιβάτη.
«Πρόσφατα, ο εκπρόσωπος της εταιρείας επανήλθε με επιστολή του, αυτή τη φορά συγκεκριμένα για το αεροδρόμιο της Κω, ζητώντας την άμεση απαλοιφή του εν λόγω τέλους.

Στις συναντήσεις μας που είχαν προηγηθεί με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, και στην ανταλλαγή αλληλογραφίας μας στη συνέχεια, ξεκαθάρισα ότι το συγκεκριμένο αίτημα για την κατάργηση των τελών 12 ευρώ ανά επιβάτη, δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά μου. Τέτοιου είδους θέματα εντάσσονται στο πλαίσιο της κεντρικής κυβερνητικής πολιτικής που αφορά και τις αεροπορικές εταιρείες, και του συνέστησα να απευθυνθεί στα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών.
Κλείσιμο

Έχω ευχαριστήσει στο παρελθόν τον εκπρόσωπο της Ryanair και τον ευχαριστώ για μία ακόμη φορά δημοσίως για την πρόθεσή του να φέρει επιπλέον 5 εκατ. επιβάτες στην Ελλάδα, σε βάθος τριετίας. Και φυσικά του τόνισα ότι υποστηρίζω κάθε ενέργεια που καθιστά το τουριστικό προϊόν της χώρας μας πιο ανταγωνιστικό και αγωνίζομαι προς αυτή την κατεύθυνση για όλα τα ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές μου και στον τομέα ευθύνης μου, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ιστορικό ρεκόρ αφίξεων και εσόδων του 2015, μετά από τη συστηματική εφαρμογή της νέας μας τουριστικής πολιτικής με ορίζοντα τετραετίας» απαντά η κυρία Κουντουρά.

Η αναπληρώτρια υπουργός απάντησε και στον χαρακτηρισμό που της απέδωσε ο κ. Ο' Μπράιεν αποκαλώντας την «Μαρία Αντουανέτα της Ελλάδος»: «Όσον αφορά τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν δημοσίως, αυτοί δεν συνάδουν ούτε με τους ελάχιστους κανόνες σεβασμού, ούτε με το πνεύμα αγαστής συνεργασίας. Η εταιρεία γνωρίζει πολύ καλά ότι τα ζητήματα oικονομικής και φορολογικής φύσεως είναι εκτός του τομέα ευθύνης του εκάστοτε αρμόδιου για θέματα Τουρισμού Υπουργού» λέει η Έλενα Κουντουρά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης