Κεραυνοί Ρωμανιά για Βαρουφάκη: Παρακράτος το σχέδιό του για κλοπή ΑΦΜ

Κεραυνοί Ρωμανιά για Βαρουφάκη: Παρακράτος το σχέδιό του για κλοπή ΑΦΜ

Βαρύς χαρακτηρισμός από τον ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων - Μάρδας: Το plan B δεν αποτέλεσε ποτέ μέρος της οικονομικής πολιτικής - Die Welt: Ο Βαρουφάκης υπέκλεπτε ακόμα και το υπουργείο του

Κεραυνοί Ρωμανιά για Βαρουφάκη: Παρακράτος το σχέδιό του για κλοπή ΑΦΜ
Έντονες αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης προκαλούν τα σχέδια του Γιάνη Βαρουφάκη για την «κλοπή» ΑΦΜ μέσω hacking και η δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος την οποία ο ίδιος ομολόγησε με συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Ενδεικτική η δήλωση-κεραυνός του ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργου Ρωμανιά ότι αν οι πληροφορίες αληθεύουν τότε μιλάμε για «παρακράτος».

«Αν αληθεύουν όσα λέγονται για το σχέδιο του κυρίου Βαρουφάκη τότε μιλάμε για παρακράτος» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA ο κ. Ρωμανιάς.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού στην ίδια εκπομπή τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα ζητήματα αν η ομάδα που λειτουργούσε υπό τον κ. Βαρουφάκη υπάρχει ακόμα και λειτουργεί στο Γενικό Λογιστηρίο του Κράτους.

Αποστάσεις από τον κ. Βαρουφάκη πήρε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας ο οποίος ξεκαθάρισε ότι και ποτέ δεν τέθηκαν σε επίπεδο θεσμικών κυβερνητικών οργάνων και ουδέποτε αποτέλεσαν μέρος της οικονομικής πολιτικής.

Ο κ. Μάρδας υπογράμμισε πως ποτέ δεν υπήρξε οιαδήποτε εμπλοκή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε αυτές τις ιδέες, αποσαφηνίζοντας παράλληλα ότι ο κρατικός προϋπολογισμός «δεν έχει λάβει υπόψη τίποτε από όλα αυτά».


Welt: O Βαρουφάκης υπέκλεπτε το υπουργείο του
Κλείσιμο

Για σκάνδαλο κάνει λόγο ο γερμανικός Τύπος αναφερόμενος στο μυστικό Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη με το "χακάρισμα" των ΑΦΜ. 

Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά η Die Welt για την μυστική επιχείρηση Grexit και το κρυφό παράλληλο τραπεζικό σύστημα που ετοίμαζε, «ο τέως υπουργός υπέκλεπτε ακόμα και το υπουργείο του». 

«Τι ήξερε ο Τσίπρας για όλα αυτά;», διερωτάται η "Bild". Ο Γιάνης Βαρουφάκης σχεδίαζε κρυφά μία επιχείρηση Grexit σχολιάζει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας επισημαίνοντας ότι είχε δημιουργήσει ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα επισημαίνοντας σε άλλο άρθρο της ότι το σχέδιο για ένα "Grexit", το προετοίμαζαν κρυφά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από το 2014.   

«Τον Δεκέμβριο του 2014, ένα μήνα πριν τις εκλογές και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει το πράσινο φως για ένα σχέδιο Grexit», γράφει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «Το Μάιο του 2014, πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο Κρεμλίνο για να συζητήσουν ένα σχέδιο Grexit».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης