Μάρδας: Έχουμε εναλλακτικές λύσεις αν δεν συμφωνήσουμε στο Eurogroup

Μάρδας: Έχουμε εναλλακτικές λύσεις αν δεν συμφωνήσουμε στο Eurogroup

«Αν φτάσουμε σε τοίχο στη διαπραγμάτευση υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις», σχολίασε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης - Λύση θα βρεθεί, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών


Μάρδας: Έχουμε εναλλακτικές λύσεις αν δεν συμφωνήσουμε στο Eurogroup
«Ας φτάσουμε σε τοίχο και μετά βλέπουμε... Υπάρχουν εναλλακτικές» είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, αναφερόμενος στο σημερινό Eurogroup. Εκτίμησε όμως ότι, παρά τις χαμηλές προσδοκίες, θα βρεθεί λύση. «Τα όποια σενάρια δεν θα πραγματοποιηθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα υπάρξει λύση. Αυτές οι υποθέσεις δημιουργούν μια συζήτηση χωρίς περιεχόμενο, δεν έχουν νόημα. Ας δούμε πρώτα το όχι και μετά ας το συζητήσουμε», επισήμανε ο κύριος Μάρδας.


Κλείσιμο
Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, έβγαλε στο εξωτερικό σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης είπε πως «υπάρχει ένα θέμα ηθικής τάξης».




 
Γιατί δεν κατατέθηκε το σχέδιο νόμου με τις 100 δόσεις στη Βουλή 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο τραπέζι έπεσε και το ζήτημα με το σχέδιο νόμου με τις 100 δόσεις, το οποίο δεν κατατέθηκε στην Βουλή. Ο αναπληρωτής υπουργός τοποθετήθηκε σχετικά: 

«Η κυρία Βαλαβάνη έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις. Είναι ορθότερο, στο όνομα της καθυστέρησης κάποιων ημερών, να κατατεθεί στη Βουλή ένα νομοσχέδιο ολοκληρωμένο, χωρίς ελλείψεις. 

«Δεν μιλάμε με τρόικα, μιλάμε με τους θεσμούς»

«Θα έχουμε τρόικα; Θα υπάρχουν ειδικά κλιμάκια που θα μας ελέγχουν;». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου κλήθηκε να απαντήσει ο κύριος Μάρδας, σχολιάζοντας ότι  «όλα τα τεχνικά θέματα τα γνωρίζουν οι διαπραγματευτές μας. Όλα τα ερωτήματα πρέπει να τίθενται σε εκείνους και όχι σε εμάς». Συγκεκριμένα δήλωσε:  «Θα υπάρχει μια συζήτηση με τους ειδικούς της ευρωπαϊκής επιτροπής. Στο πακέτο της διαπραγμάτευσης που διαχειρίζεται ο κύριος Βαρουφάκης υπάρχουν αυτές τις λεπτομέρειες. Όλα τα τεχνικά θέματα τα γνωρίζουν οι διαπραγματευτές μας. Όλα τα ερωτήματα πρέπει να τίθενται σε εκείνους και όχι σε εμάς».

«Δεν θα υπάρξει γενικευμένη αύξηση στον ΦΠΑ»


Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε, μεταξύ άλλων, και ότι δεν θα υπάρξει γενικευμένη αύξηση στον ΦΠΑ, σχολιάζοντας παράλληλα την πρόταση να προσληφθούν τουρίστες και φοιτητές ως φοροεισπράκτορες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης