Σαμαράς: Κοινή ευρωπαϊκή πολιτική κατά της παράνομης μετανάστευσης

Σαμαράς: Κοινή ευρωπαϊκή πολιτική κατά της παράνομης μετανάστευσης

Ευχαρίστησε τους άνδρες του Λιμενικού και της Frontex που, μόνο φέτος, όπως είπε, έχουν σώσει 4.000 ψυχές

Σαμαράς: Κοινή ευρωπαϊκή πολιτική κατά της παράνομης μετανάστευσης
Την ανάγκη να υπάρξει κοινή ευρωπαική πολιτική για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και την επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών, καθώς και την τιμωρία των δουλεμπόρων, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς από τη Μυτιλήνη, όπου περιοδεύει.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την έδρα της Frontex στο λιμάνι της Μυτιλήνης, συνομίλησε με τους άνδρες του Λιμενικού και τους Ρουμάνους συναδέλφους τους, που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δύναμη και ενημερώθηκε από τους τεχνικούς της βάσης που χειρίζονται τα ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης και διάσωσης και από τους διερμηνείς που εργάζονται εκεί.

Κλείσιμο
Ο κ. Σαμαράς ανέβηκε στην ακταιωρό του Λιμενικού Σώματος και ευχαρίστηκε έναν-έναν τους άνδρες της Frontex, επισήμανε το τεράστιο έργο που επιτελούν, σώζοντας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μόνο φέτος, 4.000 ψυχές.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι άνδρες του δικού μας Λιμενικού, μαζί με τους ξένους της Frontex αποτελούν έναν ισχυρό παράγοντα αποτροπής.

Σημείωσε ακόμη ότι τον Ιούνιο φέτος (με το καλό μετά τις ευρωεκλογές) θα υπάρχει Σύνοδος Κορυφής.

H Ευρώπη έχει αναλάβει (μετά από πρόταση ελληνική, που πέρασε και θα συνεχίσει την ίδια πολιτική και η Ιταλία μετά) να προσφέρει συγκεκριμένες λύσεις, στο συγκεκριμένο αυτό -τεράστιο πρόβλημα- το οποίο υπάρχει σήμερα.

Ένα πρόβλημα το οποίο έχει για πολύ μεγάλο διάστημα διαφύγει της προσοχής της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να γίνονται συνεχώς ατυχήματα, όπως ήταν εκείνο της Λαμπεντούζα.

Υπογράμμισε ότι την καταστροφή σε ανθρώπους είναι κάτι που πρέπει να το αποφύγουμε πάση θυσία, αν θέλει η Ευρώπη να είναι σύγχρονή, αποφασιστική και αξιόπιστη.

Ο πρωθυπουργός στην περιοδεία του συνοδεύεται από τους υπουργούς Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου. 

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης