Βουλή: Και έσονται οι καταργήσεις φορέων... «συρρικνώσεις»

Βουλή: Και έσονται οι καταργήσεις φορέων... «συρρικνώσεις»

Αυτόν τον όρο εισήγαγε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια για κατάργηση φορέων

Βουλή: Και έσονται οι καταργήσεις φορέων... «συρρικνώσεις»
«Συρρίκνωση φορέων»: αυτός είναι ο όρος που εισήγαγε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή, προκειμένου να σηματοδοτήσει τη νέα στρατηγική του, καθώς παραδέχθηκε ότι «δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ακόμη για κατάργηση φορέων».

Μιλώντας στην Ολομέλεια, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου, το οποίο μεταξύ άλλων καταργεί 23 οργανισμούς του Δημοσίου, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι υπάρχουν «πολλά σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης δαπανών από συρρίκνωση φορέων» και πρόσθεσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση των δομών, που θα οδηγήσει «σε προτάσεις για εξοικονόμηση δαπανών και μείωση προσωπικού».

Κλείσιμο
Εξήγησε ακόμη ότι η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έχει ξεπεράσει τις 200.000, αποφέροντας μείωση μισθολογικών δαπανών κατά 8,3 δισ. ευρώ για το 2013, παραδέχθηκε όμως ότι «το κράτος δεν έχει γίνει καλύτερο».

Ξεκαθάρισε ότι «η ατιμωρησία στο Δημόσιο παίρνει τέλος», ενώ, αναφορικά με όσους παράτυπα μονιμοποιήθηκαν, είπε: «Και σκελετούς από τα ντουλάπια θα βγάλουμε και σπίτι τους θα στείλουμε όσους αποδεδειγμένα συνέβαλαν στην παρανομία».

Τέλος, κατηγόρησε τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ ως «θιασώτες ενός μεγάλου κράτους. Ισχύει για εσάς αυτό που είπε ο Τολστόι, ότι όλοι σκέφτονται να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανείς πρώτα τον εαυτό του».

«Ψαλιδίζουν» τον κατάλογο με τους 23 υπο κατάργηση φορείς

Πάντως, δεκάδες βουλευτές όλων των κομμάτων επιχειρούν να «ψαλιδίσουν» τον κατάλογο με τους 23 υπό κατάργηση φορείς.

Είναι ενδεικτικό ότι εργαζόμενοι του οργανισμού της Κωπαΐδας, της Ακαδημίας Μεσολογγίου, του Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) κ.ά. κυκλοφορούν στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, ασκώντας αφόρητες πιέσεις σε βουλευτές της συγκυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, προκειμένου να εξαιρεθούν έστω και την τελευταία στιγμή από τις διατάξεις του νομοσχεδίου που τους θέτουν στον προθάλαμο της απόλυσης.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσει το άρθρο 8, που προβλέπει την κατάργηση του ΕΙΕΑΔ!

ΣΥΡΙΖΑ: Θα τους επαναπροσλάβουμε όλους

Από την άλλη, πάντως, ο κ. Δημήτρης Στρατούλης υποστηρίζει ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα επαναπροσλάβει όλους όσους έχουν απολυθεί!

«Θα τους επαναφέρουμε. Θα καταργήσουμε αυτούς τους νόμους που οδηγούν σε απολύσεις και επίσης θα επαναφέρουμε με σχέδιο νόμου, που είχα την τιμή να συντάξω με τον Αλέξη Μητρόπουλο, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και 72 βουλευτές να υπογράφουν και τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, ότι όποιοι απολυθούν με βάση τέτοιες αντισυνταγματικές διατάξεις, θα γυρίσουν πίσω και θα δικαιωθούν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης