Χαϊκάλης: Ξέχασα να κόψω παραστατικό γιατί είχα... μεγάλο φόρτο εργασίας

Χαϊκάλης: Ξέχασα να κόψω παραστατικό γιατί είχα... μεγάλο φόρτο εργασίας

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ομολογεί πως φοροδιέφυγε, όμως έσπευσε να διευκρινίσει πως αυτά τα χρήματα δεν είναι «προϊόν οικονομικού εγκλήματος» - Θεωρεί «άδικη» τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του

Χαϊκάλης: Ξέχασα να κόψω παραστατικό γιατί είχα... μεγάλο φόρτο εργασίας
Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έλεγχοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) κατά το 2013. Αρκετές είναι οι φοροδιαφυγές που εντόπισε το Σώμα σε όλη τη χώρα. Ανάμεσα σε αυτές, εντοπίστηκε βουλευτής που φοροδιέφευγε, ενώ όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση «σε πολιτικό πρόσωπο περαιώθηκε φορολογικός έλεγχος για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας και καταλογίσθηκε παράβαση για μη έκδοση δύο ορολογικών στοιχείων ύψους 55.000 ευρώ για τη χρήση 2007». Πρόκειται για τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλο Χαϊκάλη.

Ο ηθοποιός και βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, για την περίπτωση φοροδιαφυγής για την οποία κατηγορείται, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ πως πρόκειται για μια διαφήμιση που είχε πρωταγωνιστήσει στην επαρχία για προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων το 2007. «Έλαβα δύο επιταγές της τάξεως των 20.000 και 25.000 ευρώ, όμως η συμφωνία μας με την εταιρεία δεν προχώρησε και έτσι ξέχασα να κόψω το παραστατικό. Φταίω κι εγώ, καθώς εκείνη την περίοδο είχα μεγάλο φόρτο εργασίας και το παρέλειψα, όπως και η εταιρεία  που το αμέλησε. Το ξεχάσαμε αμφότεροι, εκεί έγκειται το λάθος».

Κλείσιμο
Μάλιστα, ο κ. Χαϊκάλης διευκρίνισε πως εισέπραξε τα εν λόγω χρήματα, όμως το γεγονός πως αυτά τα ποσά δεν δηλώθηκαν στην εφορία είναι γιατί τελικά η συνεργασία με την εταιρεία προώθησης του προϊόντος δεν ευδοκίμησε. Ο βουλευτής των ΑΝΕλ έσπευσε να διευκρινίσει πως αυτά τα χρήματα δεν είναι «προϊόν οικονομικού εγκλήματος», άλλωστε, σύμφωνα με τον ίδιο, «είχα πληρώσει 120.000 ευρώ στην εφορία το 2007, θα ήταν κουταμάρα αν έτσι προσπαθούσα να γλιτώσω ακόμη 15.000 ευρώ».

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ τόνισε: «Είναι μία υπόθεση που είχε ανακύψει προ εξαμήνου με την αμοιβή μου για ένα τηλεοπτικό σποτ το 2007. Έχω δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ και δεν ανέμενα την αποσπασματική δημοσιοποίηση της υπόθεσης αυτής. Η εμπλοκή του ονόματός μου έχει καθαρά πολιτική σκοπιμότητα» για να προσθέσει:« Δεν αποποιούμαι την ευθύνη μου. Φοροδιέφυγα και συνίσταται αδίκημα, όμως δεν ενέχεται σκοπιμότητα σε αυτή μου την κίνηση. Ό,τι έγινε, έγινε εκ παραδρομής».

Όπως σημείωσε ο κ. Χαϊκάλης «Εκείνο τον καιρό με απασχολούσε και ένα προσωπικό πρόβλημα και υπήρξε μια μεταβολή των φορολογικών δεδομένων μου δεν δήλωσα εκ παραδρομής αυτό το ποσό. Έχω δώσει σχετικές εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ, και απ' ό,τι γνωρίζω εκείνοι αναμένουν και τη σχετική απάντηση από τη διαφημιστική εταιρεία. Τυπικά έχω φοροδιαφύγει, όμως είναι άδικη η δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών. Το ΣΔΟΕ κάνει τη δουλειά του, το γνωρίζω αυτό, όμως είναι άδικη η δημοσιοποίηση των στοιχείων για ένα παραστατικό το οποίο ζήτησα και δεν μου έδωσαν. Ωστόσο, ομολογώ πως είχα φόβους για το πώς θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία» κατέληξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης