Στα άκρα η σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ με φόντο την εξεταστική για τα υποβρύχια

Στα άκρα η σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ με φόντο την εξεταστική για τα υποβρύχια

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει με την πρόταση να προκαλέσει ρωγμές ή έστω να εκθέσει πολιτικά τον Αντώνη Σαμαρά και τα στελέχη του

Στα άκρα η σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ με φόντο την εξεταστική για τα υποβρύχια

Κόντρα χωρίς προηγούμενο – τουλάχιστον  για τα τελευταία πολλά χρόνια – ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να προκαλέσει η πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα διερευνήσει την υπόθεση των συμβάσεων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά για τα υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού.

Η πρόταση είναι νομοτεχνικά έτοιμη εδώ και ημέρες – από ομάδα πολιτικών και νομικών με επικεφαλής τον Κώστα Χρυσόγονο – αλλά η Κουμουνδούρου δεν ήθελε να την καταθέσει τις προηγούμενες ημέρες, που η επικαιρότητα κυριαρχούνταν από άλλα θέματα.
Κλείσιμο

Η κατάθεσή της αναμένεται το αργότερο μέχρι την Τετάρτη – πιθανόν και την Τρίτη – και θα στοχεύει στην αναζήτηση ευθυνών του Ευάγγελου Βενιζέλου. Η σφοδρότητα με την οποία έχουν συγκρουστεί στην Ολομέλεια της Βουλής, αλλά και γενικότερα για το θέμα, ο Αλέξης Τσίπρας και ο κ. Βενιζέλος επιβεβαιώνει ότι η υπόθεση θα εξελιχθεί σε αιτία πολέμου ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει με την πρόταση να προκαλέσει ρωγμές ή έστω να εκθέσει πολιτικά τον Αντώνη Σαμαρά και τα στελέχη του, που μέχρι πριν ενάμισι χρόνο ήταν στη  λογική να διερευνηθεί η υπόθεση, την οποία θεωρούσαν τουλάχιστον αμφιλεγόμενη.

Ωστόσο είναι απίθανο να υιοθετηθεί από την Βουλή η πρόταση, καθώς δεν φαίνεται να λαμβάνει όλες τις ψήφους των ανεξάρτητων βουλευτών (Λοβέρδος και Αηδόνης σίγουρα δεν πρόκειται να την ψηφίσουν), ενώ ερωτηματικό παραμένει η στάση της ΔΗΜΑΡ. Πρέπει όμως να υπάρξουν και πολλές διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο – τουλάχιστον δέκα βουλευτών - εφόσον βέβαια σύσσωμη η αντιπολίτευση υπερψηφίσει την πρόταση, για να εγκριθεί τελικά αυτή, όπερ σημαίνει ότι οι ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτηθεί η επιτροπή είναι ελάχιστες.

Σε κάθε περίπτωση με ενδιαφέρον αναμένεται και η απάντηση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος είχε δηλώσει στη Βουλή ότι μόλις κατατεθεί η πρόταση τότε θα αποκαλύψει τα συμφέροντα, που εξυπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την κίνησή του αυτή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης