Παπανδρέου: "Η ψήφος είναι εθνική και όχι μια ζαριά"

Παπανδρέου: "Η ψήφος είναι εθνική και όχι μια ζαριά"

Να υπερβούν τις δυνάμεις τους κάλεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου...

Παπανδρέου: "Η ψήφος είναι εθνική και όχι μια ζαριά"
Να υπερβούν τις δυνάμεις τους κάλεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τους βουλευτές προκειμένου να υπερψηφίσουν το πρόγραμμα εξηγώντας ότι «Ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά ο άλλος δρόμος είναι εφιαλτικός».
Ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος σε όλες της πτέρυγες της βουλής είπε.

«Μην παίξετε ζαριά την επιλογή σας. Η θετική ψήφος είναι εθνική ψήφος» ενώ στοχεύοντας κυρίως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι «Καταψήφιση ή φυγή δεν μπορεί να είναι χωρίς συνέπειες. Κανείς δεν δικαιούται να κρυφτεί… αναλογιστείτε τις ευθύνες σας».

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραδέχθηκε ότι το πολιτικό σύστημα έχει διαχρονικά την ευθύνη « για κάθε ρουσφέτι που ικανοποιήσαμε , παράθυρο και προνόμιο που υλοποιήσαμε, για κάθε συντεχνία που προστατέψαμε και παράλογο αίτημα για κάθε υπόσχεση για κάθε συνδικαλιστή που εκθρέψαμε για κάθε επιχειρηματία που ευνοήσαμε για κάθε λαμόγιο που δεν φυλακίσαμε για κάθε ανομία που παροτρύναμε άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο άλλος καθόλου. Όλοι έχουμε ευθύνη  από την δεξιά έως την αριστερά» και τόνισε πως « Η ψήφος μας σήμερα είναι η αποφαση η ατσάλινη βούληση για μια άλλη Ελλάδα .. Δεν είναι η Βουλή της ντροπής είναι η Βουλή της ανατροπής. Ο Ναός της Δημοκρατίας έχει υποχρέωση να πάρει αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας όχι ως δυνάστης αλλά απελευθερωτής».
Κάλεσε όλους τους βουλευτές «να σηκώσουν το βάρος που τους αναλογεί… Το πρόγραμμα είναι η μόνη ελπίδα» και επισήμανε ότι ο ίδιος «σήκωσα βάρος που δεν μου αναλογούσε με κόστος, ύβρεις και απειλές για Γουδί. Όμως δεν φοβάμαι όπως δεν φοβήθηκα 14χρονων όταν μου  έβαλαν πιστόλι στο κρόταφο να αποκαλύψω τον κρυψώνα του πατέρα μου.. . Ότι και αν τράβηξα ότι και αν τραβήξαμε είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα τραβήξει ο λαός να δεν πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει».
 
Επιπλέον, σημείωσε ότι «Τα τελευταία 2 χρόνια τις κρισιμότερες αποφάσεις τις πήραμε Κυριακή» εξηγώντας ότι αυτό γίνετε γιατί η Ευρώπη «φοβάται» τις διεθνείς αγορές» και τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει πολυμέτωπο αγώνα « με τους κερδοσκόπους, την συντηρητική Ευρώπη και τον εσωτερικό εχθρό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης