Οχι από Σπ.Κουβέλη, απέχουν ακόμη 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Οχι από Σπ.Κουβέλη, απέχουν ακόμη 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Την απόφασή τους να απόσχουν από την ψηφοφορία ανακοίνωσαν έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων ο Χάρης Καστανίδης, ενώ ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης γνωστοποίησε ότι θα ψηφίσει «όχι».

Οχι από Σπ.Κουβέλη, απέχουν ακόμη 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Την απόφασή τους να απόσχουν από την ψηφοφορία ανακοίνωσαν έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων ο Χάρης Καστανίδης, ενώ ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης γνωστοποίησε ότι θα ψηφίσει «όχι».
 
Με μία λιτή, αλλά σκληρή και απολύτως ξεκάθαρη δήλωση οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, Λάμπρος Μίχος, Κυριακή Τεκτονίδου, Μαρία Κυριακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος γνωστοποιούν την άρνησή τους να συμμετάσχουν "σε μια ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων, που ως μόνη επιλογή επιβλήθηκε στο πολιτικό σύστημα και η οποία αγνοεί τον ελληνικό λαό".
 
Οι έξι υπογραμμίζουν ότι παρά τις απίστευτες θυσίες που απαιτούνται υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες αν το μνημόνιο μπορεί να οδηγήσει στη διάσωση της χώρας.
 
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι «οι συμφωνίες χρηματοδότησης της Ελλάδας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) επιβάλλουν σοβαρή ανακατανομή πόρων υπέρ των τραπεζών και σε βάρος των πολιτών» και διερωτούνται: «Ποιος δικαιούται να πάρει ιστορικά κρίσιμες αποφάσεις ερήμην του ελληνικού λαού; Από πότε η μοίρα ενός ολόκληρου έθνους καθορίζεται και σφραγίζεται από τριακόσιους (300) αντιπροσώπους που δεν έχουν λάβει τη συγκεκριμένη εντολή από τους Έλληνες πολίτες;»
 
Κατά την άποψη του κ. Καστανίδη και των άλλων πέντε βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, η λύση είναι οι εκλογές αφού όπως δηλώνουν «το δημοκρατικό μας πολίτευμα παρέχει τα μέσα στους Έλληνες και τις Ελληνίδες για να αποφασίσουν και να προσδιορίσουν κυριαρχικά την πορεία της χώρας προς το μέλλον».
Κλείσιμο

«Η άρνηση των αγορών, της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και των ισχυρών της Ευρώπης να δεχτούν την άμεση δημοκρατική έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας δεν μπορεί να γίνει δεκτή», επισημαίνουν στη δήλωσή τους οι έξι και εκφράζουν την πλήρη διαφωνία τους και με την ψήφιση του μνημονίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος επειδή «εξοστρακίζει το δικαίωμα των βουλευτών να εκφράσουν την άποψή τους για όσα αναγκαία πρέπει να συμβούν. Και το πιο αναγκαίο απ’ όλα είναι να τεθούν στην κρίση του ελληνικού λαού όλες οι κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν το μέλλον του».

Οχι Κουβέλη στη νέα δανειακή συμφωνία
Ο βουλευτής της Α' Αθήνας, Σπύρος Κουβέλης, έθεσε στη διάθεση του Γιώργου Παπανδρέου την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Στην επιστολή του προς τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Κουβέλης αναφέρει: «Στην πολιτική έβαλα και θα βάζω πάντα τη συνείδησή μου πάνω από οποιαδήποτε συλλογική τοποθέτηση. Αν αυτό με θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ας είναι. Θέτω στη διάθεσή σου την παραίτηση μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Αν την κανείς δεκτή, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ως ανεξάρτητος βουλευτής».
 
«Τέλος, επειδή άκουσα στη χθεσινή συνεδρίαση κάποιους να λένε ότι η καταψήφιση της συμφωνίας έχει χαρακτήρα επικοινωνιακό με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές, πραγματικά λυπάμαι που εκλεγμένοι βουλευτές διανοούνται ότι είτε οι ίδιοι, είτε συνάδελφοι τους, σε τέτοιες στιγμές, θα ασχοληθούν με το κυνήγι της ψήφου. Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, σε ενημερώνω ότι δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές», καταλήγει στην επιστολή του προς τον κ. Παπανδρέου ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.
 
Ο κ. Κουβέλης, αναφερόμενος στη νέα δανειακή σύμβαση επισημαίνει ότι οι εταίροι και δανειστές «δεν ενδιαφέρονται για την προοπτική της Ελλάδας. Με τα μέτρα και τις συμφωνίες που εκβιαστικά απαιτούν, οδηγούν τις Ελληνικές οικογένειες στην πτώχευση, ενώ τεχνητά κρατούν τη χώρα εκτός στάσης πληρωμών, για να περιορίσουν τις δικές τους ζημιές και την περαιτέρω αποσταθεροποίηση των διεθνών αγορών από μια ενδεχόμενη χρεοκοπία».
 
Μάλιστα, θέλοντας να εξηγήσει γιατί οδηγήθηκε στην απόφαση Όμως, την εξαθλίωση των Ελληνικών νοικοκυριών, την εκτόξευση της ανεργίας, τη μαζική φυγή των νέων και των ικανότερων Ελλήνων στο εξωτερικό, την αδυναμία των συνταξιούχων να καλύψουν τις ανάγκες τους και να αγοράσουν τα φάρμακα τους, όλα αυτά τα πετυχαίνουμε και μόνοι μας, χωρίς τη στήριξη των «εταίρων» μας.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης