Τσίπρας: «Το μνημόνιο έχει ως στόχο την φτωχοποίηση»

Τσίπρας: «Το μνημόνιο έχει ως στόχο την φτωχοποίηση»

Σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Λούκα Παπαδήμο αλλά και στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας...

Τσίπρας: «Το μνημόνιο έχει ως στόχο την φτωχοποίηση»
Σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Λούκα Παπαδήμο αλλά και στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αφήνοντας να εννοηθεί για τον πρώτο ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για τις τράπεζες και όχι τους πολίτες και για τον δεύτερο ότι «παριστάνει τον λέοντα στο εσωτερικό και την όρνιθα στους πιστωτές».

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας ζήτησε αναστολή πληρωμών προς τους δανειστές και διαγραφή του χρέους χωρίς μνημόνιο.
Αναλυτικά ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «Πρέπει τώρα να προχωρήσουμε σε αναστολή πληρωμών και να διεκδικήσουμε διαγραφή χρέους χωρίς μνημόνια αλλά με ρήτρα ανάπτυξης και όσα χρήματα εξοικονομήσουμε να πάνε στην ανάπτυξη.

Πρώτιστο καθήκον η πληρωμή μισθών, συντάξεων όχι οι τράπεζες» ενώ απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε «Ο ελληνικός λαός στην σύγχρονη ιστορία του τόπου δεν δείλιασε  ποτε και αν δεν το γνωρίζετε δείτε στα θεωρεία τον Μίκη Θεοδωράκη και Μανώλη Γλέζο. Δεν κάνει πίσω ο λαός δεν θα γίνει πειραματόζωο. Ο λαός θα νικήσει.».
Κλείσιμο

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  είπε ότι η κυβέρνηση καταφεύγει ‘στον τρόμο και τον φόβο. Στέλνετε μαζικά τον κόσμο στα ΑΤΜ και τα σουπερ μάρκετ. Ντελίριο τρομοκρατίας. Ποντάρετε στον φόβο του λαού και επενδύετε εκεί.

Αυτό όμως είναι και το αδιέξοδό σας γιατι λαός που εκβιάζεται δεν λυγίζει αλλά πεισμώνει. Μας περιγράψατε τις συνέπειες τις χρεοκοπίας βγαλμένες από την Αποκάλυψη του Ιωάννη δεν εξηγήσατε τι εννοείτε με τον όρο χρεοκοπία.

Προφανώς εννοείτε μη πληρωμή των ομολόγων και όχι επιπλέον άνεργοι. Εσείς εννοείτε το πιστωτικό γεγονός όμως απαντήστε : η ψήφιση του σημερινού πακέτου θα αποτρέψει ή θα φέρει πιο κοντά το ενδεχόμενο; Το ίδιο το ΠΣΙ ενέχει το πιστωτικό γεγονός».

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «Το μνημόνιο έχει ως στόχο φτωχοποίηση των ελλήνων και την εξαθλίωση και αν η κυβέρνηση Παπανδρέου πραγματοποίησε το πρώτο μέρος η δική σας υλοποιεί το 2ο και ισχυρότερο… Το μνημόνιο θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά την άτακτη χρεοκοπία αφού πρώτα εξασφαλίσει τους δανειστές μας».


 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης