Απέχουν από την ψηφοφορία έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Απέχουν από την ψηφοφορία έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι οι 300 δεν έχουν εντολή "να καθορίσουν τη μοίρα ολόκληρου του έθνους".

Απέχουν από την ψηφοφορία έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Με μία λιτή, αλλά σκληρή και απολύτως ξεκάθαρη δήλωση οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, Λάμπρος Μίχος, Κυριακή Τεκτονίδου, Μαρία Κυριακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος γνωστοποιούν την άρνησή τους να συμμετάσχουν "σε μια ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων, που ως μόνη επιλογή επιβλήθηκε στο πολιτικό σύστημα και η οποία αγνοεί τον ελληνικό λαό".
 
Οι έξι υπογραμμίζουν ότι παρά τις απίστευτες θυσίες που απαιτούνται υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες αν το μνημόνιο μπορεί να οδηγήσει στη διάσωση της χώρας.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι "οι συμφωνίες χρηματοδότησης της Ελλάδας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) επιβάλλουν σοβαρή ανακατανομή πόρων υπέρ των τραπεζών και σε βάρος των πολιτών" και διερωτούνται: "Ποιος δικαιούται να πάρει ιστορικά κρίσιμες αποφάσεις ερήμην του ελληνικού λαού; Από πότε η μοίρα ενός ολόκληρου έθνους καθορίζεται και σφραγίζεται από τριακόσιους (300) αντιπροσώπους που δεν έχουν λάβει τη συγκεκριμένη εντολή από τους Έλληνες πολίτες;"
 
Κατά την άποψη του κ. Καστανίδη και των άλλων πέντε βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, η λύση είναι οι εκλογές αφού όπως δηλώνουν "το δημοκρατικό μας πολίτευμα παρέχει τα μέσα στους Έλληνες και τις Ελληνίδες για να αποφασίσουν και να προσδιορίσουν κυριαρχικά την πορεία της χώρας προς το μέλλον".
 
"Η άρνηση των αγορών, της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και των ισχυρών της Ευρώπης να δεχτούν την άμεση δημοκρατική έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας δεν μπορεί να γίνει δεκτή" επισημαίνουν στη δήλωσή τους οι έξι και εκφράζουν την πλήρη διαφωνία τους και με την ψήφιση του μνημονίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος επιδή "εξοστρακίζει το δικαίωμα των βουλευτών να εκφράσουν την άποψή τους για όσα αναγκαία πρέπει να συμβούν. Και το πιο αναγκαίο απ’ όλα είναι να τεθούν στην κρίση του ελληνικού λαού όλες οι κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν το μέλλον του".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης