Να τι θα γίνει αν χρεοκοπήσουμε

Να τι θα γίνει αν χρεοκοπήσουμε

Μαύρες μέρες με πείνα, φτώχεια, λεηλασίες, αλλά και απειλή πολέμου περιμένουν την Ελλάδα αν η χώρα κηρύξει στάση πληρωμών σύμφωνα με την εργασία προσομείωσης κυβερνητικών παραγόντων - Ντοκουμέντο: Διαβάστε στο Πρώτο Θέμα όλο το νέο Μνημόνιο

 Να τι θα γίνει αν χρεοκοπήσουμε
Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι η Ελλάδα θα εκδιωχθεί από το ευρώ, θα επιστρέψει στη δραχμή, οι Ελληνες θα χάσουν περισσότερο από το μισό του σημερινού βιοτικού τους επιπέδου, το πολιτικό σύστημα θα κλυδωνιστεί επικίνδυνα, τα εθνικά συμφέροντα θα διακυβευτούν και η κοινωνία θα διχαστεί βαθιά. Το «ΘΕΜΑ» παρουσιάζει εργασία κυβερνητικού παράγοντα, που αποτελεί εκδοχή μιας σίγουρα σκληρής πραγματικότητας. Η χρεοκοπία βήμα-βήμα.


ΠΡΩΤΕΣ 72 ΩΡΕΣ
Κλείσιμο
Μαζικές αναλήψεις και πολιορκία τραπεζών

Οι πολίτες κατακλύζουν τις τράπεζες για να κάνουν μαζικές αναλήψεις των καταθέσεών τους. Τα πιστωτικά ιδρύματα υπό τον κίνδυνο της κατάρρευσης κλείνουν τα υποκαταστήματά τους για 2-3 μέρες και όταν τα ξανανοίγουν επιβάλλουν πλαφόν αναλήψεων ανά μήνα που δεν προβλέπεται να ξεπερνά τα 200-300 ευρώ. Πολίτες πολιορκούν τις τράπεζες, τις πυρπολούν και προκαλούνται βίαια επεισόδια. Παρεμβαίνουν οι αστυνομικές δυνάμεις. Η Ε.Ε. μας στέλνει το χρονοδιάγραμμα εξόδου από το ευρώ.


ΠΡΩΤΕΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
Ελλείψεις σε καύσιμα-τρόφιμα Οι πρώτες λεηλασίες

Παρατηρούνται οι πρώτες ελλείψεις σε πετρέλαιο, καθώς η χώρα δεν μπορεί να το εισάγει. Ατέλειωτες ουρές στα βενζινάδικα, με την τιμή της βενζίνης και των πετρελαιοειδών να αρχίζει να εκτοξεύεται από τους κερδοσκόπους. Προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες καθώς μειώνονται δραστικά όλα τα δρομολόγια. Οι τιμές των εισιτηρίων αυξάνονται έως και 200%. Ξεκινούν οι πρώτες ελλείψεις προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, ιδίως στα εισαγόμενα είδη, που αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος της τροφοδοσίας. Τα ελληνικά είδη ανατιμώνται δραστικά. Σποραδικά παρατηρούνται οι πρώτες λεηλασίες καταστημάτων ειδών διατροφής.

Διαβάστε περισσότερα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης