Βενιζέλος: «Αν δεν αναλάβουμε την ευθύνη δεν θα μείνει τίποτε όρθιο στη χώρα»…

Βενιζέλος: «Αν δεν αναλάβουμε την ευθύνη δεν θα μείνει τίποτε όρθιο στη χώρα»…

Τα μέτρα του μνημονίου θα μοιάζουν με όαση, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών

Venizelos: "If we don't assume our responsibility nothing will be left standing"
«Πιστεύετε ότι στη συντεταγμένη χρεοκοπία θα πάμε σε καμιά ανοιξιάτικη παιδική εκδρομή; Σ' αυτήν την περίπτωση τα μέτρα αυτά του Μνημονίου 2 θα μας φαίνονται όαση. Θα παρακαλάμε για τρόφιμα, φάρμακα, πετρέλαιο με μια Ελλάδα στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου»!

Με αυτή τη φράση ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε στους βουλευτές τις διαστάσεις του ερωτήματος στο οποίο καλούνται να απαντήσουν. Για να τους βοηθήσει στην απάντηση έθεσε ο ίδιος μερικά ακόμη ερωτήματα: Θυσίες ή μεγαλύτερες θυσίες;Εξάρτηση ή πλήρης ταπείνωση;Περικοπές μισθών ή σύνθλιψη και ανυπαρξία;Μείωση επιπέδου ζωής ή εξαθλίωση; Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους βουλευτές να στηρίξουν τη νέα σύμβαση. Να μην υποχωρήσουν απέναντι στο μέτωπο της ανευθυνότητας. 

«Στους καιροσκόπους που θέλουν να επιστρέψουμε στη δραχμή και αν όχι εκεί στα γρόσια όπως μου είπε κάποιος από το ΚΚΕ» σημείωσε. Σε όσους παριστάνουν τους «αθώους» του αίματος που περιμένουν στη γωνία ως Κιγκινάτοι και θέλουν να τα κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά, προσέθεσε, εννοώντας τον Αντώνη Σαμαρά. Με την ευκαιρία ξεκαθάρισε και την προσωπική του στάση:

•    Εγώ δεν καθοδήγησα πολιτικά το ΠΑΣΟΚ από το 2009 και δεν συμμετείχα στο στενό πυρήνα κυβέρνησης. Δεν διαπραγματεύτηκα το μνημόνιο 1 αλλά είπα την άποψη μου και για το ΔΝΤ, επέμεινα στο 180 για μνημόνιο 1 για να αναλάβουν όλοι ευθύνες τους και να μην κρύβονται.
•    Ανέλαβα εθνική ευθύνη τον Ιούνιο. Όμως όποτε χρειάστηκε στήριξα και Λοβέρδο και Παπακωνσταντίνου.
•    Τους τελευταίους μήνες δώσαμε μάχη με τον Παπανδρέου για να μην απολέσουμε περισσότερο την αξιοπρέπεια μας.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης