Διάγγελμα Παπαδήμου στο λαό το βράδυ του Σαββάτου

Διάγγελμα Παπαδήμου στο λαό το βράδυ του Σαββάτου

«Χρεοκοπία ίσον Ελλάδα χωρίς μισθούς, φάρμακα και καύσιμα» είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα με το λαιμό του, αλλά προετοιμάζεται κανονικά για το διάγγελμα...

Διάγγελμα Παπαδήμου στο λαό το βράδυ του Σαββάτου
Διάγγελμα στον ελληνικό λαό αναμένεται να απευθύνει το βράδυ του Σαββάτου στις 20:00, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, αν και, το πρωί του Σαββάτου, από το Μέγαρο Μαξίμου έγινε γνωστό ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με το λαιμό του.

Ο πρωθυπουργός ανέμενε και την έκβαση των συνεδριάσεων των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες καλούνται να αποφανθούν επί συμφωνιών και συμβάσεων εκατοντάδων σελίδων, με νομικούς και τεχνικούς όρους σύνθετους, οι οποίες κατατέθηκαν μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη Βουλή.

Κλείσιμο
Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τα συγκεκριμένα κείμενα - δηλαδή το νέο Μνημόνιο και τη συμφωνία για το "κούρεμα", ενώ νωρίτερα στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός είχε περιγράψει με δραματικούς τόνους το τί θα σήμαινε μια χρεοκοπία για την χώρα.

Ο κ. Παπαδήμος ξεκαθάρισε επίσης ότι όσοι υπουργοί καταψηφίσουν τη σύμβαση θα βρεθούν εκτός κυβέρνησης.

«Αυτή την ώρα δοκιμάζονται και οι αντοχές της κυβέρνησης. Και είναι σαφές πως δεν μπορούν όλοι να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης. Η χρεοκοπία της Ελλάδας ωστόσο δεν είναι επιλογή που μπορούμε να επιτρέψουμε» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους πάντες να στηρίξουν την προσπάθεια διάσωσης της χώρας. 

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε στην εισήγησή του ότι και οι αντοχές του ελληνικού λαού αγγίζουν τα όριά τους.

"Κοιτάμε τον ελληνικό λαό στα μάτια με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης. Το κοινωνικό κόστος που συνεπάγεται το πρόγραμμα αυτό θα είναι περιορισμένο σε σύγκριση με την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που θα ακολουθούσε εάν δεν το υιοθετήσουμε". 

video platform video management video solutions video player

Ο ίδιος διεμήνυσε χαρακτηριστικά πως "οι στιγμές δεν είναι απλώς κρίσιμες, είναι δραματικές για τη χώρα. Έχουμε κορυφαία ιστορική ευθύνη όλοι μας". Σύμφωνα με τον κ. Παπαδήμο, μια άτακτη χρεοκοπία θα έριχνε τη χώρα μας σε μια καταστροφική περιπέτεια. Θα δημιουργούσε συνθήκες ανεξέλεγκτου οικονομικού χάους και κοινωνικής έκρηξης.

"Το πρόγραμμα που έχετε μπροστά σας και η χρηματοδοτική στήριξη που θα το συνοδεύει είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να διασώσουμε τα σημαντικότερα κεκτημένα των τελευταίων δεκαετιών, για να διασφαλίσουμε τη θέση της Ελλάδας στην ομάδα των πιο αναπτυγμένων χωρών της Ευρώπης και στο ευρώ. Και είναι απολύτως αναγκαίες για να προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας συγκροτήθηκε με μια κύρια αποστολή, που αποτυπώνει τη βούληση της πλειονότητας του ελληνικού λαού: να πράξουμε ό,τι απαιτείται προκειμένου να αποτραπεί μια άτακτη χρεοκοπία και οι καταστροφικές συνέπειες που θα προκαλούσε. Είμαι βέβαιος ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει επίγνωση της ιστορικής κρισιμότητας και θα πράξει το καθήκον του", κατέληξε ο πρωθυπουργός. 

Διαβάστε εδώ  ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης