Στα χέρια του Παπαδήμου οι αλλαγές στο δημόσιο

Στα χέρια του Παπαδήμου οι αλλαγές στο δημόσιο

Εγκρίθηκε από το υπουργικό η σύσταση Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης

Στα χέρια του Παπαδήμου οι αλλαγές στο δημόσιο
Στην ευθύνη του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου περνάει η διοικητική μεταρρύθμιση, με την σημερινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για τη δημιουργία Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, το οποίο επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του protothema.gr (διαβάστε εδώ http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=174705 σχετικά) την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κ. Παπαδήμος θα ελέγχει τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος καθώς θα προΐσταται στο κυβερνητικό συμβούλιο. Το συμβούλιο των υπουργών, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρη Ρέππα, θα « αξιοποιεί στοιχεία, μελέτες  και προτάσεις που διατυπώνονται με κεντρικό στόχο την τεκμηρίωση και την επιχειρησιακή πληρότητα στη διαδικασία για την προώθηση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης που είναι μια διαρκής μεταρρύθμιση».
Θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ ο κ. Παπαδήμος θα ελέγχει καθημερινά την πορεία των μεταρρυθμιστικών προγραμμάτων, στο επίκεντρο των οποίων θα είναι «η δομή και τα όργανα του κράτους, η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, η διαχείριση του προϋπολογισμού, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, η Καλή Νομοθέτηση, η πάταξη της γραφειοκρατίας και η αντιμετώπιση της διαφθοράς».
Κλείσιμο

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας κατά τη σχετική εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο τόνισε πως «Είναι φανερό ότι η προώθηση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποτελεί έργο ολόκληρης της Κυβέρνησης, θα έλεγα και έργο των στελεχών της Διοίκησης, του συνόλου των εργαζομένων και ανταποκρίνεται στην πρωταρχική ανάγκη για ένα λειτουργικό κράτος με λιτές δομές, αποτελεσματικό και φιλικό προς τον πολίτη».

Ο κ. Παπαδήμος οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση επειδή επιθυμούσε να ελέγχει ο ίδιος προσωπικά τη μείωση του κράτους, την αξιολόγηση των υπαλλήλων όλων των υπουργείων και τις νέες προσλήψεις. Επίσης σε περίπτωση ανασχηματισμού, έχοντας ο ίδιος προσωπική εύθηνη δεν θα διαταράζεται η πορεία των μεταρρυθμίσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης