Καταγγελία Μπεντενιώτη για τα 9 χιλιάρικα Θέου και διευθυντών στη ΔΕΗ

Καταγγελία Μπεντενιώτη για τα 9 χιλιάρικα Θέου και διευθυντών στη ΔΕΗ

“Πώς είναι δυνατό κάποιος που πρέπει να παίρνει 5.981 ευρώ, να φτάνει να παίρνει 9.166 ευρώ” αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – “Εγώ έκοψα τις αποδοχές των υπαλλήλων” απάντησε ο υπουργός… 

Καταγγελία Μπεντενιώτη για τα 9 χιλιάρικα Θέου και διευθυντών  στη ΔΕΗ

Γερή κόντρα έχει ξεσπάσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τους μισθούς των 9.000 ευρώ που παίρνουν στην ΔΕΗ ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Κώστας Θέος και οι γενικοί διευθυντές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος του κοινοβουλευτικού ελέγχου  Μανώλης Μπεντενιώτης έφερε στην Βουλή τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος», σύμφωνα με τις οποίες την ώρα που αυξάνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ διευθυντικά στελέχη της εταιρείας εξακολουθούν να λαμβάνουν μισθούς που ξεπερνούν έως και κατά 3.000 ευρώ το ανώτατο πλαφόν που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ και στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου κ. Κώστας Θέος, για τον οποίο το “Πρώτο Θέμα” αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα ότι αμείβεται με 9.000 ευρώ από την κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού, τονίζοντας ότι εγείρεται μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τον πρώην πρωθυπουργό.

Διαβάστε εδώ  το σχετικό ρεπορτάζ.

Κλείσιμο

Για την πρόσληψη του κ. Θέου στη ΔΕΗ, ο κ. Μπεντενιώτης αναφέρει στο protothema.gr ότι «είναι προκλητικές οι αμοιβές που αποφασίστηκαν πρόσφατα και αφορούν την διοίκηση της ΔΕΗ» αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε νέα διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου για την συγκεκριμένη υπόθεση.


Ενδεικτική δε της …φροντίδας που έχει επιδείξει ο κ. Παπανδρέου για το συνεργάτη του είναι ότι την επομένη της παραίτησής του από την πρωθυπουργία, ο ίδιος τον διόρισε στην Βουλή!
Διαβάστε εδώ  αναλυτικά.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μανώλης Μπεντενιώτης έθεσε τα προκλητικά στοιχεία στον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι «ανήθικες οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ όταν το υπουργείο δεν έχει περιορίσει τις συγκεκριμένες σπατάλες».

Χαρακτηριστικά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε “πώς είναι δυνατόν αποδοχές που πρέπει να είναι 5.981 ευρώ να φτάνουν στις 9.166 ευρώ στην ΔΕΗ;”.
Από την άλλη ο υπουργός επιχειρώντας να απαντήσει υποστήριξε ότι  «την περίοδο που κόβονται μισθοί και συντάξεις, είναι δύσκολο να υπερασπιστεί κανείς οποιαδήποτε αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ», ενώ σχετικά με τις καταγγελίες επέλεξε να ανεβάσει τους τόνους και να μην μην απαντήσει επί της ουσίας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παπακωνσταντίνου αντί να εξηγήσει το πώς οι υφιστάμενοί του καταστρατηγούν εγκύκλιο που ο ίδιος υπέγραψε (ως πρων υπουργός Οικονομικών) κατηγόρησε τον κ. Μπεντενιώτη «για όψιμο ενδιαφέρον»! Επιπλέον εξήγησε ότι  «αν δεν είχαμε μειώσει τις δαπάνες της ΔΕΗ τότε θα έπρεπε να είχαμε κάνει αυξήσεις πάνω από 30% στα τιμολόγια». Από την άλλη ο κ. Μπεντενιώτης αναφέρει στοprotothema.gr πως «όταν έθεσα τις ίδιες καταγγελίες στην κυρία Μπιρμπίλη πριν από 2 χρόνια που ήταν υπουργός Περιβάλλοντος με κατηγόρησε ότι υπονομεύω την κυβέρνηση. Σήμερα ο κ. Παπακωνσταντίνου με κατηγορεί για όψιμο ενδιαφέρον! Τους απαντώ ότι οι υπουργοί είναι συνυπεύθυνοι για τέτοια φαινόμενα».
Να σημειωθεί πάντως ότι οι αποκαλύψεις του «Θέματος» έχουν προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα και ήδη η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.


video platform video management video solutions video player
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης