ΣΥΡΙΖΑ: Τρίτη τάση στο συνέδριο - Ποιοι μαζεύουν υπογραφές για ματαίωση των εκλογών

ΣΥΡΙΖΑ: Τρίτη τάση στο συνέδριο - Ποιοι μαζεύουν υπογραφές για ματαίωση των εκλογών

«Ενδιάμεσα» στελέχη, αλλά και συνεργάτες του προέδρου του κόμματος, πρωτοστατούν - «Όχι» από Κασσελάκη: Θέλω καθαρή λύση

ekloges_ypografes_xr
Κίνηση συλλογής υπογραφών, με σκοπό τη ματαίωση των εκλογών για την εκλογή νέου προέδρου, βρίσκεται σε εξέλιξη από το χθες το βράδυ, ανατρέποντας άρδην την μέχρι τώρα συζήτηση στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

psifisma_


Το αίτημα κατέθεσε επισήμως από το βήμα του Συνεδρίου ο βουλευτής Επικρατείας, Όθων Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι «σαν βουλευτής Επικρατείας καταθέτω πρόταση προς το συνέδριο και ανοιχτή συνυπογραφή απ' όσους θέλουν να σταματήσουν οι διαδικασίες της εκλογής του προέδρου».

Κλείσιμο
«Σε όποιον αρέσει, ακόμα και αν δεν αρέσει στον σύντροφο Κασσελάκη, ζητώ από το συνέδριο να σταματήσει η διαδικασία, να εκλέξει κεντρική επιτροπή, να εκλέξει όργανα και μετά τις ευρωεκλογές να πάμε σε τακτικό συνέδριο φυσιογνωμίας του κόμματος» σημείωσε.

Νωρίτερα, υπέρ της ακύρωσης των εκλογών είχε ταχθεί, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο Σωκράτης Φάμελλος, σημειώνοντας πως «δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία». Ανάλογη άποψη εξέφρασε, μιλώντας στο συνέδριο, ο Στέλιος Παππάς. 

ipografes_sinedrio__2_
ipografes_sinedrio__3_


Παράλληλα, στην άτυπη, αυτή, τάση ακύρωσης των εσωκομματικών εκλογών έχουν συνταχθεί στελέχη που έχουν ταχθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, όπως η βουλευτής Β' Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη, η οποία ανέφερε ότι είναι νωπή η εντολή στον Στέφανο Κασσελάκη και ως εκ τούτου αχρείαστες οι εκλογές τώρα.

Υπέρ της ακύρωσης των εκλογών για την προεδρία εμφανίστηκαν από το βήμα του 4ου Συνεδρίου και η βουλευτής Κυριακή Μάλαμα, αλλά και η πρώην βουλευτής Χαρά Καφαντάρη, που ανήκει στους «Νεοπροεδρικούς», δηλαδή τα στελέχη που υποστηρίζουν τον σημερινό πρόεδρο.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κυμαίνονται και ενδιάμεσα στελέχη με αναφορά στον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά, ενώ υπέρ της ακύρωσης των εκλογών τοποθετήθηκε στην ομιλία του και ο πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας, σταθερός συνομιλητής του κ. Παππά.

Σημειωτέον ότι η συλλογή υπογραφών εξελίσσεται μέχρι αυτήν την ώρα, παρότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, υπήρξε κατηγορηματικά αντίθετος, λέγοντας, όταν προσκλήθηκε να υπογράψει, είπε: «Λυπάμαι, δεν μπορώ. Δεν μπορώ να γίνω Ιφιγένεια. Και θέλω καθαρή λύση».


Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκινούν από την 1η Μαρτίου οι παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας για το βρεφικό γάλα, λέει ο Μαρινάκης


Πρόβα πολέμου από τον Κασσελάκη: Οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί στην Αριστερά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης