Εκλογές 2023 - Τσίπρας: Ακούσαμε το μήνυμα των πολιτών, θέλουμε να πετύχουμε ανατροπή συσχετισμών

Εκλογές 2023 - Τσίπρας: Ακούσαμε το μήνυμα των πολιτών, θέλουμε να πετύχουμε ανατροπή συσχετισμών

«Αλλάζουμε εν κινήσει, κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να γίνουμε καλύτεροι» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Εκλογικής Επιτροπής

tsipras_eklogiki_epitropi__2_
«Η σημερινή συγκρότηση και συνεδρίαση της νέας Εκλογικής Επιτροπής είναι μια χειροπιαστή απόδειξη ότι ακούσαμε το μήνυμα των πολιτών και κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να γίνουμε καλύτεροι» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης της επιτροπής, στο Αιγάλεω.

«Αλλάζουμε εν κινήσει» είπε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να προσθέσει: «Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, για να πετύχουμε την ανατροπή των συσχετισμών».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-csytqdthpc7t)


Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κόμματος και την επισταμένη ανάδειξη των προγραμματικών θέσεων του κόμματος, προσθέτοντας την ανάγκη να αποτραπεί η «παντοδυναμία της Δεξιάς».

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, γνωρίζει ότι το έργο αυτό είναι πολύ δύσκολο, ωστόσο έκανε λόγο για ιστορικό χρέος του ΣΥΡΙΖΑ να αποτρέψει την παντοδυναμία της ΝΔ. Στην προσπάθεια αυτή, τόνισε, θα αξιοποιηθεί όλη η νέα Εκλογική Επιτροπή και ακόμα περισσότερα πρόσωπα.

Κλείσιμο
Νωρίτερα, περισσότερες από τρεις ώρες διήρκεσε η πρώτη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, σε μια προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σημάνει την επανεκκίνηση εν όψει του δεύτερου γύρου των εθνικών εκλογών, η οποία πραγματοποιήθηκε -καθόλου τυχαία- στο Αιγάλεω, σηματοδοτώντας την επανασύνδεση με τα λαϊκά στρώματα.

tsipras_eklogiki_epitropi__1_


Θεματική αντιπαράθεση

Συγκροτώντας μια «ομάδα κρούσης», η Κουμουνδούρου επιχειρεί να εξειδικεύσει, μέσα από πρόσωπα που έχουν επεξεργαστεί τομείς του κυβερνητικού της προγράμματος, τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανά πεδίο πολιτικής, δίνοντας έμφαση σε κοινωνικά ζητήματα, όπως το ιδιωτικό χρέος, η δημόσια υγεία και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Υπό αυτό το πρίσμα, συντονιστής της 21μελους Εκλογικής Επιτροπής ορίστηκε ο εργατολόγος, Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος εσωκομματικά τοποθετείται στην «προεδρική» τάση ΡΕΝΕ, ενώ στην Επιτροπή μετέχει, εκπροσωπώντας την ομογένεια και τη ναυτιλία ως επιχειρηματίας, και ο υποψήφιος βουλευτης Επικρατείας, Στέφανος Κασελάκης.

«Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι να μιλήσει στους πολίτες με έναν ενιαίο, τεκμηριωμένο και αξιόπιστο προγραμματικό λόγο, προκειμένου να αναδείξει ότι οι προτάσεις του μπορούν να επιφέρουν ουσιαστική βελτίωση στην καθημερινότητα των πολιτών και στην προοπτική της χώρας έναντι της πολιτικής της ΝΔ» σύμφωνα με κομματικές πηγές, ενώ στο νέο όργανο μετέχουν οι:

Ράνια Σβιγκου

Πόπη Τσαπανίδου

Αλέξης Χαρίτσης

Κατερίνα Νοτοπουλου

Ράνια Θρασκιά

Κώστας Ζαχαριάδης

Διάνα Βουτυράκου

Νικόλας Φαραντούρης

Διονύσης Τεμπονέρας

Ευάγγελος Αποστολάκης

Γρήγορης Θεοδωράκης

Χάρης Μαμουλάκης

Έφη Αχτσιόγλου

Αθηνά Λινού

Δημήτρης Λυριτσής

Τζένη Λειβαδαρου

Κινυούα Μάινα Νικόδημος

Μακρίνα- Βιόλα Κώστη

Γιώργος Χουλιαράκης

Γιώργος Καραμέρος

Από την Εκλογική Επιτροπή απουσιάζουν στελέχη της «παλιάς φρουράς», αλλά και μέλη της «Ομπρέλας», σε μια προσπάθεια της Κουμουνδούρου να προωθήσει τη νέα γενιά στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έτσι, οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Παναγιώτης Σκουρλέτης, Αννέτα Καββαδία, Θοδωρής Δρίτσας και άλλοι δεν συμμετέχουν στη νέα Εκλογική Επιτροπή, καθώς «χρεώνονται» την υπόθεση με τα τοπικά νομίσματα, που έπληξε την εικόνα του κόμματος, λίγες ημέρες πριν τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Επιπλέον, η εξειδίκευση των θέσεων αναμένεται να καταλήξει σε μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων, που θα διοργανώσει το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς η επικοινωνιακή του καμπάνια ανασχεδιάζεται, μετά το σαρωτικό σε βάρος του εκλογικό αποτέλεσμα.
tsipras_eklogiki_epitropi__3_
Αναλυτικά η δήλωση Τσίπρα:

«Η σημερινή συγκρότηση και συνεδρίαση της νέας Εκλογικής Επιτροπής είναι μια χειροπιαστή απόδειξη ότι ακούσαμε, ακούμε το μήνυμα των Ελλήνων πολιτών, λαμβάνουμε το μήνυμα και κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου να γίνουμε καλύτεροι. Να αλλάξουμε εν κινήσει.

Η απάντηση μας είναι μία. Βάζουμε τον πήχη ψηλά και κινητοποιούμε κάθε ανθρώπινο πόρο, προκειμένου να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο που είναι η ανατροπή των συσχετισμών της 21ης Μαΐου, εν όψει των επόμενων εκλογών. Μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης που έχουμε μπροστά μας.

Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Έχουμε πλήρη επίγνωση της μεγάλης αυτής δυσκολίας. Ταυτόχρονα, όμως, έχουμε και πλήρη επίγνωση ότι αυτό που ζητάει ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του είναι απαντήσεις στα προβλήματά του. Ζητάει δικαιοσύνη, ζητάει άμβλυνση των ανισοτήτων. Ζητάει απαντήσεις στα μεγάλα θέματα που τον αφορούν στην καθημερινότητά του, στο μέλλον του.

Η απόφασή μας, λοιπόν, είναι το επόμενο διάστημα να επιχειρήσουμε να επανασυστήσουμε τις προγραμματικές θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία. Και οι προγραμματικές μας θέσεις θα είναι το επόμενο διάστημα στο επίκεντρο της καμπάνιας μας και της προεκλογικής μας εκστρατείας. Θα μιλήσουμε για τα μεγάλα ζητήματα και για τις προτάσεις μας για την ακρίβεια, για την Δημόσια Υγεία, για την Παιδεία. Θα μιλήσουμε το επόμενο διάστημα με μεγαλύτερη σαφήνεια, με ποιον τρόπο θα μπορέσουν οι πολίτες να έχουν καλύτερο εισόδημα. Θα έχουμε την δυνατότητα να αναδείξουμε το μεγάλο δίλημμα και διακύβευμα της επόμενης τετραετίας που είναι πώς και με ποιους όρους και ποιος θα διαχειριστεί τα 70 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης.

Και βεβαίως, όλη η Εκλογική Επιτροπή θα συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια. Θα αξιοποιηθούν όλοι και ακόμη περισσότεροι σε αυτό τον στόχο.

Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω όλες και όλους όσους δεχτήκαν να συμμετάσχουν σε αυτή τη νέα Εκλογική Επιτροπή. Στελέχη, άλλοι με μεγάλη εμπειρία ακόμη και από τις μάχες την περίοδο των μνημονίων, άλλα πολιτικά στελέχη που εκφράζουν ό,τι πιο δημιουργικό και ανήσυχο υπάρχει σήμερα στην ελληνική κοινωνία και άλλα στελέχη που συνδυάζουν την τεχνοκρατική επάρκεια με την πολιτική στράτευση και ήταν στη δεξαμενή σκέψης που είχαμε δημιουργήσει το προηγούμενο διάστημα. Τους ευχαριστώ όλους και όλες για τη συμμετοχή τους.

Θέλω ειδικότερα να ευχαριστήσω τον σύντροφο τον Διονύση Τεμπονέρα που αποδέχτηκε να είναι συντονιστής της Εκλογικής Επιτροπής. Ενα στέλεχος μιας νέας γενιάς με παρουσία στον επαγγελματικό του χώρο, μάχιμος δικηγόρος για τα εργατικά δικαιώματα, που μπορεί να συνδυάσει αυτό το νήμα το ιστορικό, των αγώνων της Αριστεράς με τους σύγχρονους αγώνες για δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία.

Τέλος, θέλω για άλλη μια φορά να απευθυνθώ στα χιλιάδες στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Πάμε να δώσουμε μια μάχη με στόχο να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς. Γνωρίζουμε τη δυσκολία, αλλά αυτός είναι ο στόχος μας. Και θέλω να κλείσω την σημερινή μου παρέμβαση λέγοντας ότι το επόμενο διάστημα θα είναι για εμάς ένα διάστημα που θα κινητοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε για να απευθυνθούμε σε κάθε Έλληνα και σε κάθε Ελληνίδα ξεχωριστά. Μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Μπορούμε να ανατρέψουμε αυτούς τους δυσμενείς συσχετισμούς. Σε κάθε περίπτωση, όμως, έχουμε χρέος, οφειλή ιστορική, να αποτρέψουμε την προοπτική, το ενδεχόμενο μιας παντοδυναμίας μιας Δεξιάς ανεξέλεγκτης, που θα έρθει το επόμενο διάστημα να επιβάλει σαρωτικές αλλαγές που αφορούν τη ζωή της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Πάμε λοιπόν να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς. Σε κάθε περίπτωση, όμως, να αποτρέψουμε μια εφιαλτική προοπτική μιας παντοδύναμης και ανεξέλεγκτης Δεξιάς».

Υπενθυμίζεται ότι στη νέα εκλογική Επιτροπή συμμετέχουν οι Ράνια Σβιγκου, Πόπη Τσαπανίδου, Αλέξης Χαρίτσης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Κώστας Ζαχαριάδης, Διάνα Βουτυράκου, Νικόλας Φαραντούρης, Διονύσης Τεμπονέρας, Ευάγγελος Αποστολάκης, Γρήγορης Θεοδωράκης, Χάρης Μαμουλάκης, Έφη Αχτσιόγλου, Αθηνά Λινού, Δημήτρης Λυρίτσης, Τζένη Λειβαδαρου, Κινυούα Μάινα Νικόδημος, Μακρίνα- Βιόλα Κώστη, Γιώργος Χουλιαράκης, Γιώργος Καραμέρος και Στέφανος Κασελάκης.
tsipras_eklogiki_epitropi__4_


Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Πώς θα βγει σταθερή κυβέρνηση - Τα σενάρια και οι κίνδυνοι της κάλπης, η ΝΔ χρειάζεται τουλάχιστον 39%

Κάρπαθος: Σάλος με το βίντεο από ταβέρνα που βάζουν ζωντανά ψάρια στο τηγάνι

Θεσσαλονίκη: Βελτιώθηκε η υγεία της ερπετολόγου που την δάγκωσε οχιά σε σχολείο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης