Στο Μαρούσι η πρώτη εξόρμηση Μητσοτάκη μετά τα Τέμπη

Στο Μαρούσι η πρώτη εξόρμηση Μητσοτάκη μετά τα Τέμπη

«Γκάζι» στις πρωτοβουλίες για τα τρένα

yriaskos
Με την κυβέρνηση να κλείνει εκκρεμότητες και να ανακοινώνει χθες ένα συνολικό πλαίσιο επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου το επόμενο διάστημα, τόσο για τις επιβατικές όσο και για τις εμπορικές αμαξοστοιχίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει το επόμενο διάστημα στο τερέν των περιοδειών. Μπορεί, άλλωστε, ο εκλογικός σχεδιασμός για την 9η Απριλίου να πάγωσε, ο κ. Μητσοτάκης, όμως, προσανατολίζεται σε εκλογές στις 21 Μαϊου και υπό αυτό το πρίσμα η κυβερνητική καθημερινότητα κρίνεται σημαντικό να επανέλθει σε ρυθμούς "κανονικότητας".

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, η πρώτη περιοδεία του κ. Μητσοτάκη τις επόμενες μέρες κλείδωσε για το Σάββατο. Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός θα δώσει ραντεβού στις 11:00 με τους πολίτες ενός από τους μεγαλύτερους δήμους της Βόρειας Αττικής στην πλατεία Κασταλίας. Ο πρωθυπουργός αναμένεται ακόμα να κάνει μια βόλτα στα μαγαζιά της περιοχής και να συνομιλήσει με πολίτες, πιάνοντας και τον "σφυγμό" της κοινωνίας, μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Οι τόνοι, πάντως, θα είναι πιο χαμηλοί συγκριτικά με τις προηγούμενες περιοδείες του πρωθυπουργού, αν και η πλειοψηφία των γαλάζιων στελεχών της περιοχής θα είναι εκεί. Ο Βόρειος Τομέας της Β' Αθηνών είναι, άλλωστε, ένα από τα γαλάζια προπύργια, με το κόμμα να έχει άνετη πλειοψηφία, ενώ πολλοί υπουργοί εκλέγονται εκεί.

Από την επόμενη εβδομάδα, ο κ. Μητσοτάκης θα ξεκινήσει να βγαίνει και εκτός των τειχών της Αττικής, αν και οι οριστικές αποφάσεις για το πρόγραμμά του θα ληφθούν κατά πάσα πιθανότητα στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Μια εκκρεμότητα είναι η επίσκεψη στη Λαμία που είχε αναβληθεί, ενώ ο κ. Μητσοτάκης θα προγραμματίσει να βρεθεί και στην Ήπειρο, με επίκεντρο τα Ιωάννινα. Παράλλα, τις επόμενες μέρες θα αποκρυσταλλωθεί και ένα νησί, το οποίο θα επισκεφτεί το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός. Το χρονοδιάγραμμα, πάντως, είναι συγκεκριμένο: η Βουλή θα κλείσει για Πάσχα στις 7 Απριλίου και λογικά θα ανοίξει ξανά για λίγες μέρες την εβδομάδα του Πάσχα. Εκτιμάται ότι, αν είναι να γίνουν εκλογές στις 21 Μαϊου, τότε η Βουλή θα κλείσει περί τις 21 Απριλίου.

Σε κάθε περίπτωση, η χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου με τους προσωρινούς διοικητές του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου, αλλά και το συνολικό χρονοδιάγραμμα δράσεων που ανακοίνωσε το απόγευμα ο Γιώργος Γεραπετρίτης, δείχνουν τη διάθεση της κυβέρνησης να κάνει βήματα μπροστά μετά την τραγωδία και να δώσει το μήνυμα ότι η κατάσταση αντιμετωπίζεται δυναμικά. Βεβαίως, η συνέχεια της υπόθεσης θα είναι θεσμική, με "στάση" στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τη Δευτέρα, όπου θα εμφανιστούν οι πρώην υπουργοί Κώστας Καραμανλής,. Χρήστος Σπίρτζης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο νυν Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο κ. Καραμανλής, πάντως, είναι σε συντονισμό κινήσεων με το Μέγαρο Μαξίμου και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, με το περιβάλλον του να διαμηνύει ότι ο ίδιος θα δώσει όλες τις απαντήσεις για ό,τι ερωτηθεί, επί τη βάσει πραγματικών στοιχείων.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνένοχοι του σταθμάρχη Λάρισας οι δύο συνάδελφοί του και ο επιθεωρητής;

Survivor All Star: Η «Μπλε» πεντάδα του τάκου και οι «7» της κάλπης - Δείτε βίντεο

Τριήμερη κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και ενισχυμένους ανέμους - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης