Το διαζύγιο Μπογδάνου - Λατινοπούλου και ο ρόλος Εμφιετζόγλου ως το «τρίτο πρόσωπο»

Το διαζύγιο Μπογδάνου - Λατινοπούλου και ο ρόλος Εμφιετζόγλου ως το «τρίτο πρόσωπο»

Ο στόχος της σύμπραξης Μπογδάνου με Εμφιετζόγλου - «Πήγες για βιοποριστικούς λόγους εκεί που έβριζες» τον κατηγόρησε η Λατινοπούλου - Ποιοι άλλοι ακούγονται για το νεοπαγές σχήμα

latinopoulou-mpogdanos
Πριν από μερικές εβδομάδες, ο επιχειρηματίας και επί σειρά ετών ιδιοκτήτης της εταιρίας «Μηχανική» Πρόδρομος Εμφιετζόγλου και ο πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙΔΑ, ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος έκαναν μια συνάντηση, όπου «κλείδωσε» η πολιτική τους συνεργασία. Η συλλογιστική ήταν απλή: με δεδομένο το εκλογικό «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη και την κοινή τους εκτίμηση ότι η ΝΔ στοχεύει στο πολιτικό κέντρο, ήθελαν να δημιουργηθεί ένας φορέας της πατριωτικής Δεξιάς που να εκφράσει ανέστιους ψηφοφόρους.

Το πρόβλημα των δύο ανδρών ήταν κοινό: το κόμμα του κ. Εμφιετζόγλου, η Πατριωτική Ένωση, εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις πέριξ της μονάδας, διατηρώντας όμως δυνάμεις από τη Θεσσαλία και πάνω. Ο δε Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος είναι αναγνωρίσιμος και έχει ένα γκελ σε ένα αστικό κοινό, είχε δυνάμεις στην Αττική, με το κόμμα του να κινείται επίσης πέριξ της μονάδας, αλλά πάνω από τη Θεσσαλία άρχιζαν τα προβλήματα. Ήλπιζαν, συνεπώς, ότι οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα, ώστε να έχουν αρκετό χρόνο, προκειμένου να προετοιμαστούν για την εκλογική τους συνεργασία.

Η ανακοίνωση ήρθε σήμερα από τον κ. Μπογδάνο, ο οποίος θα αναλάβει αντιπρόεδρος του συνεργατικού σχήματος, ενώ θα είναι και από τους βασικούς τους εκπροσώπους προς τα ΜΜΕ, με δεδομένο ότι ο κ. Εμφιετζόγλου κάνει λιγότερες εμφανίσεις, ενώ έχει ως βασικό όχημα την παλιά εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα».

«Η συμπόρευση των δύο κομμάτων μας αποτελεί μόνο την αρχή ενός μεγάλου συνασπισμού υπό τη γενική ονομασία «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ». Ο συνασπισμός ήδη έχει τη στήριξη και την επιδοκιμασία και των κομμάτων Ελληνική Ανατροπή, Πατριωτικός Σύνδεσμος, ΕΛΚΙΣ, Ενωμένη Ελλάδα-Νέα Ευρώπη, Εθνικό Πατριωτικό Κόμμα Ελλάδος, την στήριξη της Επιτροπής Ελληνισμού, του Ελληνικού Τμήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ, του Ελληνο-Ρωσσο-Αρμενικού Συλλόγου Φιλίας, ενώ συνοδεύεται από γενικό, ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε κόμμα, φορέα και προσωπικότητα του πατριωτικού χώρου, ώστε να συμπηχθεί επιτέλους ο πατριωτικός συνασπισμός που έχουν ανάγκη η Ελλάδα και οι Έλληνες», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος «ΠΑΤΡΙΔΑ».

Ο κ. Μπογδάνος δεν είναι το μόνο πρόσωπο που ακούγεται για το νεοπαγές σχήμα. Στην «πιάτσα» γίνεται συζήτηση για τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ Πάνο Παναγιωτόπουλο, για τον επικοινωνιολόγο Νίκο Καραχάλιο, ο οποίος κάνει αρκετές συζητήσεις, αλλά και για άλλες προσωπικότητες του ευρύτερου δεξιού χώρου. Σε αυτούς συγκαταλέγεται ο Ηλίας Μαρκόπουλος του κόμματος Νέα Ελλάδα, ο Πάρις Κουρτζίδης που έχει αναλάβει το κόμμα του Γιώργου Τράγκα, ενώ θα βολιδοσκοπηθεί, κατά πληροφορίες, και ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας που είναι σε τροχιά αποχώρησης από το κυβερνών κόμμα.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης ενοποίησης του χώρου, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και ένα προσκλητήριο συμπόρευσης με το κόμμα του Θάνου Τζήμερου και του Φαήλου Κρανιδιώτη.

Και η Λατινοπούλου;

Κάπου εδώ πρέπει να μπει μια άνω τελεία και αυτό γιατί η Αφροδίτη Λατινοπούλου, ένα στέλεχος της ΝΔ που βρέθηκε από τις τελευταίες θέσεις της σταυροδοσίας το 2019 στον αφρό των social media και μετά διεγράφη από το κυβερνών κόμμα ήταν αντιπρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙΔΑ. Δεν είναι, όμως, πλέον, καθώς ήταν η μόνη που μειοψήφισε για την εκλογική συμπόρευση με τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, εξ ου και διεγράφη.

Η ίδια εμφανίστηκε στην επίσημη σελίδα του κ. Μπογδάνου στο facebook με ένα σχόλιο, στο οποίο έγραφε: «Ήταν ένα κακοστημένο σόου 20 φίλων σου, δεν υπάρχουν υπογραφές». Παράλληλα κατηγορεί τον Κ. Μπογδάνο πως πήγε εκεί που έβριζε για καθαρά βιοποριστικούς λόγους, καταλήγοντας πως «έχεις αλλάξει 32 θέσεις, το ότι το έκανες μια ακόμη φορά δεν εκπλήσσει κανέναν».
335150965_578979760950158_6637171015676485183_n
Κλείσιμο
«Το Πολιτικό Συμβούλιο της ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. συγκλήθηκε παρουσία ΟΛΩΝ των αξιωματούχων του κόμματος και αποφάσισε συνεργασία με την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. Όποιος δεν σέβεται δημοκρατικές αποφάσεις, υπηρετώντας την πολυδιάσπαση του πατριωτικού χώρου και τον σχεδιασμό του Μαξίμου, διαγράφεται», απάντησε ο κ. Μπογδάνος.

Από την άλλη, άνθρωποι που γνωρίζουν το παρασκήνιο, υποστηρίζουν ότι η κ. Λατινοπούλου και ο κ. Μπογδάνος είχαν έρθει σε ανοιχτή ρήξη το προηγούμενο διάστημα. Αιτία οι υπέρμετρες φιλοδοξίες της ίδιας, η οποία είναι μεγάλη θαυμάστρια της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι και εκτιμούσε ότι θα μπορούσε και εν Ελλάδι να λειτουργήσει ως μια προσωπικότητα εφάμιλλη της κ. Μελόνι. Άλλωστε, το κόμμα «Αδέρφια της Ιταλίας» ξεκίνησε από τις παρυφές του ιταλικού πολιτικού συστήματος. Βεβαίως, άνθρωποι της πολιτικής σκηνής με γνώση αυτών των απόψεων, είναι της άποψης ότι αυτές δεν αντέχουν σε ιδιαίτερη κριτική.

Κάπως έτσι, η κ. Λατινοπούλου μένει για δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες κομματικά ανέστια, καθώς είχε ακολουθήσει τον κ. Μπογδάνο στη φυγή από το σχήμα με τους κ. Τζήμερο και Κρανιδιώτη. Ήταν, μάλιστα, τότε η «θρυαλλίδα» της ρήξης Μπογδάνου με τους άλλους δύο, αν και τα αίτια ήταν βαθύτερα.

Ο στόχος

Το ερώτημα είναι τι φιλοδοξούν να κάνουν οι κ. Εμφιετζόγλου και Μπογδάνος. Σε ένα νέο πολιτικό σκηνικό μετά τα Τέμπη, οι ίδιοι φιλοδοξούν να λειτουργήσουν ως υποδοχείς μιας αντισυστημικής ψήφου εκ δεξιών. Με δεδομένο ότι δύσκολα το κόμμα Κασιδιάρη θα κατέβει, ίσως κάποιοι ψηφοφόροι του δελεαστούν από τον νέο σχηματισμό, μη θέλοντας να πάνε στην Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Το αν θα μπουν στη Βουλή, πάντως, είναι ακόμα ένας μακρινός στόχος. Το συνεργατικό σχήμα δεν έχει μετρηθεί, ενώ οι όροι του παιχνιδιού έχουν αλλάξει. Η ρητορική του κόμματος θα είναι σκληρή το επόμενο διάστημα, με στόχο να "κόψουν" από όπου μπορούν, ενώ εκτιμούν ότι τους εξυπηρετεί η μετάθεση των εκλογικών εξελίξεων για τον Μάιο. Είναι, άλλωστε, κοινό μυστικό ότι, αν οι εκλογές γίνονταν τον Απρίλιο, το κόμμα δεν θα είχε καμία τύχη.




Ειδήσεις σήμερα:


Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό μαχητικό συγκρούστηκε με αμερικανικό drone

Δημοσκόπηση MRB: Στις 3,2 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ - Οριακά κέρδη 0,2 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ

Στις 22/03 η επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων - Από 1η Απριλίου το «Αθήνα – Θεσσαλονίκη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης