Κυριάκος Μητσοτάκης: «Παράθυρο» για παρέμβαση υπέρ των συνεπών δανειοληπτών

Έθεσε το εκλογικό δίλημμα: Οι πολίτες θα συγκρίνουν τα 4 χρονια ΣΥΡΙΖΑ με Τσίπρα και τα 4 χρόνια ΝΔ με εμένα - «Συζητάμε μόνο το θέμα των θαλασσίων ζωνών με την Τουρκία»

mitsotakis_axaia_arthro
Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης της Αχαΐας παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για παρέμβαση υπέρ των συνεπών δανειοληπτών σε συνεργασία με τις τράπεζες. Παράλληλα διεμήνυσε στην Τουρκία ότι διάλογος μπορεί να γίνει μόνο για το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών και όχι με το παράλογο. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι υπερήφανη γιατί υλοποίησε τις εξαγγελίες της και χαρακτήρισε «στενάχωρη» την ιστορία με την Κιβωτό του Κόσμου ζητώντας να υπάρξει οριζόντια στήριξη για την εφαρμογή τοιυ σχεδίου για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η τοξικότητα στο πολιτικό κλίμα δεν αλλάζει τον σχεδιασμό για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών στο τέλος της τετραετίας και έθεσε εκ νέου το εκλογικό δίλημμα καλώντας τους πολίτες να συγκρίνουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Τσίπρα και την κυβέρνηση ΝΔ με τον ίδιο στη θέση του πρωθυπουργού.

Δείτε τη συνέντευξη τύπου
Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα

Η πρώτη ερώτηση αφορούσε το αναπτυξιακό σχέδιο για την Πάτρα με τον πρωθυπουργό να απαντά ότι «μόλις προέρχομαι από σύσκεψη όπου παρουσιάσαμε το όραμά μας για την δυτική Ελλάδα. Είναι ένα συνεκτικό σχέδιο με περισσότερα από 80 έργα κάποια που είναι δρομολογημένα από το παρελθόν και άλλα έχουν κοινωνική διάσταση και συγκροτούν συνολικά το αφήγημά μας για μια Πάτρα που αξίζει να είναι η δυτική πύλη της Ελλάδας στην Ευρώπη».

«Με ρωτήσατε αν οι πολίτες πιστεύουν ότι αυτά που εξαγγείλαμε θα γίνουν; Θα τους καλούσα να πάνε στο ανοιχτό εργοτάξιο της Πατρών-Πύργου για να συγκρίνουν το παρελθόν με το σήμερα σε ένα έργο στο οποίο εργολαβίες δόθηκαν για να εξυπηρετηθούν άλλα συμφέροντα».

Κλείσιμο
«Η κυβέρνηση είναι υπερήφανη για την υλοποίηση των εξαγγελιών της και όπου εντοπίζουμε λάθη τα διορθώνουμε» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια πολύ δυναμικής ανάπτυξης για την πόλη της Πάτρας, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Στο Καραμανδάνειο θα γίνει ό,τι και με τα νοσοκομεία Παίδων στην Αθήνα

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε το Καραμανδάνειο νοσοκομείο με τον κ. Μητσοτάκη να τονίζει ότι απόφαση είναι να υπάρξει παρέμβαση στο υφιστάμενο νοσοκομείο δραστικά. «Αν θέλετε να προβάλετε στο μέλλον αυτό που θα συμβεί αρκεί να δείτε τις παρεμβάσεις στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας και αναφέρομαι και στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους και τα χειρουργεία. Δεσμεύομαι ότι αυτό θα γίνει και στο Καραμανδάνειο ενδεχομένως και με ιδιωτική χορηγεία από τον χορηγό που έκανε το ίδιο στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Πάτρας».

mitsotakis_axaia__2_


Όσοι διακινούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας για τις υποκλοπές να είναι προσεκτικοί

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε στη συνέχεια για το θέμα των παρακολουθήσεων και απάντησε ότι «το θέμα της ασφάλειας των επικοινωνιών είναι πολύ σημαντικό. Με πολύ μεγάλο θάρρος ανέλαβα τις ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση, προχωρήσαμε σε αλλαγές προσώπων και καταθέσαμε νομοθετική πρόταση που αναγνωρίζει διαχρονικές αστοχίες για να τις θεραπεύσει. Στη διαδικασία αυτή είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε αλλαγή θα το βελτιώσει».

«Είμαστε η πρώτη χώρα που απαγορεύει την πώληση, την χρήση τέτοιων κακόβουλων λογισμικών και η χρήση τους γίνεται ξανά κακούργημα. Παρεμβαίνουμε με όλη την δραστικότητα που μας επιτρέπεται. Το ζήτημα αυτό αν είμαι ασφαλής όταν επικοινωνώ εγώ μας απασχολεί συχνά σε επαφές με ομολόγους μας και αυτό αφορά όλους τους ηγέτες του κόσμου, λαμβάνουμε μέτρα και αναγνωρίζουμε ότι μπορεί η τεχνολογία να μας ξεπερνάει» συμπλήρωσε και κατέληξε για το θέμα αυτό:

«Άκουσα υπονοούμενα ότι το predator επηρέασε τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ το 2016, ότι βρήκε την οικογένεια του κ. Πιερρακάκη, ότι φωτογράφισε τον κ. Τσίπρα στο κότερο. Αυτά είναι σαχλαμάρες και σενάρια επιστημονικής φαντασίας και όσοι τα διακινούν να είναι πιο προσεκτικοί. Όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στη δικαιοσύνη. Μόνο αυτή μπορεί να κρίνει τι είναι ακριβές και τι όχι αλλά εγώ δεν μπορώ και δεν πρέπει να γνωρίζω την έρευνα αλλά αν κάποιοι πιστεύουν ότι έχουν να εισφέρουν να πάνε στη δικαιοσύνη».

Έχω ζητήσει από το ΥΠΟΙΚ να εξαντλήσει τα περιθώρια στήριξης των συνεπών δανειοληπτών

H επόμενη ερώτηση αφορούσε τους πλειστηριασμούς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει κάποιος το σπίτι του και ότι κάθε τέτοια περίπτωση πρέπει να αντιμετωπίζεται με ευαισθησία. «Η κυβέρνηση στο θέμα αυτό προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες σε πολίτες να σώσουν τα σπίτια τους. Οι πλειστηριασμοί παραμένουν μια μικρή εξαίρεση. Οι πολίτες ρυθμίζουν και πληρώνουν και οι περισσότεροι είναι συνεπεί».

Για τον κ. Τσίπρα θα πω μόνο πόση υποκρισία χωράει σε μια φωτογραφία; Είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί και δεν τον είδα να τρέχει σε ανθρώπους που έχαναν τα σπίτια τους».

«Η χώρα έχει αφήσει πίσω της τα μνημόνια αλλά κάποιοι όπως ο κ. Τσίπρας δεν έχουν αφήσει πίσω της πολτικές μνημονίων. Τέτοια φτηνά τεχνάσματα αξιοποίησης του θυμού που μπορεί να υπάρχει δεν περνάνε πια γιατί ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε και οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά το έργο του» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Επειδή υπάρχει αύξηση του κόστους δανεισμού έχω ζητήσει από το ΥΠΟΙΚ να εξαντλήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε για τους συνεπείς δανειολήπτες σε συνεννόηση με τις τράπεζες» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

mitsotakis_axaia__3_


Θέλουμε ειλικρινή διάλογο με την Τουρκία μόνο για τις θαλάσσιες ζώνες

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και απάντησε ότι «αρχικά να πω ότι οι πολίτες αισθάνονται ασφαλείς ως προς τα γεωπολιτικά γιατί η κυβέρνηση ενίσχυσε τις ΕΔ και τις συμμαχίες της. Η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή».

«Ζούμε ωστόσο σε μια περίοδο που έχει ξεσπάσει πόλεμος με έναν γείτονα συχνά εριστικό και επιθετικό. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα τη στρατηγική για την Τουρκία: Θέλουμε ειλικρινή διάλογο για το ένα ζήτημα που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και δεν είμαστε διατεθειμένοι να συζήτήσουμε με το παράλογο για παράδειγμα όσον αφορά την κυριαρχία των νησιών. Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα. Η Ελλάδα δεν είναι μια αναθεωρητική δύναμη αλλά μια δυναμη σταθερότητας και ειρήνης στην ανατολική Μεσόγειο. Το αν θα αλλάξει ο Ερντογάν δεν θα το κρίνω εγώ. Πολλά που ακούγονταιν από την ηγεσία της Τουρκίας οφείλονται στην προεκλογική περίοδο αλλά από πίσω υπάρχει ένας δομικός αναθεωρητισμός» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ειδικά, δε, για το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια συνάντηση με τον Ερντογάν απάντησε ότι «δεν ξέρω το πότε και με ποιες συνθήκες θα γίνουν συζητήσει με την Τουρκία αλλά αυτό θα γίνει χωρίς καμία έκπτωση στις εθνικές μας θέσεις».

Δεν ιεραρχούμε τις επιλογές με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για το πού θα είναι υποψηφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές χαρακτηρίζοντας τιμή του το να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα στις προηγούμενες εκλογές και μιλώντας με καλά λόγια για τους 4 βουλευτές που έχουν εκλεγεί εκεί από το κυβερνών κόμμα. «Προσβλέπω σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην Αχαΐα σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές αλλά σε καμία περίπτωση δεν ιεραρχούμε τις επιλογές μας με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα. Στρέφουμε την προσοχή μας σε όλη την Ελλάδα».

Για τις δημοτικές εκλογές το μόνο που είπε είναι ότι «η ΝΔ παίρνει αποστάσεις στον Α΄ βαθμό από τη λογική των χρησμάτων» ανακοινώνοντας τη στήριξη στον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Στενάχωρη η ιστορία της Κιβωτού του Κόσμου

«Στενάχωρη ιστορία αυτή με την Κιβωτό του Κόσμου και δεν είναι δουλειά μας να προκαταλάβουμε το αποτέλεσμα της έρευνας των αρχών. Είχαμε όμως αρκετές ενδείξεις για να αλλάξουμε το ΔΣ. Είναι άτομα με πολύ υψηλό κύρος και γνώση της παιδικής προστασίας ώστε να εξορθολογηθεί η λειτουργία της δομής αυτής» απάντησε σε άλλη ερώτηση ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε «πολιτική της κυβέρνησης και της προηγούμενης ήταν να προχωρήσουμε σε παρέμβαση ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα παιδιά σε δομές αλλά σε οικογένειες και βρήκαμε αντιστάσεις. Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησής μας, μας επιτρέπει αυτές τις κινήσεις. Δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε την κοινωνία των πολιτών αλλά θέλουμε όποιος παρέχει ένα τέτοιο κρίσιμο έργο που αφορά παιδια να πληροί πολύ υψηλές προδιαγραφές».

«Αυτή η κυβέρνηση κατέθεσε ένα συνολικό σχέδιο για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών πριν σκάσουν τα περιστατικά στον Κολωνό και το ζήτημα της Κιβωτού. Μακάρι αυτό το σχέδιο να τύχει οριζόντιας στήριξης ως προς την εφαρμογή του. Θεωρώ αδιανότο να είμαστε σε μια κομματική αντιπαράθεση για ζητήματα που επηρεάζουν την κοινωνία. Δυστυχώς αυτό έγινε από τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Μακάρι να εισακουστεί η ευχή μου γιατί δεν είναι δυνατόν στον δημόσιο διάλογο να διακινούνται τέτοια χυδαία υπονοούμενα» κατέληξε στην απάντηση για το θέμα της Κιβωτού του Κόσμου.

mitsotakis_axaia__1_


Δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για την ανασυγκρότηση της Ηλείας με αφορμή ότι το 2023 θα παρουσιαστεί το σχέδιο της ΔιαΝΕΟσις για το ζήτημα αυτό και απάντησε ότι «κάναμε ένα πείραμα σε μεγάλη έκταση στη βόρεια Εύβοια για το πώς μπορούμε να ανασυγκροτήσουμε μια περιοχή που υπέστη μια καταστροφική φωτιά μεγάλης έκτασης όχι σαν της Ηλείας».

«Είχαμε μια καλή αντιπυρική περιόδο αν και είχαμε αρκετές φωτιές στη δυτική Ελλάδα και ειδικά στην Ηλεία. Είμαι ικανοποιημένος ότι απέδωσαν οι προληπτικές δράσεις και αυτό θα συμβεί και φέτος τον χειμώνα. Είναι κοινός τόπος ότι η απόκριση στις πυρκαγίες το καλοκαίρι του 2022 ήταν καλύτερη και ως προς τα εναέρια μέσα και την ανταπόκριση των επίγειων δυνάμεων. Πιστεύω ότι έχει μπει το νερό στο αυλάκι, όχι ότι δεν θα έχουμε φωτιές και χρονιές που θα είναι χειρότερα ή καλύτερα τα πράγματα, αλλα νομίζω ότι έχουμε βελτίωσει τις επιχειρησιακές μας δυνατότητες»

Για το ζήτημα της υγείας ο πρωθυπουργός είπε ότι «το ΕΣΥ χρειάζεται πιο δομικές παρεμβάσεις: Πώς θα κρατησουμε του γιατρούς, πώς θα έχουμε όσμωση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πώς θα αναδιατάξουμε τις δυνάμεις χωρίς να κλείσει κανένα νοσοκομειο αλλά να κάνουμε καλύτερη κατανομή ώστε να βοηθάμε καλύτερα τους πολίτες. Το νεο ΕΣΥ είναι μια πρόκληση για την δεύτερη τετραετία».

Σημείωσε, δε, ότι «εντοπίσαμε 3.000 πρώιμους καρκίνους με το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά για την αποστολή SMS σε γυναίκες για να προχωρήσουν σε δωρεάν μαστογραφίες».

Έχουμε πολλούς τρόπους στήριξης των δανειοληπτών

«Έχουμε πολλούς τρόπους να βοηθήσουμε δανειολήπτες σε δυσκολία ώστε να εξυπηρετούν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους να αποπληρώνουν τα δάνεια. Όταν πωλείται ένα δάνειο σε fund και αυτοί κάνουν ρυθμίσεις για να πάρουν χρήματα. Σκοπός είναι να μην φτάνουμε στον πλειστηριασμό. Αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο εισαγόμενο κύμα ακρίβειας αλλά έχουμε κάνει μια σειρά παρεμβάσεων. Η διαφάνεια με το καλάθι του νοικοκυριού έδειξε ότι οδηγεί σε μειώσεις τιμών» είπε ξανά ο κ. Μητσοτάκης σε νέα ερώτηση για τα «κόκκινα» δάνεια.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο ότι «έχουμε τη στήριξη με τα 250 ευρώ το επόμενο διάστημα, όλους τους συμπολίτες αφορά η στήριξη για το ρεύμα, έρχονται αυξήσεις για τις συντάξεις, έχουμε μειώσεις φόρων».

«Έχουμε πραγματικό έλλειμμα εργατικού δυναμικού και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Ένας τρόπος είναι με οργανωμένες συμφωνίες για άδειες σε εργάτες γης για να μας βοηθούν. Χθες υπεγράφη η πρώτη τέτοια συμφωνία με την Αίγυπτο που μπορεί να αποτελέσει πιλότο. Να ξέρουμε, όμως, ότι εκ των πραγμάτων αυτό έχει να κάνει με τα μεροκάματα. Αν κάποιο δίνουν υψηλότερα τότε μπορεί οι εργάτες να επιλέξουν άλλες χώρες. Θα φροντίσουμε αυτό το πλαίσιο της συμφωνίας με την Αίγυπτο να το επεκτείνουμε αν αποδειχθεί επιτυχημένο»

Το εκλογικό δίλημμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο συνεργασιών μετά τις δεύτερες εκλογές και απάντησε «έχω πει ότι η χώρα είναι δέσμια ενός εκλογικού νόμου που έχει πάρα πολλά μειονεκτήματα την αναλογική που ναρκοθετεί την εκλογική σταθερότητα γι' αυτό και αλλάξαμε τον εκλογικό νόμο και είπαμε ότι η αποτύπωση πρέπει να γίνει με δεν σκέφτομαι την δεύτερη εκλογή όποτε γίνουν, στο τέλος της τετραετίας, μην με ρωτήσετε την ημερομηνία γιατί δεν έχω αποφασίσει. Το τι θα γίνει στις δεύτερες εκλογές είναι νωρίς να το συζητήσουμε αν και ο στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία και πιστεύω ότι είναι εφικτός χωρίς αυτό να σημαίνει αλαζονία γιατί έχουμε δείξει ότι κυβερνάμε με τους καλύτερους με στελέχη που δεν ανήκουν στη ΝΔ.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η τοξικότητα στο πολιτικό κλίμα δεν έχουν αλλάξει τον σχεδιασμό του όσον αφορά το πότε θα γίνουν εκλογές. «Εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση για εκλογές στο τέλος της τετραετίας αλλά δεν έχω αυταπάτες καθώς η αντιπολίτευση δεν έχει παρουσιάσει καμία ουσιαστική πρόταση. Όταν δεν μπορείς να μιλήσεις πολιτικά για τα προβλήματα καταφεύγεις στην τοξικότητα, τα δήθεν σκάνδαλα».

«Από τη μια υπάρχει μια κυβέρνηση που λύνει προβλήματα κάνει προσαρμογές και από την άλλη μια αντιπολίτευση που το μόνο που λέει είνα ότι έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης

Θέτοντας το εκλογικό δίλημμα είπε ότι «οι πολίτες ψηφίζουν κυβέρνηση και πρωθυπουργό και θα συγκρίνουν τα 4 χρονια ΣΥΡΙΖΑ με Τσίπιρα και τα 4 χρόνια ΝΔ με εμένα. Θα κρίνουν ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει την Τουρκία καλύτερα, ποιος μπορεί να φέρει επενδύσεις, να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, να προχωρήσει στην ψηφιοποίηση του κράτους, θα προσέλθει στην κάλπη και θα υποκλιθούμε με ευλάβεια στο εκλογικό αποτέλεσμα».

Δεν υποστέλλουμε το όραμα της πράσινης μετάβασης

«Υπάρχει τεράστιο γεωπολιτικό ενδιαφέρον για τα οικοπέδα στα οποία γίνονται έρευνες για φυσικό αέριο. Έχουμε πολύ θετικές ενδείξεις μέχρι να κάνουμε τα σεισμικά και να τρυπήσουμε. Έχουμε μια υποχρέωση ως χώρα για να δούμε αν έχουμε αποθέματα υδρογοανθράκων που είναι αξιοποιήσιμα. Ανεξαρτήτως όμως του τι θα κάνουμε με το φυσικό αέριο δεν υποστέλλουμε το όραμα της πράσινης μετάβασης» απάντησε σε σχετική ερώτηση ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Αυτή η πολιτική θα προχωρά παράλληλα με τις έρευνες. Μακάρι να είμαστε τυχεροί και να κρύβεται κάποιος πλούτος για τη χώρα. Θα είναι σημαντικό για τη χώρα».

Η προσωπική διαφορά δεν μπορεί να καταργηθεί

Η προσωπική διαφορά ήταν εργαλείο για να κρατηθούν οι συντάξεις και αν δεν υπήρχε θα είχαμε μειώσεις. Δεν μπορεί να καταργηθεί αλλά θα βαίνει μειούμενη. Αφορά όμως κατά κανόνα τις υψηλές συντάξεις. Αυτοί οι συμπολίτες μας θα είναι ωφελημένοι από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Όσον αφορά τον αγωγό East Med ο πρωθυπουργός είπε μετά από σχετική έρωτηση ότι στηρίζουμε το πρότζεκτ αλλά η αγορά θα κρίνει αν η μεταφορά φυσικού αερίου πρέπει να γίνει με αγωγό. «Επενδύουμε για την ώρα στο LNG και να γίνουμε κέντρο υποδοχής γι' αυτό για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Έχω αμφιβολίες για το θέμα του Κατάκολου γίατι δεν έχει υπάρξει έρευνα για πετρέλαιο που δεν επηρεάζει το φυσικό περιβάλλον. Γι' αυτό επενδύουμε στο θέμα του φυσικού αερίου».

Καλάβρυτα και Αστακός

«Έχουμε ένα ισχυρό σχέδιο ανάπτυξης των ορεινών δήμων κυρίως στον τομέα της εργασίας αλλά και ζητήματα που αφορούν την παιδεία και την υγεία επικαλούμενος το παράδειγμα της Αργιθέας όπου τρεις δήμοι συνέπραξαν για να υπάρξει ένα κοινό σχέδιο» είπε ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για ορεινές περιοχές όπως τα Καλάβρυτα.

Σε ειδική ερώτηση για το λιμάνι του Αστακού έκανε λόγο για μια εντυπωσιακή υποδομή στη μέση του πουθενά. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ανάπτυξη χωρίς κάποιο ιδιώτη που θα θέλει να μεταφέρει ή να εξάγει προϊόντα. Πιστεύω ότι η συζήτηση για τις παραγωγές στην Ευρώπη θα μας φέρει κάποιον ιδιώτη. Όποιος μας λέει για υποδομές με λιμάνι η πρώτη επιλογή μας είναι ο Αστακός. Μέχρι τώρα δεν έχουμε βρεί επενδυτή αλλά θα τον βρούμε».

Το μήνυμα στη μεσαία τάξη

Ερωτηθείς, τέλος, για το τι θα είχε να πει στη μεσαία τάξη απάντησε ότι «υλοποιήσαμε αυτά που είπαμε. Είπαμε ότι θα κ΄ψουμε τον ΕΝΦΙΑ και τον κόψαμε. Είπαμε και μειώσαμε τις εισφορές, είπαμε και μειώσαμε φόρους. Δεν είχαμε πει ότι θα μειώσουμε τους φόρους στη γονική παροχή αλλά θα το κάνουμε. Η μεσαία τάξη ξέρει ποιος έσκυψε πάνω στα προβλήματα του νοικοκυριού στηρίζοντας το εισόδημα».


Ειδήσεις σήμερα:

Όταν δεν έπαιρνε τα χάπια της έχανε τον έλεγχο, λέει η serial killer - οικιακή βοηθός - Πώς σκότωσε τέσσερις γυναίκες

Το βρετανικό σκάνδαλο που θυμίζει «Κιβωτό» με βία και σεξουαλική κακοποίηση

Συγκλονιστικά βίντεο από τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ στην Τουρκία - 50 οι τραυματίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης