Βουλή: Ορίστηκαν τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Παπαγγελόπουλο

Βουλή: Ορίστηκαν τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Παπαγγελόπουλο

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και για για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος κατ΄εξακολούθηση

dimitris_papaggelopoulos_main_again
Τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου όρισε η Βουλή μετά από σχετική κλήρωση.

Ειδικότερα, από τον Άρειο Πάγο κληρώθηκαν οι δικαστές: Μυρσίνη Παπαχίου, Μαρία Μουλιανιτάκη, Ανθή Γκάμαρη, Μαριάνθη Παγουτέλη, Ζαμπέτα Στράτα, Ελένη Φραγκάκη και Βασιλική Ηλιοπούλου. Αναπληρωματικά μέλη: Αικατερίνη Κρυσταλίδου, Μαρία Κουββίδου και Γεώργιος Κόκκορης

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι: Βασίλειος Αραβαντινός, Νικόλαος Καρβέλης, Σοφία Βιτάλη, Βαρβάρα Ραφτοπούλου, Ολγα Ζύγουρα, Ρωξάνη Γιαννουλάτου.

Αναπληρωματικά μέλη: Παναγιώτης Τσούκας, Χρήστος Λιάκουρας, Άννα Καλογεροπούλου

Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα καθήκοντα εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου κληρώθηκε η κα. Όλγα Σμυρλή με αναπληρωματικό μέλος την κα. Αριστέα Θεοδόση.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, που αφορά την μη αποστολή στη Βουλή των καταγγελιών του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ για τον τότε υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, που είχε διατελέσει υπουργός Υγείας και είχε καταγγελθεί για την υπόθεση της Novartis. Για την ίδια παράλειψη της μη αποστολής του φακέλου Κουρουμπλή παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο και η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, για κατάχρηση εξουσίας.

Κλείσιμο
Επίσης, ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος κατ΄εξακολούθηση για τις πιέσεις και παρεμβάσεις που άσκησε στους εισαγγελείς Ελένη Ράικου, Παναγιώτη Αθανασίου και Γεωργία Τσατάνη.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγγίζουν την απόλυτη ισοτιμία ευρώ και δολάριο για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια

Καταδικάστηκε παιδοχειρούργος στη Θεσσαλονίκη για τον ακρωτηριασμό δύο δαχτύλων σε βρέφος

Ο Μο Φάρα αποκαλύπτει και συγκλονίζει: Έπεσα θύμα trafficking, έτσι έφτασα στη Βρετανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης