Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε παιδοχειρουργός για τον ακρωτηριασμό δύο δαχτύλων σε βρέφος
Το 15 μηνών αγοράκι είχε υποβληθεί το 2017 σε επέμβαση διαχωρισμού δακτύλων, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα εκ γενετής - Μετά το χειρουργείο όμως παρουσιάστηκαν επιπλοκές
Παιδοχειρουργός καταδικάστηκε σε 6μηνη φυλάκιση, με τριετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, για τον ακρωτηριασμό δύο δαχτύλων σε βρέφος, ύστερα από επέμβαση, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, το 15 μηνών αγοράκι είχε υποβληθεί το 2017 σε επέμβαση διαχωρισμού δακτύλων, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα εκ γενετής. Μετά το χειρουργείο όμως παρουσιάστηκαν επιπλοκές, με συνέπεια να ακολουθήσει ο ακρωτηριασμός των δύο δακτύλων.
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, ύστερα από προσφυγή της οικογένειας του αγοριού, η οποία έκανε λόγο για «άδικο ακρωτηριασμό», τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή «καταδίκασε το παιδί να μην μπορεί να επιτελέσει πολλές λειτουργίες στην καθημερινή του ζωή».
Στην απολογία του, ο χειρουργός αρνήθηκε την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια και υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως οι επιπλοκές που σημειώθηκαν δεν μπορούσαν να αποφευχθούν.
Κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια, με αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ κατά της καταδικαστικής απόφασης άσκησε έφεση.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.