Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλησε να λογοκρίνει εκδήλωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλησε να λογοκρίνει εκδήλωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής θα μιλήσει σε εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού – Καταγγέλλει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι ζήτησαν από την κυβέρνηση της ΝΔ να τραβήξει το αυτί της Ένωσης - «Τόση …δημοκρατία και τόση …αριστερά»

zoe_konstantopoulou
Έλλειψη δημοκρατίας, υποτέλεια και ξεπούλημα της πατρίδας καταλογίζει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου θα είναι ομιλήτρια σε εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με θέμα την καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.


Μάλιστα, με ανάρτησή της, η πρώην πρόεδρος της Βουλής καταγγέλλει ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την κυβέρνηση «να.. “μαζέψει την Ένωση Αποστράτων”, γιατί δεν έχει, λένε, συνταγματικό δικαίωμα να αμφισβητήσει τη Συμφωνία που υπέγραψαν Τσίπρας και Κοτζιάς το 2018, χωρίς λαϊκή εντολή και χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση και έφερε για κύρωση στη Βουλή εν μέσω καταγγελιών για εξαγορά βουλευτών και υπουργικών αλληλοεκβιασμών».

Μάλιστα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντά σε όσα ρώτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον υπουργό Άμυνας, τον οποίο κάλεσαν να πάρει θέση για την εκδήλωση.

«Τόση …δημοκρατία και τόση …αριστερά, που θέλει να λογοκρίνει την θεσμική αμφισβήτηση της αντισυνταγματικής και εθνικά ζημιογόνου «συμφωνίας». Που θέλει μάλιστα να μείνει ακλόνητη η Συμφωνία την ώρα που παραβιάζεται ασύστολα από την γείτονα…. Που διαμαρτύρεται γιατί η εκδήλωση είναι… «ανοιχτή στο κοινό». Και, το χειρότερο: που σπεύδει να ρωτήσει δημόσια, όχι για να απαντήσει ο Υπουργός, αλλά για να ακούσει (και να τον μαλώσει) η Κυβέρνηση των ΗΠΑ… Τόση υποτέλεια!» τονίζει.

Απόψε μετά τις 7:30 το απόγευμα θα μιλήσω στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στην εκδήλωση που διοργανώνει η...

Posted by Ζωή Κωνσταντοπούλου - Zoe Konstantopoulou on Wednesday, June 22, 2022



Αναλυτικά η ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου


Απόψε μετά τις 7:30 το απόγευμα θα μιλήσω στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στην εκδήλωση που διοργανώνει η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με θέμα την καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Τέσσερα χρόνια μετά την υπογραφή της, θα συζητηθούν και θα εξετασθούν όλες οι εξελίξεις αλλά και οι προοπτικές αλλαγής ή ακύρωσης της Συμφωνίας.» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Εκδήλωσης, για την οποία εξανέστησαν οι κύριοι του #ΣΥΡΙΖΑ και καλούν την Κυβέρνηση να.. «μαζέψει την Ένωση Αποστράτων», γιατί δεν έχει, λένε, συνταγματικό δικαίωμα να αμφισβητήσει τη Συμφωνία που υπέγραψαν Τσίπρας και Κοτζιάς το 2018, χωρίς λαϊκή εντολή και χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση και έφερε για κύρωση στη Βουλή εν μέσω καταγγελιών για εξαγορά βουλευτών και υπουργικών αλληλοεκβιασμών.

Τόση …δημοκρατία και τόση…αριστερά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτος υπογράφει τη διαμαρτυρία ο Θοδωρής Δρίτσας. Ο άνθρωπος που έκανε καριέρα ως Επικεφαλής του «Λιμανιού της Αγωνίας», παριστάνοντας ότι υπερασπίζεται το Λιμάνι του Πειραιά από τα σχέδια ιδιωτικοποίησης και στη συνέχεια, ως Υπουργός Ναυτιλίας, υπέγραψε το ξεπούλημα του Λιμανιού στην Cosco. Δεύτερος υπογράφει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο άνθρωπος που ως Υπουργός Εργασίας έφερε το χειρότερο Ασφαλιστικό ισοπέδωσης εργασιακών-συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, ως νομοσχέδιο της «Αριστεράς».

Άξιοι συμπαραστάτες του Αλέξη Τσίπρα, που εξελέγη για να καταργήσει τα Μνημόνια και υπέγραψε φαρδιά πλατιά το 3ο και χειρότερο των Μνημονίων, παραβιάζοντας τη λαϊκή εντολή του δημοψηφίσματος.

Βεβαίως τον κ. Τσίπρα ευχαριστεί ο κ. Μητσοτάκης, που τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση να υπογράψει αυτός την προδοτική και εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. Η συμπαιγνία αυτή απλώς αποκαλύπτεται με τη σημερινή ευκαιρία, που έξαλλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν απ’ την Κυβέρνηση ΝΔ να τραβήξει το αυτί του «εποπτευόμενου από τον Υπουργό Άμυνας Δημόσιου Φορέα»….

«Αναρωτιόμαστε εάν έχετε ενημερωθεί ότι η Διοίκηση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού οργανώνει Ημερίδα «ανοιχτή στο κοινό» στο Βελλίδειο με θέμα «Καταγγέλλουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών», τέσσερα χρόνια μετά την υπογραφή της. Εάν ναι, τι κάνετε; Ανέχεστε αυτήν την πρωτοβουλία μιας Ένωσης που είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου εποπτευόμενο από εσάς; Ακόμα περισσότερο, την εγκρίνετε και την καλύπτετε;»

Αυτά ρωτούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον Υπουργό Άμυνας.

Τόση …δημοκρατία και τόση …αριστερά, που θέλει να λογοκρίνει την θεσμική αμφισβήτηση της αντισυνταγματικής και εθνικά ζημιογόνου «συμφωνίας».

Που θέλει μάλιστα να μείνει ακλόνητη η Συμφωνία την ώρα που παραβιάζεται ασύστολα από την γείτονα….

Που διαμαρτύρεται γιατί η εκδήλωση είναι… «ανοιχτή στο κοινό»

Και, το χειρότερο: που σπεύδει να ρωτήσει δημόσια, όχι για να απαντήσει ο Υπουργός, αλλά για να ακούσει (και να τον μαλώσει) η Κυβέρνηση των ΗΠΑ…

Τόση υποτέλεια!

Το άρθρο 120 του Συντάγματος, όπως παλιότερα το 1-1-4, που ενέπνευσε διαχρονικά τους δημοκρατικούς αγώνες στη χώρα μας, προβλέπει ότι η διαφύλαξη και υπεράσπιση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας, εναπόκειται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Πατρίδα και Δημοκρατία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι αυτοί που ξεπουλούν την πατρίδα είναι οι ίδιοι που καταλύουν τη δημοκρατία. Όπως δεν είναι τυχαίο ότι την πατρίδα υπερασπίζονται εκείνοι που υπερασπίζονται τη δημοκρατία.

Καλημέρα από Θεσσαλονίκη, Μακεδονία


Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση Le Figaro για τις τουρκικές προκλήσεις: Το φιτίλι καίει ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα


Συνεχίζεται το «θρίλερ» με το ακέφαλο πτώμα στη Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε το πόδι του 24χρονου αλλοδαπού


Αμφισβητεί το πόρισμα για ασφυκτικό θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης