Rafale: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει την προμήθεια των επιπλέον 6 μαχητικών αεροσκαφών

Rafale: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει την προμήθεια των επιπλέον 6 μαχητικών αεροσκαφών

«Αυτά τα επιπλέον 6 Rafale είναι, όπως λένε στο χωριό μου, «out of the blue» δήλωσε στη Βουλή ο Γιώργος Τσίπρας - Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει, όμως, υπέρ της προμήθειας των Belh@rra και των τορπιλών

rafale-haf
Την πρόσκτηση των 6 επιπλέον μαχητικών αεροσκαφών Rafale καταψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον εισηγητή του κόμματος για την επίμαχη σύμβαση Γιώργο Τσίπρα να υποστηρίζει πως η απόκτησή τους είναι … «out of the blue».

«Γιατί έπρεπε ξαφνικά να πάμε σε άλλα 6 Rafale; Κανείς από τους βουλευτές της ΝΔ δεν μπορεί να μας εξηγήσει γιατί την απόφαση την πήρε μόνος του ο πρωθυπουργός και το ανακοίνωσε στην ΔΕΘ. Αυτά τα επιπλέον 6 Rafale είναι όπως λένε στο χωριό μου «out of the blue». Δεν μπορεί να γίνει δεκτή αυτή η απόφαση» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας, πρόσθεσε ωστόσο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει υπέρ της προμήθειας των φρεγατών Belh@rra και των τορπιλών για τα υποβρύχια.

Υπενθυμίζεται ότι και για την πρώτη σύμβαση προμήθειας 18 Rafale που είχε έρθει στην Βουλή των περασμένο Ιανουάριο, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε αρχικά την ακύρωσή της στην αρμόδια επιτροπή, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτους τους όρους πληρωμής και παραλαβής, για να αλλάξει πλεύση στην συνέχεια και τελικά να υπερψηφίσει στην Ολομέλεια.

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο θα εισαχθεί αύριο στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση. Υπέρ και των τριών συμβάσεων για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ήδη τοποθετηθεί ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση.

Ειδήσεις σήμερα:

H συγκλονιστική αγκαλιά ανάμεσα στη μάνα Τοπαλούδη και τη μάνα της Γαρυφαλλιάς

Ουκρανοί στρατιώτες σκότωσαν δύο Έλληνες ομογενείς κοντά στα σύνορα με την Ρωσία - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Μέτρα για την πανδημία: Χαλάρωση εισηγείται η κυβέρνηση - Και για όρθιους η διασκέδαση - Με πληρότητα άνω του 50% τα γήπεδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης