Βαρβιτσιώτης για nomads visa: Είναι σημαντικό σε μία τέτοια πρωτοβουλία να υπάρχει συναντίληψη μεταξύ των κομμάτων

Βαρβιτσιώτης για nomads visa: Είναι σημαντικό σε μία τέτοια πρωτοβουλία να υπάρχει συναντίληψη μεταξύ των κομμάτων

 Υπερ της διαταξης ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Κινημα Αλλαγης

varvitsiotis-0
Με ευρεία πλειοψηφία ενέκρινε η Βουλη την ρύθμιση για την προσέλκυση των «ψηφιακών νομάδων» στη χώρα μας. Υπερ της διαταξης ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Κινημα Αλλαγης ενω ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε με ανάρτηση του στο διαδίκτυο: «η Βουλή, με ευρεία πλειοψηφία, υπερψήφισε τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη θέσπιση της Digital Nomads Visa για την προσέλκυση επενδυτών & ψηφιακών νομάδων. Είναι σημαντικό σε μία τέτοια πρωτοβουλία να υπάρχει συναντίληψη μεταξύ των κομμάτων».

Με τη συγκεκριμένη διάταξη θεσπίζεται δικαίωμα εθνικής θεώρησης εισόδου σε πολίτες τρίτων χωρών (αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες ή μισθωτούς – «ψηφιακούς νομάδες») και των μελών των οικογενειών τους, που εισέρχονται στη χώρα για συγκεκριμένο σκοπό (εξ αποστάσεως εργασία με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, με εργοδότες ή πελάτες εκτός Ελλάδας) και για διάστημα διαμονής έως δώδεκα (12) μήνες, με δυνατότητα απόκτησης άδειας διαμονής.


Ειδήσεις σήμερα:

ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις και μέτρα στήριξης των ευάλωτων θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Σχολεία: Με δύο self test την εβδομάδα η επιστροφή στα θρανία για ανεμβολίαστους μαθητές, δύο rapid test για τους καθηγητές

Μίκης: Μια μέρα νωρίτερα σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του - Στον αέρα ακόμη η ταφή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης