Κατρούγκαλος (ΘΕΜΑ 104,6): Ο Δένδιας εξέφρασε πάγιες ελληνικές θέσεις

Κατρούγκαλος (ΘΕΜΑ 104,6): Ο Δένδιας εξέφρασε πάγιες ελληνικές θέσεις

«Η κυβέρνηση έχει έλλειμμα στρατηγικής» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός - «Διαφορετικές αποχρώσεις σε όσα λέει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών»

katrougkalos_2
Έλλειμμα στρατηγικής, καταλογίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος στην κυβέρνηση όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά. Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ο Νίκος Δένδιας στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Τούρκο ομόλογο του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, «έθεσε τα θέματα όπως έπρεπε και εξέφρασε τις πάγιες ελληνικές θέσεις. Όμως όπως είπε, δεν παύει να ισχύει ότι απαντήσαμε. Δεν πήραμε εμείς την πρωτοβουλία κινήσεων, δεν θέσαμε εμείς την ατζέντα αλλά η Τουρκία».

Η Άγκυρα, βάζει τη δική της ατζέντα, όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος, είτε μέσα από επιθετικές ενέργειες στο πλαίσιο της αναθεωρητικής στρατηγικής της είτε με την επιχείρηση γοητείας όταν θέλει να στείλει ένα μήνυμα στις ΗΠΑ και την Ε.Ε. Όπως υποστήριξε ο πρώην υπουργός, επί ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε σαφής στρατηγική με τριμερή σχήματα συνεργασίας και βασικό όχημα την ενέργεια και προώθηση θετικής ατζέντας.

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε επίσης, πως παρατηρεί «διαφορετικές αποχρώσεις σε όσα λέει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών» και έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα. Όπως, για τη διαπραγμάτευση με την Άγκυρα ότι ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για «θαλάσσιες ζώνες» ενώ ο ΥΠΕΞ για «θαλάσσιες οικονομικές ζώνες, δηλαδή ΑΟΖ και υφαλοκρυπίδα». Και επίσης, όταν υπήρχαν οι συνεχείς προσβολές των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας από το ORUC REIS, το ΥΠΕΞ, σημείωσε ο΄τι γίνεται παραβίαση της υφαλοκρηπίδας ενώ ο πρωθυπουργός για παραβίαση διεθνούς μη οριοθετημένης θαλάσσιας περιοχής.

Κλείσιμο
Επιπλέον, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι διακρίνει ένα άγχος από τη διαρροή του Μαξίμου την Πέμπτη ότι η στάση του Νίκου Δένδια έγινε κατ εντολή του πρωθυπουργού. Ενώ πρόσθεσε, «δεν είναι αυτονόητο ότι ένας υπουργός λειτουργεί στο πλαίσιο κυβερνητικής πολιτικής; Όταν δηλώνεται με έντονο τρόπο θέλει να δημιουργηθεί όταν δηλώνεται η υπέρ του αντιθέτου υποψία που συνήθως είναι βάσιμη».

Παράλληλα, όπως είπε σε δέκα μέρες ξεκινάει η νέα διαπραγμάτευση για το Κυπριακό και δεν είναι γνωστό τι θα επιδιώξει η κυβέρνηση. Σημείωσε ότι η Κουμουνδούρου έχει ζητήσει ενημέρωση, ενώ υπογράμμισε ότι όσες φορές έχει ζητηθεί από τον κ. Δένδια έχει δοθεί.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πώς σχολιάζουν πολιτικοί και ΜΜΕ στην Τουρκία το μπρα ντε φερ Δένδια - Τσαβούσογλου

Ο πρώτος μηνυτής του Λιγνάδη αποκαλύπτει: «Πώς με προσέγγισε - Μου έλεγε ότι έχει καρκίνο»

Αφόρητη η πίεση στο ΕΣΥ - 1.148 νεκροί μέσα στον Απρίλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης