ΝΔ: Αυτή είναι η πρόταση Προανακριτικής για τον Νίκο Παππά και το «Καλογρίτσας Gate»

ΝΔ: Αυτή είναι η πρόταση Προανακριτικής για τον Νίκο Παππά και το «Καλογρίτσας Gate»

Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ενδεχόμενη τέλεση του κακουργήματος της δωροληψίας κυβερνητικού αξιωματούχου κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή και του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος

pappas-kalogritsas_new
Πρόταση για σύσταση Προανακριτικής επιτροπής για πιθανή τέλεση εγκλημάτων από τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά στις υποθέσεις τηλεοπτικών αδειών και «Καλογρίτσας Gate» κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Δείτε εδώ την πρόταση

Η πρόταση ζητά την έρευνα για τον κ. Παππά, καθώς από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει διαβιβαστεί στο Κοινοβούλιο, προκύπτει ενδεχόμενη τέλεση του κακουργήματος της δωροληψίας κυβερνητικού αξιωματούχου κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή και του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος.

Υπενθυμίζεται πως το διαβιβαστικό του αρμόδιου εισαγγελέα επισήμαινε πως «προκύπτουν στοιχεία τέλεσης αξιόποινων πράξεων, φερόμενων ως τελεσθέντων κατά τη διάρκεια των ετών 2015-2016 και κατά την άσκηση των καθηκόντων του, από έχοντα την ιδιότητα του υπουργού κατά τον προειρημένο χρόνο Νικόλαο Παππά».

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Μπούγας δήλωσε αμέσως μετά την κατάθεση της πρότασης: «Μετά από μελέτη της δικογραφίας και αξιολόγηση του υφιστάμενου αποδεικτικού υλικού, κρίνουμε ότι εις βάρος του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκου Παππά, προκύπτουν ικανές ενδείξεις που επιβάλλουν την άσκηση ποινικής δίωξης.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. υποβάλλει προς τη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, πρόταση υπογεγραμμένη από τριάντα Βουλευτές, με σκοπό την συγκρότηση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση των εξής εγκλημάτων, που ο πρώην Υπουργός φέρεται ότι τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του:

α) του κακουργήματος της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και

β) του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Τα αδικήματα αυτά στοιχειοθετούνται στην πρότασή μας, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας.

Για την προεδρία της επιτροπής προτείνεται ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ., κ. Σταύρος Κελέτσης».

«Είμαστε αποφασισμένοι να διερευνήσουμε με πληρότητα και αντικειμενικότητα μια ακόμη υπόθεση που φέρεται ότι εκπορεύθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με σκοπό -αυτή τη φορά- τον έλεγχο του Τύπου» συμπλήρωσε ο κ. Μπούγας.

Αναφορικά, δε, με τη δικογραφία της υπόθεσης «Folli-Follie», είπε ότι «κατά το σκέλος των ενδεχόμενων ευθυνών των πρώην yπουργών, κυρίων Φλαμπουράρη και Χαρίτση, αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε στην άσκηση δίωξης κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος. Για τη σοβαρή αυτή υπόθεση, ως προς τις ευθύνες του πρώην bουλευτή κ. Μπαλαούρα και των μελών της τότε διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Η Βουλή θα αποφανθεί για την αίτηση ασυλίας του βουλευτή, κ. Αραχωβίτη».

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την πρόταση της ΝΔ αλλά και τα στοιχεία της δικογραφίας, η φερόμενη τέλεση των αδικημάτων από τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά έγινε την περίοδο 2015-2016, που σημαίνει ότι παραγράφονται τον ερχόμενο Οκτώβριο, εκτός αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε λειτουργία θερινών κοινοβουλευτικών τμημάτων, οπότε η αποσβεστική προθεσμία θα λήξει το καλοκαίρι.

Αυτό σημαίνει ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία διερεύνησης θα κινηθεί με ταχείς ρυθμούς.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δώδεκα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο «Νήσος Ρόδος»

ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένουμε αποπομπή Αρκουμανέα για το κορωνοπάρτι στον ΕΟΔΥ

Νέα Σμύρνη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον ξυλοδαρμό του 29χρονου - Οι νέες εντολές προς τους αστυνομικούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης