Στη Βουλή οι δικογραφίες κατά υπουργών ΣΥΡΙΖΑ για «Καλογρίτσα» και «Folli – Follie»

Στη Βουλή οι δικογραφίες κατά υπουργών ΣΥΡΙΖΑ για «Καλογρίτσα» και «Folli – Follie»

Σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα τα κόμματα θα λάβουν γνώση του περιεχομένου των δικογραφιών προκειμένου να κρίνουν αν συντρέχουν λόγοι περαιτέρω διερεύνησης είτε με σύσταση εξεταστικής επιτροπής ή με συγκρότηση προανακριτικής

safds_2
Στη Βουλή διαβιβάστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες οι δικογραφίες κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποθέσεις «Καλογρίτσα» και «Folli Follie».

Ο φάκελος «Καλογρίτσα» περιλαμβάνει τις μηνύσεις του γνωστού εργολάβου με τις καταγγελίες κατά του κ. Νίκου Παππά. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι οι μηνυτήριες αναφορές συνοδεύονται από πλήθος e-mail με «καυτό» περιεχόμενο ενώ ο συνολικός φάκελος συνοδεύεται από το παραπεμπτικό του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου ο οποίος μεταξύ άλλων υπογραμμίζει για τον κ. Παππά «από τη μήνυση της εταιρείας Τοξότης του Χρ.Καλογρίτσα προκύπτουν στοιχεία τυχόν τέλεσης αξιόποινων πράξεων φερομένων ως τελεσθέντων κατά την περίοδο που ο συγκεκριμένος είχε την ιδιότητα του υπουργού» και εστάλη στη Βουλή άνευ αξιολόγησης προς τη Βουλή για τα περαιτέρω.

Η δικογραφία για την υπόθεση της Folli – Follie αφορά τους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση και Αλέκο Φλαμπουράρη ενώ διαφορετικό αίτημα θα διαβιβαστεί για τον κ. Σταύρο Αραχωβίτη κωθώς η δική του υπόθεση θα ακολουθήσει την διαδικασία άρσης βουλευτικής ασυλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα τα κόμματα θα λάβουν γνώση του περιεχομένου των δικογραφιών προκειμένου να κρίνουν αν συντρέχουν λόγοι περαιτέρω διερεύνησης είτε με σύσταση εξεταστικής επιτροπής ή με συγκρότηση προανακριτικής.

Πάντως, οι σχετικές αποφάσεις πρέπει να ληφθούν σχετικά άμεσα καθώς για τις δύο υποθέσεις υπάρχει κίνδυνος παραγραφής. Η αποσβεστική προθεσμία λήγει το ερχόμενο φθινόπωρο εκτός και αν η κυβέρνηση αποφασίσει να συγκροτήσει θερινά τμήματα οπότε η παραγραφή θα έρθει νωρίτερα.

Να σημειωθεί ότι πηγές της πλειοψηφίας υπογραμμίζουν ότι οι όποιες αποφάσεις θα καθοριστούν αποκλειστικά από το περιεχόμενο των δικογραφιών.

Γ. Μπούγας: Το επόμενο διάστημα οι αποφάσεις

Για το θέμα ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννης Μπούγας δήλωσε: «Είχα μία πρώτη ενημέρωση από τους συναδέλφους κ.κ. Πλεύρη και Μαρκόπουλο, από τους οποίους ζήτησα να δουν τις δικογραφίες. Από την αξιολόγηση των μέχρι τώρα στοιχείων, πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι η ΝΔ με αίσθημα ευθύνης θα λάβει τις αποφάσεις της στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, συνεχίζοντας την αξιολόγηση του υφιστάμενου αποδεικτικού υλικού», ενώ σε ερώτηση για το αν η ΝΔ προσανατολίζεται σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής, είπε: «Συνεχίζουμε να αξιολογούμε το αποδεικτικό υλικό και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας όταν έχουμε προβεί σε πλήρη και υπεύθυνη αξιολόγηση


Ειδήσεις σήμερα:  

Πώς εξελίσσεται η «Ελευθερία» των εργαζομένων στο ΕΣΥ - Το... παράδειγμα του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα

Eμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μπογδάνου - Οι πολιτικές αντιδράσεις

Ιωάννινα: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροπλάνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης