Χατζηβασιλείου: Η Τουρκία ενοχλήθηκε με τη διεύρυνση των ελληνικών συμμαχιών στην ανατολική Μεσόγειο

Χατζηβασιλείου: Η Τουρκία ενοχλήθηκε με τη διεύρυνση των ελληνικών συμμαχιών στην ανατολική Μεσόγειο

«Η κίνηση της Τουρκίας αποτελεί ένδειξη ενόχλησης για το forum φιλίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα», τόνισε ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ αναφορικά με την έκδοση της νέας Navtex της γειτονικής χώρας

tasos_xatzivasileiou
Ως ένδειξη ενόχλησης της Τουρκίας, απέναντι στην απόφαση της Ελλάδας να διευρύνει τις συμμαχίες της στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι και τον Περσικό Κόλπο, περιγράφει στο protothema.gr ο διεθνολόγος και βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου τα «παιχνίδια» της γειτονικής χώρας για έρευνες στο Αιγαίο, από το τουρκικό υδρογραφικό πλοίο Τσεσμέ μετά την έκδοση της Navtex 0122/21 την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει ο διεθνολόγος και βουλευτής Σερρών είναι ξεκάθαρο πως στην Τουρκία δεν αρέσει καθόλου η απόφαση της Ελλάδας να διευρύνει τις συμμαχίες της με το Ισραήλ.

«Αυτή η κίνηση της Τουρκίας αποτελεί ένδειξη ενόχλησης για το forum φιλίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα. Η Τουρκία ενοχλείται από αυτό διότι δεν της αρέσει που η Αθήνα διευρύνει τις συμμαχίες της και κυρίως με το Ισραήλ καθώς και με κράτη του Αραβικού κόσμου μέχρι τον Περσικό κόλπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Τουρκία σύμφωνα με τον κ. Χατζηβασιλείου ερμηνεύει λάθος της κινήσεις της Ελλάδας. «Από την άλλη λανθασμένα η Τουρκία ερμηνεύει την διεύρυνση των Ελληνικών συμμαχιών ως οικοδόμηση ενός αντιτουρκικού μπλοκ. Άρα η ενόχληση της γι αυτές τις διπλωματικές πρωτοβουλίες της Αθήνας, οι οποίες είναι σημαντικές, σε συνδυασμό με το αίσθημα πως δεν τα έχει βρει ακόμα καλά με τις διερευνητικές της επαφές, την εξωθεί στο να κάνει τέτοιου είδους αντιδράσεις», σημειώνει ο κ. Χατζηβασιλείου.

«Στην ουσία βγάζει μια Νavtex στο Αιγαίο προκειμένου να θυμίσει τις παραδοσιακές αιτιάσεις, ώστε να μην ξεχνιόμαστε, ότι εντάξει για την Μεσόγειο μιλάμε, αλλά για μένα την Τουρκία είναι πολύ ζωτικό και το Αιγαίο. Ξεκάθαρα πιστεύω πως η αντίδραση αυτή έρχεται ως απάντηση στην αποφασιστικότητα της Αθήνας να διευρύνει συμμαχίες προς τον Αραβικό κόσμο και το Ισραήλ. Η Ελλάδα τώρα πια έχει ισχυρή παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι και τον Περσικό Κόλπο κάτι που δεν το είχε τα προηγούμενα χρόνια και αυτό δεν αρέσει στην Τουρκία με αποτέλεσμα ν αντιδρά έτσι», καταλήγει ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ.

Ειδήσεις σήμερα:

Μάχη για να ηλεκτροδοτηθούν τα τελευταία 10.000 νοικοκυριά σε Αττική

Κρούσματα κορωνοϊού: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο - Πόσες ΜΕΘ είναι διαθέσιμες

Ιταλία: Ο Ντράγκι εξασφάλισε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης