LIVE

Κορωνοϊός

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αναζωπυρώνονται

fsddsfsd

Οι εταιρείες να τιμήσουν τα συμβόλαια που έχουν με την ΕΕ, είπε ο πρωθυπουργός για τις καθυστερήσεις στα εμβόλια - «Μένουμε σε διαρκή επιφυλακή» για τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού - «Κρατάμε ισορροπίες ανάμεσα στη δημόσια υγεία και τις ανάγκες της οικονομίας»

Το ενδεχόμενο επιστροφής στο click away για τα καταστήματα σε όλη την χώρα εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου, την στιγμή που η αύξηση των κρουσμάτων, ιδίως στην Αττική, απομακρύνει ως φαίνεται το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την προσεχή Δευτέρα.

Υπουργικό 28/1

Μέγαρο Μαξίμου και αρμόδιοι υπουργοί αναμένουν το πακέτο προτάσεων της Επιτροπής των ειδικών για να καταλήξουν στον «οδικό χάρτη», τον οποίο θα ανακοινώσει αύριο το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιάς.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει στα κυβερνητικά στελέχη ότι η αναχαίτιση ενός πιθανού τρίτου κύματος που προς το παρόν αντιμετωπίζουν λόγω μεταλλάξεων του ιού άλλες χώρες είναι πρώτη προτεραιότητα κι ότι πρέπει να γίνουν εγκαίρως όποιες παρεμβάσεις χρειαστούν- αυτό για τους καλά γνωρίζοντες σημαίνει ότι δεν αποκλείεται υπό συγκεκριμένες συνθήκες να «τραβήξει» το «χαρτί» ενός νέου σκληρού απαγορευτικού. Χαρακτηριστική του κλίματος και του κυβερνητικού σχεδιασμού ήταν και η εισαγωγική τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τηλεδιάσκεψη του υπουργικού συμβουλίου.

Αναφερόμενος στις επιδημιολογικές εξελίξεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η απάντηση της κυβέρνησης σε ενδεχόμενο επιδείνωσης της κατάστασης «θα είναι πάντα δυναμική». «Μένουμε σε διαρκή επιφυλακή ώστε να παρεμβαίνουμε όταν αυτό χρειάζεται. Δεν είναι δηλαδή πολιτική “βλέποντας και κάνοντας”, είναι ακριβώς το αντίθετο: βλέπουμε ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε στέλνοντας το σχετικό μήνυμα ότι: «Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται. Κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα».

Όσον αφορά το ευρωπαϊκό πλάνο για τον εμβολιασμό (έκανε αναλυτική ενημέρωση ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους) ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές για το γραφειοκρατικό πλέγμα της Κομισιόν λέγοντας ότι «η ΕΕ είναι «πολύ μεγάλη δύναμη για να μην μπορεί να ασκεί την απαραίτητη επιρροή ή και πίεση στις μεγάλες εταιρείες για να είναι συνεπείς με το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων στο οποίο είχαν δεσμευτεί». Και πρόσθεσε στον ίδιο τόνο: «Χαίρομαι διότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισάκουσε τις παροτρύνσεις πολλών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και διαπραγματεύεται πια πιο σκληρά, πιο αποφασιστικά, πιο αυστηρά, με τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής εμβολίων. Οι εταιρείες αυτές πρέπει να καταλάβουν ότι στον βαθμό που έχει χρησιμοποιηθεί ευρωπαϊκό χρήμα για την έρευνα παραγωγής αυτών των εμβολίων πρέπει να τιμήσουν τα συμβόλαια τα οποία έχουν υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σχετικά με τη χώρα μας είπε απευθυνόμενος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι η Ελλάδα αξιοποιεί στο έπακρο τις δόσεις εμβολίων που λαμβάνει, δίχως σπατάλες, και προχωρά την εκστρατεία εμβολιασμού με βάση τη στρατηγική που έχει καταστρώσει, καθώς έως σήμερα έχουν γίνει περισσότεροι από 221.000 εμβολιασμοί. «Ολοκληρώνεται η πρώτη δόση στους υγειονομικούς, στα κέντρα ηλικιωμένων, στους άνω των 85 ετών, αρχίζει ο κύκλος της δεύτερης δόσης, τώρα εμβολιάζονται οι συμπολίτες μας στην ηλικιακή κατηγορία από 80 έως 84 ετών, εμβολιάζονται όμως και οριζόντια οι κάτοικοι των μικρών νησιών. Χθες ξεκίνησε η δράση στο Καστελόριζο, με την ευθύνη, την εποπτεία και την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκεί στα μικρά μας νησιά θα εμβολιάσουμε το σύνολο των κατοίκων οι οποίοι θέλουν και επιθυμούν να εμβολιαστούν», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έκλεισε με την δέσμευση ότι: «Όσα εμβόλια έρχονται στην πατρίδα μας, τόσα θα γίνονται. Και μάλιστα η Ελλάδα και ο Καναδάς είναι από τις χώρες που έχουν σήμερα να επιδείξουν μία πολύ θετική στατιστική και αυτή δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι έχουμε ελάχιστες συνολικές απώλειες εμβολίων».

Για τα ζητήματα της Οικονομίας και τη χθεσινή έκδοση 10ετούς ομολόγου, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρόκειται για «εξαιρετικά επιτυχημένη έξοδο της χώρας μας στις διεθνείς αγορές». «Απέφερε ακόμα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ με το χαμηλότερο επιτόκιο που είχε ποτέ οποιοδήποτε κρατικό ομόλογο. Ελάχιστα πάνω από το 0,8%. Είναι απόδειξη της διεθνούς εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα αλλά και την πολιτική της», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι τα χρήματα θα διατεθούν με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών και πάντα με δικαιοσύνη. «Είναι ένα ποσό το οποίο θα προστεθεί σε όσα ήδη δαπανά η πολιτεία για να ενισχύσει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, κάτι που όπως έχουμε πει θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Προσοχή, όμως, τα χρήματα αυτά θα διατεθούν. Δεν θα ξοδευτούν. Θα κατανεμηθούν γενναία αλλά όχι αλόγιστα. Κυρίως με δικαιοσύνη. Όσα πρέπει, σε όποιους πρέπει, όταν και όπως πρέπει». Καθοριστικής σημασίας θεωρείται και η αναφορά του σε δύο προεκλογκές δεσμεύσεις της ΝΔ που, όπως υποστήριξε, γίνονται πράξη παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία: η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης για τους αυτοαπασχολούμενους, τον ιδιωτικό τομέα και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Όσον αφορά τα θέματα του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε:

- Στην αλλαγή του τρόπου εκλογής δημοτικών και περιφερειακών αρχών, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «μία ρητή προεκλογική μας δέσμευση που βάζει οριστικό τέλος στην ακυβερνησία στα όργανα της αυτοδιοίκησης. Από τις τοπικές εκλογές του 2023 οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι θα υπηρετούν και πάλι επί πενταετία με εξασφαλισμένη πλειοψηφία στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή εάν συγκεντρώνουν ποσοστό 43% των ψήφων.και ο συνδυασμός τους θα καταλαμβάνει τα 3/5 των εδρών του συμβουλίου.

- Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης που θέτουν κανόνες ευνοώντας εξαγωγές ελληνικής παραγωγής.

- Στο νέο πλαίσιο για την εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών που εκσυγχρονίζεται επιτρέποντας να αρχίσει η εκμάθηση των νέων παιδιών όσων θέλουν να γίνουν οδηγοί από την ηλικία των 17 ετών αντί των 18 που ισχύει σήμερα.

- Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που φέρνει σημαντικές αλλαγές, ρυθμίσεις που εναρμονίζονται τα εδώ δεδομένα με βάση την ολιστική μελέτη την οποία είχαμε ζητήσει από την UEFA και τη FIFA, ρυθμίσεις που αναδιαρθρώνουν κατηγορίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου όπως και τις λέσχες φιλάθλων και ουσιαστικά επανιδρὐουν την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού ώστε να υπηρετήσει τον πραγματικό της ρόλο.

Ολόκληρη η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού

Καλή σας μέρα κυρίες και κύριοι,

Είναι η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το 2021, που σταθερά πια συγκαλείται στα τέλη κάθε μήνα, αλλά είναι και η πρώτη με τη νέα του σύνθεση, γι ’αυτό και θέλω να καλωσορίσω τα νέα μέλη. Σήμερα έχουμε να εξετάσουμε 10 νομοσχέδια από έξι διαφορετικά Υπουργεία. Κεντρική προτεραιότητα ωστόσο παραμένει η προστασία της υγείας του πολίτη από την πανδημία και βέβαια η στήριξη της οικονομίας και του κόσμου της εργασίας. Και ασφαλώς η πρόοδος των εμβολιασμών, που θα φέρουν και την οριστική έξοδο από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια. Όλα αυτά, βεβαίως, ταυτόχρονα με τις δράσεις μας στο μέτωπό της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας όσο και των μεταρρυθμίσεων.

Σχετικά με την πανδημία, θα ήθελα να κάνω δύο παρατηρήσεις. Πρώτον, ότι παρά τα προβλήματα με τις παραδόσεις παντού στην Ευρώπη, στην Ελλάδα έχουν εμβολιαστεί παραπάνω από 220.000 συμπολίτες μας, για την ακρίβεια 221.206 σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση την οποία είχα λίγο πριν μπούμε στο Υπουργικό Συμβούλιο και υπάρχουν προγραμματισμένα ραντεβού για παραπάνω από 700.000 συμπολίτες μας.

Ολοκληρώνεται η πρώτη δόση στους υγειονομικούς, στα κέντρα ηλικιωμένων, στους άνω των 85 ετών, αρχίζει ο κύκλος της δεύτερης δόσης, τώρα εμβολιάζονται οι συμπολίτες μας στην ηλικιακή κατηγορία από 80 έως 84 ετών, εμβολιάζονται όμως και οριζόντια οι κάτοικοι των μικρών νησιών.Χθες ξεκίνησε η δράση στο Καστελόριζο, με την ευθύνη, την εποπτεία και την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκεί στα μικρά μας νησιά θα εμβολιάσουμε το σύνολο των κατοίκων οι οποίοι επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Να το ξαναπώ ότι όσα εμβόλια έρχονται στην πατρίδα μας, τόσα θα γίνονται. Και μάλιστα η Ελλάδα και ο Καναδάς είναι από τις χώρες που έχουν σήμερα να επιδείξουν μία πολύ θετική στατιστική και αυτή δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι έχουμε ελάχιστες συνολικές απώλειες εμβολίων.

Χαίρομαι διότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισάκουσε τις παροτρύνσεις πολλών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και διαπραγματεύεται πια πιο σκληρά, πιο αποφασιστικά, πιο αυστηρά με τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής εμβολίων. Οι εταιρείες αυτές πρέπει να καταλάβουν ότι στο βαθμό που έχει χρησιμοποιηθεί ευρωπαϊκό χρήμα για την έρευνα παραγωγής αυτών των εμβολίων πρέπει να τιμήσουν τα συμβόλαια τα οποία έχουν υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι πολύ μεγάλη δύναμη η Ευρωπαϊκή Ένωση για να μην μπορεί να ασκεί την απαραίτητη επιρροή ή και πίεση στις μεγάλες εταιρείες για να είναι συνεπείς με το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων στο οποίο είχαν δεσμευτεί.

Δεύτερη παρατήρηση σχετικά με τον κορωνοϊό. Αφορά την άμυνά μας απέναντι στο τρίτο κύμα το οποίο εξακολουθεί να πολιορκεί τον πλανήτη με τις μεταλλάξεις του- δεν έχει ευτυχώς ακόμα έρθει στην πατρίδα μας- θα επαναλάβω ότι η απάντησή μας σε αυτό το ενδεχόμενο θα είναι πάντα δυναμική. Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται. Κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα. Και μένουμε σε διαρκή επιφυλακή ώστε να παρεμβαίνουμε όταν αυτό χρειάζεται.

Δεν είναι, δηλαδή, η πολιτική βλέποντας και κάνοντας, είναι ακριβώς το αντίθετο. Βλέπουμε, ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε. Θα έχουμε την ευκαιρία στη συνέχεια εκτάκτως και προ ημερήσιας διάταξης να μας ενημερώσει ο Μάριος Θεμιστοκλέους ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας για την πρόοδο η οποία έχει διεξαχθεί στο μέτωπο του εμβολιασμού, ώστε να έχετε και σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου την πιο εμπεριστατωμένη δυνατή ενημέρωση για το πώς προχωράει αυτή η εξαιρετικά σύνθετη άσκηση.

Σε ό,τι αφορά τώρα το ξεκίνημα της νέας χρονιάς στην οικονομική ζωή, θέλω να σημειώσω την χθεσινή εξαιρετικά επιτυχημένη έξοδο της χώρας μας στις διεθνείς αγορές που απέφερε ακόμα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ με το χαμηλότερο επιτόκιο που είχε ποτέ οποιοδήποτε κρατικό ομόλογο. Ελάχιστα πάνω από το 0,8%. Είναι απόδειξη της διεθνούς εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, αλλά και την πολιτική της. Είναι ένα ποσό το οποίο θα προστεθεί σε όσα ήδη δαπανά η πολιτεία για να ενισχύσει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, κάτι που όπως έχουμε πει θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Προσοχή, όμως, τα χρήματα αυτά θα διατεθούν. Δεν θα ξοδευτούν. Θα κατανεμηθούν γενναία, αλλά όχι αλόγιστα. Κυρίως με δικαιοσύνη. Οσα πρέπει, σε όποιους πρέπει, όταν και όπως πρέπει. Στο μέτωπο αυτό άλλωστε, έγιναν πράξη δύο ακόμα δεσμεύσεις μας. Ήδη ισχύει -και θα ήθελα και εσείς να το θυμίζετε στον δημόσιο λόγο σας- η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης για τους αυτοαπασχολούμενους, τον ιδιωτικό τομέα και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η αποκλιμάκωση των εισφορών σημαίνει ένα ετήσιο όφελος 460 ευρώ για ένα μισθό 1.016 ευρώ. Με το κέρδος προφανώς να αυξάνεται όσο αυξάνονται οι αποδοχές. Ενώ η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για έναν υπάλληλο με τον ίδιο μισθό θα του φέρει φορολογική ελάφρυνση ακόμα 50 ευρώ το χρόνο, ένας υψηλότερα αμειβόμενος με 2.500 ευρώ θα ωφεληθεί κατά παραπάνω από 1.000 ευρώ ετησίως.

Από την ατζέντα της σημερινής ημερήσιας διάταξης επιτρέψτε μου να προτάξω την αναμόρφωση του τρόπου εκλογής δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Μία ρητή προεκλογική μας δέσμευση που βάζει οριστικό τέλος στην ακυβερνησία στα όργανα της Αυτοδιοίκησης.

Από τις τοπικές εκλογές, λοιπόν, του 2023 οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι θα υπηρετούν και πάλι επί πενταετία με εξασφαλισμένη πλειοψηφία στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή εάν συγκεντρώνουν ποσοστό 43% των ψήφων. Και ο συνδυασμός τους θα καταλαμβάνει τα 3/5 των εδρών του συμβουλίου. Μόνη εξαίρεση, η εκλογή από τον πρώτο γύρο με ποσοστό άνω του 60%, οπότε προφανώς και οι έδρες θα κατανέμονται αναλογικά. Και τίθεται όριο εκπροσώπησης στα συμβούλια το 3% όπως ισχύει και στις βουλευτικές εκλογές.

Συρρικνώνονται, επίσης, τα υπερμεγέθη συμβούλια. Στην Αθήνα για παράδειγμα, οι δημοτικοί σύμβουλοι περιορίζονται από τους 49 στους 41, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής μειώνονται σε 71 από τους 101 πού ήταν σήμερα. Και η σύνθεση των δημοτικών αρχών στο εξής, θα ανταποκρίνεται στο μέγεθος και στις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε περιοχής. Αναφέρθηκα λίγο πιο εκτενώς στα των Δήμων, γιατί αποτελούν την πρώτη μεγάλη θεσμική μεταρρύθμιση του έτους.

Την ατζέντα, όμως, συμπληρώνουν πολλές πρωτοβουλίες όπως αυτές του Υπουργείου Οικονομικών για τη διενέργεια της προσεχούς απογραφής, του Υπουργείου Ανάπτυξης για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, που θέτουν κανόνες ευνοώντας εξαγωγές ελληνικής παραγωγής.

Να τονίσω επίσης το νέο πλαίσιο για την εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών που εκσυγχρονίζεται και επιτρέποντας να αρχίσει η εκμάθηση των νέων παιδιών, όσων θέλουν να γίνουν οδηγοί, από την ηλικία των 17 ετών αντί των 18 που ισχύει σήμερα.

Κλείνω με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού -Αθλητισμού εν προκειμένου- φέρνει σημαντικές αλλαγές, ρυθμίσεις που εναρμονίζουν τα εδώ δεδομένα με βάση την ολιστική μελέτη την οποία είχαμε ζητήσει από την UEFA και τη FIFA, ρυθμίσεις που αναδιαρθρώνουν κατηγορίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπως και τις λέσχες φιλάθλων και ουσιαστικά επανιδρὐουν την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ώστε να υπηρετήσει τον πραγματικό της ρόλο.


Ειδήσεις σήμερα

Ξέσπασε on air ο δημοσιογράφος Γιάννης Πουλόπουλος: «Έχω δεχτεί bullying λεκτικό και ρατσιστικό»

Θεοχαρόπουλος (ΘΕΜΑ 104,6): Το εμβόλιο είναι δημόσιο αγαθό - Να παραχθούν δόσεις και από άλλες μονάδες της ΕΕ

Σήμερα πληρώνονται οι συντάξεις Δημοσίου, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (76)

Ανοίγεις την ελλαδα

Όπως σε βολεύει εσένα και τα φιλαράκια σου. Δεν ενδιαφέρεσαι για τον πολίτη. Έχεις παρά πολλά να κερδίσεις από τη φτωχοποιηση του πληθυσμού και το ξεπούλημα του κράτους. Σε έχουμε καταλάβει και το ξέρεις πολύ καλά βλέποντας τα πραγματικά αποτελέσματα των γκάλοπ, όχι αυτά που ανακοινονωνται κάθε εβδομάδα και προκαλούν μόνο γελιο

ΜΠΡΑΒΟ

Γλεντα τους Κυριακο! Κλειστα ολα. Οποιος δεν θελει να παρει το αεροπλανο και να παει στην Αργεντινη. Μπραβο σου Κυριακο!!

tsak

Όταν από την αρχή της πανδημίας πάρθηκαν και συνεχίζουν να παίρνουν αλλοπρόσαλλες αποφάσεις καταστρέφοντας οικονομία και πολίτες αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει σχέδιο και δεν ακολουθεί μια συγκεκριμένη γραμμή, φυσικά αυτό ειναι αναμενόμενο από άσχετο αρχηγού κράτους και υπουργούς μαριονέτες και με δεκανίκι τα ΜΜΕ που βρήκαν ευκαιρία να ξεσαλώσουν αλλά και να ρεφάρουν. Αλίμονο από τον λαο που σε λίγο θα στραφεί στα ψυχοφάρμακα.

"Παραμένει κάτω από το 4% ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα σύμφωνα με το ECDC"

Ξύπνα περίγελε της Ευρώπης...

Αδωνις Χαρχαλιας

Θα ανοιξουμε τις ταβερνες, τα μπουζουκια τα μπαρ και τα καφενεια ,Σε αυτα δεν υπαρχει μεταδοτικοτητα οπως και στα μεσα μαζικης μεταφορας. Το ερασιτεχνικο ψαρεμα ειναι ο μεγαλος διασπορεας. Ειμασστε εξυπνοι εμεις οι (α)δεξιοι.

Ταρατατζούμ

...ποτέ δεν ήσουν το πιο έξυπνο παιδί στην τάξη....

ΠΑΝΑΓΗΣ

Το δα πως άνοιξες το ψάρεμα και το κυνήγι σε θάλασσα και βουνό. Έφτασαν τα ψάρια 50 ευρώ το κιλό γιατί απαγορεύσατε το ερασιτεχνικό ψάρεμα. Πήγαινε ο φουκαράς να ψαρέψει και να φάει ένα ψάρι αυτός και η οικογένεια του. και του το κόψατε και αυτό. Να δω τι άλλο θα απαγορεύσετε. Αυτοί που έχουν μαγαζιά και πουλάνε ψαρικά και κυνηγετικά είδη δεν έχουν ψυχή και οικογένειες να αναθρέψουν. Πως θα ζήσουν τα παιδιά τους; Ανοίξατε όλους τους κλειστούς χώρους και το αυτονόητο να ανοίξετε τη φύση να φεύγει μόνος του κάποιος και να πάει μακριά στο βουνό να κυνηγήσει του το κόψατε και αυτό. Τι μας περνάτε για κορόιδα; Σας το λέω. Ο κόσμος αγανάκτησε βαρέθηκε και θα σας τιμωρήσει εκλογικά. Αν δείτε τι γίνεται στην επαρχία τότε θα καταλάβετε. Ελλάδα δεν είναι μόνο το Κολονάκι και η Ερμού. Σας το λένε όλοι: Οι βουλευτές σας, όλη η αντιπολήτευση, οι επιδημιολόγοι να ανοίξετε το ελεύθερο ψάρεμα και κυνήγι αλλά εσείς πέρα βρέχει. Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ και η ΑΛΑΖΟΝΙΑ τιμωρούνται πολίτικά.

Ψεκασμένο πρόβατο

Βρε Κουλη σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 2019 υπήρχαν περισσότεροι συνολικοί θάνατοι σε σχέση με το 2020 που έχουμε και πανδημία. Τότε γιατί δε τα έκλεισες όλα ;

Κουλη

τις δραστηριότητες που ανοίγεις είναι αυτές που βρίσκονται όπως μπαίνεις ή όπως βαίνεις. Τι λε ρε παιδί μου, σοφη απόφαση, πως την σκέφτηκε ο άτιμος!!!

Λόλα

Απλά έχετε χάσει την μπάλα. Έχει χαθεί κάθε εμπιστοσύνη σε εσάς όταν μετά το πέρας των γιορτών μας φοβιζατε ότι τα κρούσματα θα φτάσουν στο Θεό αλλά τελικά οι πιέσεις του λιανεμποριου και τα οικονομικά σας που έπιασαν πάτο σας έκαναν να λέτε ότι τα κρούσματα είναι πολύ λίγα, επίσης έμαθα ότι αν κάνεις μπάνιο στη παραλία είναι οκ αλλά αν ψαρεύεις κολλάει επίσης έμαθα ότι αν πας για ορειβασία στο βουνό είναι οκ αλλά αν κρατάς όπλο κολλά..... μόνο πολιτικοποιημένος ιός υπάρχει τελικά. Πια υγεία του κόσμου; Το προφίλ σας και το κόμμα μη χαλάσει....α και στο τέλος τα εμβόλια σε εμάς θα έρθουν αφού οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης λασκαρουν τα μέτρα και τις οικονομίες τους και εμείς θα τρέχουμε για δάνεια.......

βαγγεληs

Ασε τα μαγαζια να δουλεψουν το προβλημα ειναι η ανεξελεκτη κυκλοφορια μονα ζυγα σε ολο το λεκανοπεδιο να κοπουν οι βολτεs αν δεν βαλετε περιορισμο δεν καταλαβαινει ο ελληναs

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης