Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού: Διπλασίασε τις επιχορηγήσεις στους εποπτευόμενους οργανισμούς του το 2020

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού: Διπλασίασε τις επιχορηγήσεις στους εποπτευόμενους οργανισμούς του το 2020

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα σημαντικά προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία

YPPOA_epixorogisis_2020
Με συνολικό ποσό ύψους 124.432.275 ευρώ ενίσχυσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού  το 2020 εποπτευόμενους οργανισμούς, άλλους πολιτιστικούς φορέων, νομικά και φυσικά πρόσωπα μέσω επιχορηγήσεων. Οι μεγάλες δυσκολίες και τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊου έπληξε σημαντικά τις παραπάνω πολιτιτιστικές δομές με αποτέλεσμα η κρατική ενίσχυσή τους να κρίνεται πιο αναγκαία από ποτέ.

Οι Εποπτευόμενοι Οργανισμοί, το 2020, επιχορηγήθηκαν συνολικά με 98.245.630,8€. Εξ αυτών, η τακτική τους επιχορήγηση σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό ήταν 50.038.457,8€, ενώ οι έκτακτες επιχορηγήσεις ανήλθαν σε 48.207.173€. Η επιχορήγηση σχεδόν διπλασιάστηκε. Οι έκτακτες επιχορηγήσεις δόθηκαν προκειμένου οι Οργανισμοί να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμά τους, καθώς και για να καλύψουν τις απώλειες από την πανδημία, η οποία προκάλεσε σημαντική μείωση των εσόδων τους.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εξάντλησε όλα τα περιθώρια που είχε για να υποστηρίξει εποπτευόμενους οργανισμούς, φορείς, φυσικά και νομικά πρόσωπα. Προσέφερε όποια δυνατή υποστήριξη προς τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό και αυτό αποδεικνύεται από το ύψος των ποσών που δόθηκαν στις επιχορηγήσεις και ενισχύσεις στο 2020»  δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. 

Υπογραμμίζεται ότι στο ποσό των 124.432.275,84€ δεν περιλαμβάνονται τα επιδόματα και οι άλλες παροχές που έλαβαν οι επαγγελματίες του Πολιτισμού, σύμφωνα με τα οριζόντια μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κλείσιμο
Μέσω των Ειδικών Προσκλήσεων δια του Μητρώου των Πολιτιστικών Φορέων, από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το 2020, διατέθηκαν 7.960.645€, ποσό υπερδιπλάσιο σε σχέση με τα αντίστοιχα των προηγουμένων ετών. Το 2019 είχαν διατεθεί 3.329.976€, ενώ το 2018 το αντίστοιχο ποσό ήταν 3.143.255,00€. Το ΥΠΠΟΑ, κατά τη διάρκεια του 2020 και εν μέσω της πανδημίας, εξέδωσε έναν σημαντικό αριθμό προσκλήσεων, οι οποίες, πέραν του θεάτρου, του χορού, της μουσικής και των άλλων τομέων που περιλαμβάνονταν και τα προηγούμενα χρόνια, επεκτάθηκαν και σε νέους δημιουργικούς τομείς, όπως το design και το gaming.

Για την ενίσχυση τρίτων φορέων και άλλων δράσεων Πολιτισμού εκτός των ανωτέρω, το 2020, διετέθησαν 18.226.000€, όπως ενδεικτικά αναφέρεται στους συνημμένους πίνακες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πώς θα ήταν άραγε τα πρόσωπα του Αριστοτέλη, του Ομήρου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου; 
  
Η Σοφία Μπεκατώρου στο «ΘΕΜΑ»: Ο αθλητισμός είναι γεμάτος με τύπους σαν τον βιαστή μου

Κορωνοϊός - Ανησυχητική έρευνα: 1 στους 8 ασθενείς πεθαίνει εντός 140 ημερών μετά την «ανάρρωση»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης