Θεοχαρόπουλος (ΘΕΜΑ 104,6): Το εμβόλιο είναι δημόσιο αγαθό - Να παραχθούν δόσεις και από άλλες μονάδες της ΕΕ

Θεοχαρόπουλος (ΘΕΜΑ 104,6): Το εμβόλιο είναι δημόσιο αγαθό - Να παραχθούν δόσεις και από άλλες μονάδες της ΕΕ

«Πρέπει οι εταιρείες να βρεθούν προ των ευθυνών τους» τόνισε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

theoxaropoulos_syriza
«Η πατέντα του εμβολίου είναι δημόσιο αγαθό, πρέπει να πάρει πρωτοβουλία η Ευρωπαϊκή Ένωση και να παραχθούν εμβόλια από αυτή και από άλλες μονάδες εντός της ΕΕ» τόνισε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδαςτου ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Όπως είπε, έχουν δοθεί πολλά χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την έρευνα των εμβολίων. «Πρέπει οι εταιρείες να βρεθούν προ των ευθυνών τους», υπογράμμισε.

Μιλώντας για την Παιδεία, αλλά και το συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο για το μεσημέρι της Πέμπτης, παρά την απαγόρευση ο κ. Θεοχαρόπουλος επιτέθηκε στην κυβέρνηση. Όπως είπε, η ρύθμιση για τις συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων που βγήκε τη Δευτέρα, ουσιαστικά φωτογραφίζει τις διαδηλώσεις για την Παιδεία. Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση, ότι φέρνει ένα νομοσχέδιο, εν μέσω πανδημίας, με το οποίο δεν συμφωνεί κανείς. «Κανέναν κόμμα της αντιπολίτευσης δεν συναινεί, ούτε καν οι αστυνομικοί», σημείωσε.

Μιλώντας για την πανδημία ο κ. Θεοχαρόπουλος εκτίμησε ότι γίνεται σοβαρή αντιπολίτευση και υπεύθυνη από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Στην πρώτη φάση, τα πηγαίναμε καλά «δεν κάναμε φθηνή αντιπολίτευση. Στο δεύτερο κύμα ασκούμε σκληρή κριτική», όπως είπε προσθέτοντας πως αυτός είναι και ο ρόλος της αντιπολίτευσης, για αυτό και οι πολίτες τους έφεραν σε αυτή τη θέση.

Αναφερόμενος σε συνεργασίες με άλλα κόμματα μετά την απλή αναλογική. Ο κ. Θεοχαρόπουλος, υποστήριξε ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασιών. Με την απλή αναλογική όμως, θα εφαρμοστούν οι συνεργασίες. Ενώ για τα εσωτερικά του κόμματος του, άφησε αιχμή λέγοντας ότι σημασία έχει το πρόγραμμα που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που θα παρουσιάσει την πολιτική του κόμματος. Εξήγησε ότι θα βγει «και έτσι δεν θα βγαίνει ο κάθε ένας με τάσεις. Θα γίνεται συζήτηση πάνω στο πρόγραμμα μας» τόνισε.

Μιλώντας για την αγωγή του Αλέξη Τσίπρα σε δημοσιογράφους, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε πως «είναι άλλο η πολιτική κριτική και άλλο η δολοφονία χαρακτήρων, η ηθική εξόντωση ενός πολιτικού. Κακοποιείται η ελευθερία του Τύπου από τον κιτρινισμό».

Ειδήσεις σήμερα: 

Πιερρακάκης (ΘΕΜΑ 104,6): Εξασφαλισμένα τα ραντεβού των εμβολίων που έχουν ήδη προγραμματιστεί

Πάτρα: Συνελήφθη ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή δολοφονίας του 27χρονου Μάριου

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Ίλιον - Νεκρή ανασύρθηκε μία γυναίκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης