Βαρβιτσιώτης στον ΘΕΜΑ 104,6: Η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης

Βαρβιτσιώτης στον ΘΕΜΑ 104,6: Η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι για προϋπόθεση για διερευνητικές επαφές με την Τουρκία είναι η σταθερή αποκλιμάκωση από την τουρκική πλευρά – Δεν μπαίνουν στο τραπέζι θέματα κυριαρχίας

varvitsiotis_milt
Την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων προέταξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 και στους Παντελή Καψή και Ντόνα Δρούτσα.

«Το μεγάλο στοίχημα που έχουμε μπροστά μας είναι να βγάλουμε τη χώρα πιο ισχυρή από την υγειονομική κρίση, να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που μας δίνει το γιγαντιαίο πακέτο του Ταμείου Ανάκαμψης και να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις για να γίνει η χώρα τόπος προσέλκυσης επενδύσεων» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, ερωτηθείς για τον ανασχηματισμό.





Για την προοπτική διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση μια τέτοια εξέλιξη θα είναι δυνατή μόνο εφόσον υπάρξει σταθερή αποκλιμάκωση από την τουρκική πλευρά. Επανέλαβε, ότι για την Ελλάδα υπάρχει μόνο και μία διαφορά με την Τουρκία, η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών και ξεκαθάρισε πως δεν μπαίνουν θέματα κυριαρχίας στο τραπέζι των συζητήσεων, προσθέτοντας ότι αν αυτή είναι η διάθεση της Τουρκίας, τότε θα αναλάβει και το βάρος για την κατάρρευση της οποιασδήποτε προσπάθειας συνεννόησης.


Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε σε πέντε τομείς που πέτυχε η ΕΕ την κρίσιμη χρονιά που πέρασε: τη διαχείριση της πανδημίας COVID19, τη συμμετοχή στη χρηματοδότηση των εμβολίων και την από κοινού αγορά και διάθεσή τους, την αμοιβαιοποίηση του χρέους με το αντίστοιχο Πακέτο Ανάκαμψης, την απόφαση διεύρυνσης στα Δυτικά Βαλκάνια, και τέλος την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit.

Ειδήσεις σήμερα:

«Ντόμινο» τα lockdown στην Ευρώπη καθώς σαρώνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας


Καιρός: «Χτυπάει» την Αττική η κακοκαιρία - «Άνοιξαν» οι ουρανοί στη Χαλκίδα



Moderna: «Θα παράγουμε 600 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου μέσα στο 2021»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης