Τροπολογία για την αδειοδότηση και διάθεση των εμβολίων προανήγγειλε ο Κικίλιας

Τροπολογία για την αδειοδότηση και διάθεση των εμβολίων προανήγγειλε ο Κικίλιας

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε στην Ολομέλεια την ανάγκη ρύθμισης των διεργασιών για τον χειρισμό του εμβολίου και τον εμβολιασμό - Πώς αντέδρασε η αντιπολίτευση

5209841
Τροπολογία που θα ρυθμίζει τα ζητήματα έγκρισης, παραλαβής, αποθήκευσης και διανομής των εμβολίων κατά του covid-19 προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερε ότι μετά την έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων και ενόψει της νέας απόφασης που αναμένεται να ληφθεί για το εμβόλιο της Moderna απαιτείται η έγκριση διατάξεων για τον καθορισμό της διαδικασίας προμήθειας, αδειοδότησης, διακίνησης των εμβολίων.

«Φθάσαμε στην αρχή του τέλος μιας τεράστιας περιπέτειας. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμβολιαζόμαστε και παύουμε να τηρούμε τα μέτρα υεγιονομιοκής προστασίας. Σημαίνει ότι μπροστά μας υπάρχει η ελπίδα».

Πάντως, η προαναγγελία της κατάθεσης τροπολογίας λίγο πριν την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «έρχονται στο παρα πέντε πολυσέλιδες τροπολογίες. Είναι κοροϊδία και δοκιμασία των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Πάρτε το πίσω. Μπορείτε με ΠΝΠ. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα στο και πέντε. Να συνεχίσουμε και αύριο. Να μας δοθεί ο χρόνος να μελετήσουμε. Ελάτε αύριο. Όχι άλλη κοροϊδία πια. Δημιουργείτε δυσπιστία στον κόσμο για ένα κρίσιμο ζήτημα όπως είναι τα εμβόλια».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου εξήγησε ότι η νομοθέτηση του ζητήματος της εμβολιαστικής κάλυψης εκτός κοινοβουλευτικών διαδικασιών ενισχύει όσους επιχειρούν να αμφισβητήσουν τον εμβολιασμό και ζήτησε από το προεδρείο να παραταθεί η συζήτηση.

Κριτική άσκησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την τροπολογία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης