Τσίπρας: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Τσίπρας: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Η διπλή απογραφή μας προβληματίζει ότι έχει οδηγήσει σε ελλειπή καταγραφή των κρουσμάτων και με αποτέλεσμα η επιτροπή των ειδικών να έχει στοιχεία τα οποία είναι απολύτως αμφισβητήσιμα είπε στην παρέμβασή του  στη Βουλή - Χατζηδάκης: Αυτός που έκανε διακοπές σε κότερα μετά το Μάτι δεν μπορεί να θίξει τον Μητσοτάκη

5197953
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας εξαπέλυσε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον «Εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και Πολεοδομικής νομοθεσίας» ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων αναφερόμενος στα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες περί διπλής καταγραφής των κρουσμάτων.

Αναλυτικά ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε:

«Θα αναφερθώ αρχικά στο κρίσιμο θέμα της πανδημίας διότι η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται στην δίνη της πανδημίας και έχει μια κυβέρνηση που απομακρύνεται καθημερινά από την πραγματικότητα. Μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι τα πάντα είναι εικόνα και οι πολίτες είναι άβουλοι παρατηρητές. Αυτές τις ημέρες βιώνουμε όχι μόνο τα αποτελέσματα της εγκληματικής αδράνειας και ανικανότητας της κυβέρνησης αλλά και μια αποκρουστική για το μέσο κοινό έλλειψη ενσυναίσθησης του κ. Μητσοτάκη για όσα περνούν οι πολίτες

Ερχονται στην δημοσιότητα αποκαλύψεις που φέρνουν στο φως παραλήψεις για την διαχείριση της κρίσης και προβληματιζόμαστε για το αν η επιστημονική κοινότητα που τόσο επικαλείστε είχε και έχει στις κρίσεις που κάνει για τις συστάσεις που δίνει για τα μέτρα που πρέπει να επιβληθούν τα σωστά δεδομένα και αν τα έχει εγκαίρως. Αναφέρομαι για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το παράλληλο σύστημα της ΗΔΙΚΑ και μιας ιδιωτικής πλατφόρμας που κατασκευάστηκε κατά παραγγελία του ΕΟΔΥ. Μια διπλή καταγραφή που μας προβληματίζει ότι έχει οδηγήσει σε ελλειπή καταγραφή των κρουσμάτων και με αποτέλεσμα η επιτροπή των ειδικών να έχει στοιχεία τα οποία είναι απολύτως αμφισβητήσιμα τόσο ως προς το μέγεθος όσο και ως την χρονικότητα. Όλα αυτά την στιγμή που καταγράφουμε αρνητικά ρεκόρ. Ο κ. Μητσοτάκης βάζει τον εκπρόσωπο του να λέει ψέματα. Να αρνείται την ύπαρξη διπλής καταγραφής και να αρνείται να δώσει στην δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Τι πιο απλό; Δημοσιότητα και διαφάνεια. Να έχουν τα κόμματα εδώ στην κοιτίδα της Δημοκρατίας τα στοιχεία.

Αν αποκαλύπτονταν στοιχεία διπλής καταγραφής και ο αρμόδιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης το διέψευδε και μετά έβγαιναν τα στοιχεία δεν θα είχαμε παραιτήσεις σε ένα κανονικό κράτος

Η ευθυνη βαραίνει τον πρωθυπουργό ο οποίος διαχειρίζεται προσωπικά την πανδημία και ορθώς και μονίμως λέει ότι βασίζεται στις εισηγήσεις ειδικών και πετάει την ευθυνη στις εισηγήσεις. Όμως δεν μπορούν να μένουν όλα εκτός της δημοσιότητας. Έχουν αρχίσει και μιλάνε οι ειδικοί και επιστήμονες και δεν μιλούν μόνο οι επιστήμονες αλλά και υπουργοί που λένε ότι πέσαμε έξω αλλά και βουλευτές της πλειοψηφίας που λένε ότι το μπάχαλο προκλήθηκε από το άνοιγμα τουρισμού. Ολοι μιλούν για ευθύνες εκτός από την αυλή του Μαξίμου. Αυτό που λέτε στους πολίτες είναι να κρατήσουν την ανάσα τους έως έρθουν εμβόλια. Όμως η πανδημία εξελίσσεται σε εφιάλτη με εκατόμβη νεκρών.

Το πρόβλημα είναι και η συμπεριφορά. Συμπεριφέρεστε σαν να ζείτε σε άλλο κόσμο. Παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων παράλληλο και το σύμπαν που ζείτε. Είτε το κάνετε επειδή έχετε την επίγνωση ότι δίνοντας κρατικό χρήμα στα ΜΜΕ αδιαφανώς χωρίς κριτήρια έχετε διαμορφώσει ασυλία και δεν σας ενδιαφέρει. Είτε το κάνετε γιατί σας έχει καταβάλλει το σύνδρομο της αλαζονείας της εξουσίας είτε γιατί γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας για το πως περνά ο μέσος Έλληνας. Το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Βγάζετε εικόνα εξοργιστική και δεν σας εμπιστεύονται οι πολίτες. Δείτε την εικόνα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.

Βγαίνει ο ένας υπουργός και πανηγυρίζει για τους νεκρούς. Βγαίνει ο άλλος και λέει ότι με παραπάνω ΜΕΘ θα είχαμε περισσότερους νεκρούς και βγαίνει ο πρωθυπουργός και τις υιοθετεί τις δηλώσεις αυτές. Και βγαίνει ο πρωθυπουργός να πει σε μένα αν έχω πει μια κουβέντα για την τήρηση των μέτρων. Ο ίδιος λίγες ημέρες μετά εμφανίζεται να σπάσει την καραντίνα και να κάνει χαβαλέ στην Πάρνηθα και να κάνει μοτο κρος. Αυτή είναι η εικόνα που βγάζει στους πολίτες είτε την βγάζουν τα ΜΜΕ είτε όχι γιατί γι αυτό έχετε πρεμούρα. Να πάρετε τηλεφωνο τους καναλάρχες να μην παίξουν αυτές τις εικόνες. Πρεμούρα να πάρετε στον ΕΟΔΥ να αυξήσουν τα κρεβάτια ΜΕΘ δεν είχατε.

Το χειρότερο όλων είναι ότι απαντήσατε σε αυτό το ατόπημα. Βγήκατε και από πάνω. Μας είπατε ότι έσπασε την καραντίνα όχι γιατί μας γράφει στα παλιά του παπούτσια αλλά γιατί είναι ανθρώπινος. Με αυτές τις δηλώσεις και την στάση του κ. Μητσοτάκη είστε κυβέρνηση Λουδοβίκων και Μαρίας Αντουανέτας. Είστε κυβέρνηση Βερσαλλιών. Δεν έχετε επαφή με την πραγματικότητα.

Οι εικόνες αυτές εξοργίζουν τον μέσο πολίτη που βιώνει ιδιότυπο αυταρχισμό.

Θεσσαλονίκη 7.11 Επιβλήθηκαν 3 πρόστιμα σε μουσικό που έπαιζε στο δρόμο. 500 ευρώ πρόστιμα

Χανιά : Μια χαροκαμένη μητέρα στο μνήμα του παιδιού της απειλήθηκε με πρόστιμο

Στα Κρέστενα ηλικιωμένος έφαγε πρόστιμο 300 ευρώ επειδή πήγε να πάρει την σύνταξή του επειδή είχε την μάσκα κάτω από την μύτη. Θα ζητήσετε συγγνώμη από αυτούς τους ανθρώπους.

Σας καλώ να δώσετε στην δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των επιστημόνωνΚαταθέτουμε τροπολογία για να δοθούν στην δημοσιότητα τα πρακτικά

Καταθέτουμε τροπολογία για να πληρωθούν οι απλήρωτες εφημερίες. Καταθέτουμε τροπολογία για την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας ή ιντερνετ πληττόμενων οικογενειών.

Συγκλονίστηκα όταν άκουσα τον πατέρα που παρακαλούσε τα περιμένουν μια ώρα και να μην του κόψουν το ρεύμα γιατί είχε τηλεκπαίδευση το παιδί του.

...Με αυξήσεις στα τιμολόγια ξέραμε κι' εμείς να σώσουμε τη ΔΕΗ

Κ. Χατζηδάκη μου θυμίζετε το «βρήκαμε παππά να θάψουμε 5-6». Εν μέσω καραντίνας βρίσκετε ευκαιρία να νομοθετήσετε κάτι που βάζει όλους απέναντι. Είναι όλοι οι φορείς απέναντι. Νομοθετείτε κατά της μικρομεσαίες ιδιοκτησίας μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσετε κάποιους κολλητούς.

Έχετε καταφέρει σε λίγο χρόνο να επιφέρετε πολλά και αρνητικά αποτελέσματα. Αυξήσετε τα τιμολόγια της ΔΕΗ και την παρουσιάσατε ως μόνη επιλογή σωτηρίας της εταιρείας. Έτσι ξέραμε και εμείς να την σώσουμε μεταφέροντας το βάρος στις πλάτες της κοινωνίας. Την επιβαρύνατε την κοινωνία τα νοικοκυριά με 500 εκατ. ευρώ επιπλέον το χρόνο. Η επιβάρυνση ώθησε τους πελάτες της ΔΕΗ σε ιδιώτες προκαλώντας στρέβλωση του ανταγωνισμού με δημιουργία καρτέλ. Οι τιμές λιανικής διαμορφώθηκαν 4 φορές πάνω από αυτές της χονδρικής.

Τα οικονομικά αποτελέσματα 9μηνου που ανακοίνωσε η ΔΕΗ επιβεβαιώνουν ότι μπορεί να προχωρήσει σε μειώσεις τιμολογίων και όχι αυξήσεις τις οποίες δεν αποκλείσατε. Μειώσεις που θα μπορούσαν να συμπαρασύρουν και τους παρόχους εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Όμως αυτό είναι το τελευταίο που σας ενδιαφέρει.

Φέρατε ρύθμιση για τον ειδικό λογαριασμό των ΑΠΕ. Εμείς καταφέραμε να τον κάνουμε πλεονασματικό δίνοντας και μαξιλάρι για να αποφευχθούν αρνητικές εξελίξεις χωρίς να επιβαρύνουμε τους πολίτες με αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ.

Τα 4,5 χρόνια που ήμασταν στην κυβέρνηση η τιμή ρεύματος δεν αυξήθηκε ούτε ένα ευρώ. Απεναντίας το μειώσαμε 12,5%. Εσείς με το που αναλάβατε αύξηση 20%.

Από πότε τα χαράτσια ονομάζονται στήριξη; Εσείς δεν είστε – η κυβέρνησή σας – που μιλάτε για πράσινες επενδύσεις. Και έρχεστε τώρα – το είχατε ξανακάνει το 2012-14 με το κατ ευφημισμό new deal στις ΑΠΕ – και βάζετε χαράτσι που πλήττει οριζόντια όλο τον κλάδο. Κυρίως τους μικρομεσαίους που πήραν ένα δάνειο για να φτιάξουν ένα φωτοβολταϊκο΄. Αυτοί είναι 50.000 και έρχεστε εσείς με το έτσι θέλω και βάζετε χαράτσι 6%. Αυτή είναι το μήνυμα εμπιστοσύνης που στέλνετε σε όσους θέλουν να επενδύσουν στην πράσινη ενέργεια και η πρεμούρα σας στην πράσινη ενέργεια;

Εσείς δεν είστε που χωρίς κανένα σχέδιο επισπεύδετε την απολιγνιτοποίηση με παράλληλη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια; Την ώρα που βάζετε τέλος τον λιγνίτη έρχεστε και βάλετε κατά εκείνων που υποτίθεται θα καλύψουν την ενεργειακή απώλεια με επενδύσεις στις ΑΠΕ. Και κατάργηση λιγνίτη και χαράτσι στις ΑΠΕ. Δεν γίνονται και τα δύο. Βάλετε εναντίων των καταναλωτών και των παραγωγών ΑΠΕ για να δικαιολογήσετε το δικό σας σαξές στόρυ. Και προσπαθείτε να ρίξετε την ευθύνη στον κορωνοϊό.

Ποιον κοροϊδεύετε; Η μόνη επιχειρηματικότητα που σας ενδιαφέρει είναι της διαπλοκής και της μίζας καθώς την υγιή επιχειρηματικότητα την έχετε γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Νομοθετήματα που προσομοιάζουν στην φεουδαρχία

Υπάρχει βίαιη αναδιανομή γης εις βάρος των μικρών ιδιοκτητών και προς όφελος λίγων κατασκευαστικών. Υπάρχουν χιλιάδες πολίτες που κρατούσαν ένα μικρό κομμάτι γης για να χτίσουν ή να το δώσουν στα παιδία τους και τους αναγκάζετε να την πουλήσουν μισή τιμή σε κάποιους επενδυτές.

Το 2015 θέλατε να τρομοκρατήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι θα καταργούσαμε την ιδιοκτησία. Το κάνετε εσεις φέρνοντας νομοθετήματα που προσομοιάζουν στην φεουδαρχία.

Δεσμευόμαστε ότι αυτές οι ρυθμίσεις μια κυβέρνηση προοδευτική με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις ρυθμίσεις θα τις καταργήσει και το λέω στους χιλιάδες συμπολίτες μας ιδιοκτήτες μικρής γης που ανησυχούν. Εμείς θέλουμε να επαναφέρουμε το κράτος δικαίου. Για τους παραγωγούς ενέργειας θα ενισχύσουμε τις κοινότητες ενέργειες και τους μικρομεσαίους παραγωγούς.

Χατζηδάκης: Αυτός που έκανε διακοπές σε κότερα μετά το Μάτι δεν μπορεί να θίξει τον Μητσοτάκη

Τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα για τις διακοπές του κ. Αλέξη Τσίπρα σε κότερο αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι υπενθύμισε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας στην προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας κατά του πρωθυπουργού για την πρόσφατη εξόρμηση με ποδήλατο στην Πάρνηθα.

«Μας έχει συνηθίσει ο κ. Τσίπρας σε προσωπικές επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα ίδια έκανε και την προηγούμενη περίοδο και οι βουλευτές του τον χειροκροτούσαν νομίζοντας ότι καταγάγουν νίκες ώσπου ήρθε η 7η Ιούλιου 2019. Ηρθαν μετά και οι δημοσκοπήσεις που σας προσγειώνουν στην πραγματικότητα. Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας του οποίου είναι γνωστή η διαδρομή να θίξει τον κ. Μητσοτακη ο οποίος έκανε κάτι που επιτρέπεται όπως είναι η άθληση. Δεν ξέρω αν επιτρεπόταν αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας μετά το Μάτι. Ολοι θυμόμαστε την συζήτηση για τα κότερα» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας απάντησε στην κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος επικαλέστηκε τα δημοσιεύματα περι διπλού συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων. «Ο κ. Τσίπρας επέμεινε στο ζήτημα της δήθεν παράλληλης καταγραφής κρουσμάτων. Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα διευκρινίσει ότι δεν υπάρχει παράλληλο σύστημα και πως αυτό που παρουσιάζεται ως τέτοιο είναι ένα υποσύστημα. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να ρωτήσει τους ειδικούς. Τους κ.κ. Τσιόδρα, Σύψα, Βατόπουλο. Τα λένε οι ειδικοί που ασχολούνται με το θέμα αλλά επειδή δεν βολεύει η πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας επιτίθεται στην πραγματικότητα. Γιατί το επιτρέπει αυτό για τον εαυτό του ο κ. Τσίπρας; Εχει διατελέσει πρωθυπουργός. Δεν του αξίζει».

Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανία: «Οι δάσκαλοι θα πρέπει να κάνουν μόνοι τους rapid test» λέει ο υπουργός Υγείας

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4: Πιστώνονται 276 εκατ. ευρώ σε επιπλέον 99.012 δικαιούχους

Lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου: Οι πρώτοι σταθμοί του οδικού χάρτη προς τα Χριστούγεννα







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης